Tratamentul antireflex - de ce este necesar?

 Fara tratament antireflex

Cu tratament antireflex

Lumina care cade pe suprafaţa unei lentile nu trece în întregime prin aceasta. O parte din lumină este reflectată şi formează pe ambele suprafeţe ale lentilei reflexii deranjante pentru purtător, reduc transparenţa, conduc la o imagine estompată şi neclară.

Cu cât indicele de refracţie al lentilei este mai mare, cu atât aceste reflexii sunt şi ele mai mari. Datorită reflexiei corneei, pe lentilă apare reflexia propriului ochi, reflexie iritantă pentru purtător. Pe lentilă apar şi reflexii deranjante pentru oricine se uită la purtătorul de ochelari, efect neplăcut din punct de vedere estetic. Datorită reflexiilor se transmite mai puţină lumină ochiului, deci vederea este mai slabă, lucru evident mai ales dimineaţa şi seara. Toate aceste inconveniente sunt eliminate prin aplicarea tratamentului antireflex pe lentila de ochelari.

Avantajele tratamentelor antireflex

O lentilă de ochelari are, în mod normal, reflexii între 8% şi 20% (reflexii totale pe ambele suprafeţe ale lentilei). Cu ajutorul tratamentelor antireflex aceste reflexii deranjante se reduc la 0,4÷1,5% în funcţie de tipul de tratament antireflex ales. Cu ajutorul unui tratament antireflex aplicat pe lentilă, veţi vedea mai clar şi mai bine datorită transparenţei mărite. Lentilele cu tratament antireflex subliniază culoarea şi estetica ochilor dumneavoastră. Tratamentele care au inclus Clean-Coat uşurează întreţinerea ochelarilor dumneavoastră, împiedică murdărirea lentilelor, iar curăţarea lor se face mult mai uşor. DuraVision Platinum UV mărește rezistenţa lentilelor din plastic la acţiunile mecanice (zgârieturi) din viaţa de zi cu zi, deoarece este asociat cu tratament de durificare HA şi compactarea straturilor multiple din componenţa tratamentului prin bombardare cu nanoparticule. DuraVision Platinum UV este un sistem High-Tech şi reprezintă un tratament optim pentru lentile din material plastic. Prin cercetare continuă Carl Zeiss vă asigură permanent cele mai performante tratamente antireflex (primul tratament antireflex a fost conceput de Carl Zeiss în 1935). Sursa: Catalog Zeiss 2019

 Daca aveti intrebari suplimentare, ne puteti contacta pe mail pe office@ochelari.com sau la unul din nr. de telefon 0724 081 880 sau 0722 378 070.