Livrari gratuite pentru comenzi peste 200 Lei
Retur in 15 zile

Lentile degresive

Lentile degresive

Lentilele degresive sau regresive sunt un tip special de lentile progresive, care se adresează celor care au de văzut bine în zona biroului, adică trebuie să vadă să citească documentle de pe masă și să vadă bine monitorul calculatorului aflat pe birou.

Lentilele progresive de uz general sunt acele lentile cu care putem vedea bine și la depărtare, și să citim, și chiar și intermediar, la calculator, totul cu o singură pereche de ochelari. Aceasta se obține cu ajutorul unor tehnologii foarte avansate, care justifică și prețul considerabil al lentilelor, care au astfel pe suprafața lor și dioptrii pentru vederea la distanță si pentru vederea aproape, trecerea între acestea făcandu-e treptat, fără demarcație. Astfel, avem zone de vedere clară, dar și zone inerente cu distorsiuni, zone prin care nu se mai vede la fel de clar. Utilizatorul trebuie să facă anume mișcări ale capului, ca să privească prin zona necesară pentru a vedea bine la o anume distanță iar unii gasesc asta destul de obositor.

Mai multe despre lentilele progresive de uz general găsiți aici, în cadrul explicațiilor categoriei.

 

Pentru a micșora aceste neplăceri produse de zonele cu distorsiuni,  au fost create lentile mai speciale, doar pentru anume activități, favorizând astfel anume zone de pe lentilă, în detrimentul altora de care e mai puțină nevoie. 

lentile degresive

 

Lentilele degresive sau regresive sunt un asemenea tip de lentile progresive speciale pentru cei care au nevoie să citească și să vadă bine la o distanță imediat apropiată. Astfel, zonele de pe lentilă dedicate cititului și vederii bune în imediata apropiere sunt mai mari. Utilizatorul se descurca foarte bine de exemplu la cititul hârtiilor de pe masă și să lucreze cu tastatura și monitorul calculatorului de pe birou, dar nu va vedea bine până în capătul celalalt al încăperii.  Fiecare producător propune două degresii pentru modelele de lentile degresive din portofoliu și  din acestea va trebui să alegeți pe cea care vi se potrivește cel mai bine (Essilor Interview are degresii de 0,8 si 1,3, producătorul Hoya propune degresii de 0,8 si 1.5, Zeiss Syncrony are degresii de 0,75 și 1,25). Degresia este, în mare, diferența între dioptriile pentru citit și cele de care aveți nevoie ca să vedeți bine la distanță intermediară. Pe prescripția dumneavoastră de ochelari aveți scrisă adiția (diferența între dioptriile pentru citit și cele pentru vederea departe). La adiții sub 2, vi se potrivesc degresii de 0,7-0,8, iar la adiții mai mari trebuie să vă orientați mai degrabă către degresii de 1,15-1,5.

In orice caz, specialiștii noștri sunt alături de dumneavoastră pe chat sau la telefon, oricând simțiți nevoia să îi consultați. Si oricum, nici o comandă nu pleacă la montaj până nu este validată cu dumneavoastră.

Prețurile lentilelor degresive sunt de la 300 lei la aproape 1300 de lei (preturi lentile degresive la ochelari.com ). Variațiile așa de mari de prețuri sunt explicate prin  trehnologiile folosite de către fiecare producător de lentile, de complexitatea designului și de gradul de personalizare a lentilei, de calitatea materialului lentilei (grosimea lentilei dată de indicele de refracție care se alege în funcție de dioptriile dvs.) și de setul de tratamente ales dintre cele pe care producătorul le-a gândit pentru acest tip de lentile. Pe de altă parte, dacă nevoile dumneavoastră vizuale conduc la necesitatea alegerii unor lentile de comandă (mai multe informații aici), prețul poate crește considerabil.

Deci, dacă nu ne dorim ochelari cu lentile progresive care sunt bune câte puțin la toate, putem alege lentile progresive concepute special pentru ce nevoie punctuală avem, rămânând să rezolvăm vederea în celelalte zone cu alte soluții.

Mai multe informatii
Mai putin

 

 

View as Afisare produse grupate Afisare ca lista produse

5 produse

produse pe pagina
Set Descending Direction
 1. Lentile degresive din sticla organica (material plastic) Degresive Interview (degresii de 0.80 si 1.30 dpt). Producator: Essilor

  Reward Points
  Primiti minim 15 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 297,00 RON - 843,00 RON
  Lentile degresive essilor interview pt ochelari progresivi Pasul urmator
 2. Lentile degresive din sticla organica (material plastic) Degresive (degresii de 0.75 - AddPower si 1.50dpt - Lecture B). Producator: Hoya

  Reward Points
  Primiti minim 17 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 323,00 RON - 739,00 RON
 3. Lentile degresive din sticla organica (material plastic) Degresive Soltes Wide. Producator: Nikon

  Reward Points
  Primiti minim 40 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 799,00 RON - 1.258,00 RON

  VEDERE PERFECTA DE LA APROAPE PANA LA CATIVA METRI

  Pasul urmator
 4. Lentile degresive din sticla organica (material plastic) Incolore Acces HD tip A sau B (degresii de 0.75 sau 1.25). Producator: Zeiss Synchrony

  Reward Points
  Primiti minim 16 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 306,00 RON - 952,00 RON
View as Afisare produse grupate Afisare ca lista produse

5 produse

produse pe pagina
Set Descending Direction