doamna poarta lentile progresive

De ce și cât de mari sunt prețurile pentru lentile progresive?

Deja sunt la tot pasul printre noi, observăm că mulți cunoscuți poartă lentile progresive. Pe de altă parte, aflăm că sunt o soluție costisitoare. Cum e?

 

Despre lentile progresive

 

Am tot scris și mai scriem pentru că suntem convinși că reprezintă cea mai bună variantă pentru cei care s-au săturat să pună și să scoată de la ochi ochelari cu lentile monofocale atunci când, presbiopi fiind, trebuie să citească oricând au nevoie.

 

Cum funcționează niște lentile progresive?

 

Pe scurt explicat, lentilele progresive au și dioptriile pentru citit în partea inferioară și pe cele pentru distanță în partea superioară. In zona mediană se află canalul de progresie, prin care putem vedea la distanță intermediară. Trecerea între aceste zone se face progresiv, lent, invizibil, de aceea lentilele progresive sunt o soluție elegantă și estetică. Dar marele avantaj este că purtăm permanent la ochi practic mai multe perechi de lentile într-una singură și, doar mișcând capul, alegem prin care să privim. Pentru mai multe detalii, citiți articolul nostru Lentile progresive avantaje dezavantaje prețuri.

Dezavantajul este că, inevitabil tehnologic, în lateralele lentilei sunt zone prin care nu se mai vede clar, cauzate de trecerea de la dioptrii cu minus la cele cu plus și a căror mărime este influențată de diferența dintre aceste dioptrii (adiția), de modelul de lentile ales, de gradul de personalizare, de mărimea ramei. Pentru a obține zone de vedere clară mai mari, au fost create lentile progresive specializate pentru anume activități, excluzând o zonă de vedere din cele trei. Așa au apărut lentile progresive de interior, pentru activități la birou și câțiva metri în jur. Lentilele degresive sau regresive au dioptriile pentru citit în partea de jos și ele se modifică până la dioptriile necesare pentru a vedea bine la monitorul calculatorului. Lentilele progresive specializate pentru condus nu mai au zona de citit, dar au zone mai largi de vedere clară pentru distanță și intermediar.

 

Cât costă lentilele progresive?

 

Se spune că prețul lentilelor progresive este mare și acesta este un adevăr. Faptul că sunt atât de avansate tehnologic încât să aibă pe suprafața lor diferite dioptrii în puncte diferite ca putem vedea cu ele la orice distanțe explică în bună măsură faptul că sunt mai scumpe. Pe de altă parte, prețul pentru lentile progresive depinde și de alegerile noastre.

  • Producătorul, respectiv modelul de lentile progresive ales din portofoliul acestuia. Fiecare producător are mai multe modele disponibile, unele de bază, altele premium, cu diferențe considerabile de preț. De exemplu, dacă nu ținem cont de producător, modelele cele mai simple de lentile progresive costă începând cu 377 lei, iar, dacă selectam cele mai performante modele, vor costa peste 2000 de lei.
  • Cât de subțiri vrem să fie lentilele. Grosimea lentilei este dată de indicele de refracție al materialului din care este făcută. In mod obișnuit, se folosesc indecși 1.5. Dar, la dioptrii mari, atunci când vrem rame pe capse sau șurub se impun lentile cu indecși mai mari, iar prețul este mai mare.
  • Setul de tratamente este ales de viitorul purtător și, cu cât este mai performant, cu atât va costa mai mult. Tratamentele sunt cele care, aplicate lentilei, o fac mai rezistentă, mai estetică, mai ușor de întreținut. Dacă alegem să avem un set de tratamente bun, care acoperă minimul necesar (durificare, antireflex, oleofob, hidrofob), lentilele costă cam de la 400 de lei în sus, dar dacă vrem seturi complete, premium (adică au și protecție împotriva luminii albastre, împotriva razelor UV, antiaburire, etc.) vom plăti cu 200-300 de lei mai mult.
  • Dacă alegem ca viitoarele lentile progresive să fie și fotocromatice (lentile heliomate), prețul va crește și el, dar vom avea astfel și ochelari de soare în mod automat, chiar când avem nevoie de ei. Va trebui însă să cheltuim cam 100-200 lei în plus.

 

Dincolo de acești factori tehnici, mai este ceva ce poate influența considerabil prețul pe care îl plătim pentru lentile progresive: magazinul de unde cumpărăm. Poate greu de crezut, dar diferențele sunt de ordinul sutelor de lei. Știind asta, va fi înțelept să facem măcar o sumară cercetare a pieței înainte de a comanda lentile progresive.

O altă idee de luat în seamă este să urmărim ofertele speciale. Mereu apar fel de fel de variante de lentile progresive: 1+1 gratis, lentile + rama gratis, o reducere considerabilă a prețului. Genul acesta de promoții, dacă sunt oneste (trebuie iarăși verificat) ne vor ajuta să cumpărăm mai ieftin sau să primim lentile mai performante pentru aceiași bani. Nu uitați să verificați.

 

Ce avem de făcut ca să comandăm lentile progresive la un preț bun?

 

Sfatul nostru este să găsiți magazinul care corespunde așteptărilor dumneavoastră. Celebru sau mai puțin, magazin fizic sau online, indiferent de tipul de lentile care vă trebuie, verificați cât trebuie să plătiți la fiecare pentru același produs. Aruncați o privire și la ochelari.com. Noi scriem acest articol cu convingerea că merită să vă începeți cercetarea aici, că vrem și reușim să avem prețuri bune permanent și că ofertele speciale sunt chiar un ajutor adevărat.

Tot important este să folosiți modulele din magazinul online ca să vă configurați lentile progresive așa cum vă place, cum vă trebuie și care să se încadreze cât mai bine în buget. Selectați și deselectați după plac până găsiți ce vă place, ce se potrivește cel mai bine cu dumnevoastră. Asta vă va ajuta să vedeți ce anume influențează prețul și cu cât, la ce puteți renunța, ce opțiune trebuie păstrată. Faceți asta în liniște, fără grabă. Este vorba despre lentilele pe care le veți purta dumneavoastră timp îndelungat și despre banii pe care îi veți plăti, merită să acordați ceva atenție alegerilor. Aveți explicații la fiecare pas ca să știți exact ce trebuie pentru a putea face alegerile potrivite.

Aveți nevoie de ajutor? Contactați-ne, suntem acolo să vă ajutăm, pe scurt, pe larg, cum și când aveți nevoie.

V-ați lămurit, v-ați hotărât asupra unei variante? Comandați pe site fără emoții, nicio comandă nu pleacă la producătorul de lentile fără să fie verificată și confirmată cu dumneavoastră.

Vă trebuie și o ramă? O puteți alege tot pe site dintre mii de rame sau trimitem un curier să o ia de la dumneavoastră, dacă o aveți deja.

Dacă e vorba despre lentile progresive, va trebui să ne întâlnim la cabinetul nostru din București să discutăm, să facem măsurători. Trebuie să știți că succesul unor lentile progresive depinde foarte mult de cât de bine sunt alese, măsurate, proiectate și produse acestea exact pentru dumneavoastră. Ne place să vă cunoaștem, să vă ajutăm, să ne bucurăm de clienți mulțumiți. Ochelarii îi veți primi printr-un curier acasă, alături de certificatul de garanție emis pe numele dumneavoastră de către producător, plicurile lentilelor inscripționate cu numele și cu dioptriile din prescripția dumneavoastră.

Prețul lentilelor progresive este important, dar cele mai bune lentile progresive nu sunt cele mai scumpe, ci cele mai potrivite cu dumneavoastră, cu obiceiurile și nevoile dumnevoastră.