doamna cu ochelari de soare

Ochelari de soare când port deja ochelari de vedere? Da!

 

Că trebuie să ne protejăm ochii de razele dăunătoare ale soarelui n-ar trebui să fie un secret pentru nimeni. Si nici un lucru de glumă. Medicii spun că expunerea ochilor la anume lungimi de undă din lumina solară poate fi o cauză a fotoîmbătrânirii și chiar unor boli alei ochiului care se produc în timp. De altfel, pare de bun simț că, dacă avem grijă ne protejăm pielea, e cazul să ne protejăm și ochii.

Si ochelarii de soare ne sunt indispensabili nu numai vara, ci și iarna, mai ales dacă ne petrecem timp mai mult afară, pe zăpada care reflectă razele soarelui.

Deci, ochelarii de soare nu sunt un accesoriu, nu e vorba despre modă sau mofturi, este vorba despre un mijloc de protecție a sănătății ochilor noștri. Prin urmare, aveți în vedere să alegeți mai degrabă ochelari de soare care să vă ferească cu adevărat de razele UV dăunătoare și nu căutați numai logo-ul celebru sau aspectul fashion. Cumpărați ochelari de soare din magazine de specialitate care să garanteze calitatea lentilelor.

Niciodată nu suntem prea tineri sau prea bătrâni să purtăm ochelari de soare. Trebuie doar să îi alegem să ni se potrivească, să ne simțim bine cu ei și să îi lăsăm să ne ferească ochii de agresiunea razelor UV. Copiii, cu atât mai mult, trebuie să poarte ochelari de soare cu care vor fi și haioși, mândri de ei și protejați.

 

Dar... apare problema celor care poartă deja ochelari de vedere.

 

Există mai multe soluții și pentru ei.

Întâi de toate lentilele ochelarilor de vedere pot avea un tratament de protecție împotriva razelor UV dăunătoare. Este vorba, de exemplu de tratamentul Crizal SunXProtect UV De la Essilor, tratamentul UV Control de la Hoya, tratamentele DuraVision UV de la Zeiss..

 

Se poate însă să nu fie suficient și să ne dorim niște ochelari de soare cu lentile colorate. Atunci, va trebui să alegem dintr-un set de diferite variante.

 

Purtăm ochelari de vedere cu lentile colorate. Avem grijă să îi punem când urmează să ne petrecem timpul în soare puternic. Problema e că va trebui să îi înlocuim cu cei cu lentile incolore imediat ce mergem în interior.

 

Purtăm rame de ochelari cu clip-on. Adică o ramă cu lentilele noastre de vedere la care atașăm, de obicei magnetic,  când e nevoie, o a doua ramă identică, dar care are lentilele de soare. Practic, facem ochelarii de vedere să devină ochelari de soare printr-un simplu gest. Aceste rame pot avea diferite forme și culori, sunt rezistente și ușoare, chiar nu se vede că sunt duble. Găsiți în magazinul nostru astfel de rame de ochelari cu clip on pe toate gusturile, cu prețuri între 200 și 700 de lei. O să observați că unele rame sunt din Ultem, un material plastic deosebit de ușor și foarte rezistent, foarte potrivit pentru acest tip de rame. Nu uitați că puteți vedea cum se așează aceste rame pe diverse tipuri de fețe sau puteți să vă încărcați o poză a dumneavoastră și să vedeți cum vă vin diverse rame. Ochelarii cu clip-on sunt foarte utili la volan, aplicăm rama complementară când e nevoie și o lăsăm la îndemână pentru data viitoare.

 

Folosim lentile fotocromatice (lentile heliomate). Aceasta este cea mai confortabilă soluție pentru că ochelarii de vedere se vor transforma în ochelari de soare exact când trebuie, la o intensitate proporțională cu lumina soarelui. Ele redevin incolore când mergem în interior sau când lumina de afară scade.  Asta presupune ca, atunci când comandăm lentilele, să alegem să aibă și acest tratament, ceea ce va adăuga un cost suplimentar de câteva zeci de lei pentru lentile monofocale și ceva mai mult dacă vrem lentile progresive. In modulul de alegere a lentilelor la ochelari.com aveți în bara de opțiuni din stânga de bifat dacă vreți lentile fotocromatice și vă sunt prezentate acele lentile care corespund. Dacă intrați în pagina de produs a oricărei lentile, veți întâlni și locul unde se așteaptă să alegeți sau nu această opțiune. Atunci veți vedea cât costă perechea de lentile (da, evident, prețurile corespund unei perechi de lentile) a dumnevoastră cu și fără  să fie și fotocromatice. Trebuie să știți că nu toate lentilele fotocromatice se închid la culoare în mașină, din cauza faptului că parbrizul deja acționează ca un filtru împotriva razelor UV.

 

Menționăm că există și posibilitatea să aplicați peste ochelarii dumnevoastră de vedere niște ochelari de soare supradimensionați. Nu pare o soluție prea elegantă, dar, desigur, protejarea ochilor este o prioritate.

 

In concluzie, se vede că există soluții, și nu neapărat costisitoare, ce pot fi folosite ca să ne protejăm ochii de lumina puternică a soarelui chiar dacă purtăm ochelari de vedere.

Cel mai des apare problema aceasta când avem nevoie de lentile pentru distanță, dar nici dacă citim o carte sau pe telefon la plajă sau în poiană nu ne-ar strica niște ochelari de citit care să ne ajute și să vedem bine și să scăpăm de disconfortul luminii prea strălucitoare. Dacă suntem și miopi și avem nevoie și de ochelari de citit, totdeauna ne salvează niște lentile progresive cu care să vedem la toate distanțele fără să schimbăm ochelarii. Si ele pot fi comandate să fie fotocromatice și devin astfel varianta perfectă.

 

Orice variantă alegeți, risipiți câteva minute și verificați prețul lentilelor pe care urmează să îl plătiți pentru lentilele dumnevoastră. Veți afla că puteți economisi bani mulți sau veți cumpăra lentile mai performante.