Termeni si conditii

Site-ul OCHELARI.COM este detinut si administrat de societatea Logse Flex Consult S.R.L., denumita in continuare LOGSE, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 32531469, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J29/1875/29.11.2013, cu punct de lucru in Bucuresti, B-dul Expozitiei nr. 1, sector 1 si sediul social in Ploiesti, Str. Rachitei nr. 18. Tel.: 0724 081 880; E-mail: office@ochelari.com.

Ultimul aviz de functionare de la Ministerul Sanatatii - nr. 5141/02.02.2018.

1. Definitii

Utilizator  – orice persoana fizica/juridica care acceseaza site-ul OCHELARI.COM

Cumparator - persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

Vanzator – societatea Logse Flex Consult S.R.L., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 32531469, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J29/1875/29.11.2013, cu sediul social in Ploiesti, Str. Rachitei nr. 18

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Bunurile si Serviciile iar Cumparatorul este de acord sa faca plata acestor Bunuri si Servicii.

2. Date cu caracter personal

LOGSE colecteaza date cu caracter personal, pe site-ul ochelari.com, numai cu acordul voluntar al Utilizatorului sau al Cumparatorului, in urmatoarele scopuri:

1. validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
2. rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
3. pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
4. trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, in format exclusiv electronic;
5. contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
6. contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
7. montajul unei perechi de ochelari, caz in care se solicita o copie a retetei de ochelari, care se poate expedia de catre Cumparator catre Logse pe mail (office@ochelari.com) sau folosind aplicatia WhatsApp.
8. facilitarea unei experiente de cumparare deosebite, prin folosirea unui modul probeaza on line (in care se solicita incarcarea unei poze pe site).
9. stabilirea pozitiei pupilelor in vederea montajului prin folosirea unor fotografii facute in acest scop, fotografii care sunt expediate de catre Cumparator catre Logse pe mail (office@ochelari.com) sau folosind aplicatia WhatsApp.
10. scopuri statistice.

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca LOGSE sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

3. Descrierea produsului

LOGSE a depus toate eforturile ca pe site sa fie afisate dimensiunile si culorile cu acuratete maxima. Totusi, pentru unele produse, culorile depind si de monitorul folosit. Logse nu poate garanta ca toate culorile afisate de monitorul/display-ul folosit vor fi exacte. LOGSE nu garanteaza ca descrierea produsului este precisa, completa, actuala, fara eroare.

4. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul OCHELARI.COM.ro, Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. OCHELARI.COM.ro poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca s-au utilizat informatii neconforme cu realitatea ori se  folosesc serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

5. Comanda

O comanda se considera lansata din clipa validarii ei pe site (parcurgerea etapelor pana la checkout). Cumparatorul trebuie sa completeze corect toate datele solicitate. Daca se considera necesar de catre OCHELARI.COM, un reprezentant poate contacta cumparatorul. O comanda poate fi refuzata in cazul in care:

-       datele furnizate sunt incorecte

-       nu se poate efectua plata

-       in baza comportamentului avut de catre Cumparator, accesul si existenta Contului Cumparatorului ar putea prejudicia in vreun fel LOGSE

Confirmarea de Inregistrare a Comenzii primita de catre Cumparator automat, nu creeaza obligatii contractuale si nu este o confirmare a faptului ca produsele sunt pe stoc.

Comanda plasata on-line de catre Cumparator va fi considerata valida numai dupa confirmarea acesteia de catre Vanzator si va fi urmata de o proforma sau o factura fiscala.

Validarea comenzii de catre Vanzator se va face prin mesaj scris (e-mail) catre Cumparator, prin trimiterea unei proforme sau facturi fiscale.

In cazul in care Cumparatorul a facut plata online iar comanda nu este validata, Logse va credita contul Cumparatorului cu suma platita in maxim 72 ore.

Validarea comenzii de catre Vanzator se face doar daca:

1. Datele de Cumparator sunt complete si corecte;
2. Produsele din comanda Cumparatorului sunt disponibile;
3. Nu exista erori in sistem care ar putea genera preturi gresite (ex.: valoare a pretului zero/Lei)

Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acestei comenzi.

6.   Anularea unei comenzi sau Schimbarea unei comenzi

Pentru majoritatea comenzilor primite se incepe procesul de taiere/modelare al lentilor in primele 12 ore de la primirea comenzii, astfel incat nu se accepta anularea comenzilor. In cazul in care se doreste modificarea unei comenzi, aceasta se poate face numai inainte de livrare.

7.   Reteta

Pentru fiecare comanda LOGSE solicita cumparatorului o copie a retetei, care poate fi transmisa pe mailpe adresa office@ochelari.com sau pe WhatsApp pe numarul 0724081880.

Prin prezenta, Cumparatorul certifica faptul ca reteta folosita pentru comanda lentilelor este valida. Prin plasarea unei comenzi Cumparatorul confirma ca informatiile introduse in formularul reteta sunt corecte, actuale si adevarate si sunt conforme cu reteta primita de la optometrist/medicul oftalmolog. LOGSE nu garanteaza comanda decat in baza unei retete valide si actuale. In reteta emisa de catre un medic oftalmolog trebuie sa fie inscrise dioptriile pentru fiecare ochi precum si distanta pupilara.

Daca datele introduse difera de cele din reteta, pentru comanda vor fi luate in considerare datele din reteta.

Trebuie avut in vedere ca retetele pentru lentile de ochelari sunt diferite de cele pentru lentile de contact. Introducerea corecta a datelor – inclusiv a distantei pupilare este strict responsabilitatea Cumparatorului. Daca distanta pupilara nu este introdusa, LOGSE va considera o distanta pupilara medie si o va utiliza, astfel incat Cumparatorul este de accord ca renunta la toate drepturile de a returna produsul din acest motiv.

8. Montajul lentilelor

Pentru realizarea montajului lentilelor, se vor lua in considerare datele inscrise in reteta prezentata de catre Cumparator. Pe orizontala, centrarea se va face tinand cont de distanta pupilara, iar centrarea pe verticala se va face pe linia mediana a lentilei. Dimensiunile medii folosite la montaje sunt: distanta vertex 12mm, unghiul pantoscopic 8 grade, diametrul mediu al pupilei 3.3mm.

In cazul doptriilor mari (<-6.00 sau >+4.00), a lentilelor progresive sau asferice, montajul se va face tinand cont de pozitia pupilelor pe rama aleasa. In acest scop, Cumparatorul va pune la dispozitia LOGSE o fotografie facuta conform instructiunilor primite pe mail, sau folosind marcajele facute direct pe rama de un reprezentant LOGSE.

In cazul montajului oricaror lentile pe o rama care nu este noua, LOGSE nu isi asuma raspunderea in cazul deteriorarii acesteia (ramei) la montaj. Deteriorarea ramei (ruperea, spargerea, ciobirea...) se poate intampla in cazul unei rame mai vechi sau folosite (au fost lentile montate pe ea) din cauza unor mai vechi defecte de fabricatie, imbatranirii materialelor sau acumularii de tensiuni. In cazul unei rame noi, LOGSE va inlocui rama deteriorata cu o alta identica sau va returna valoarea acesteia printr-un transfer bancar, in baza prezentarii unei facturi din care sa reiasa valoarea ramei.

9. Pretul

Pretul platit de Cumparator este format din pretul produselor si  serviciilor + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Preturile de livrare si montaj sunt detaliate pe site sau in mailul de confirmare.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului OCHELARI.COM sunt exprimate in Lei si contin T.V.A., cu exceptia lentilelor cu dioptrii 0, caz in care se aplica o cota TVA de 19% la pretul afisat pe site (acestea nu mai sunt considerate a fi dispozitive medicale si se aplica cota generala).

In cazul cupoanelor pentru reduceri - se aplica o singura data o reducere aferenta unui cupon pe client.

10. Facturare – plati

Conform datelor transmise in comanda, Vanzatorul va emite o factura. Orice eroare datorata introducerii gresite a datelor in formularul de comanda apartine cumparatorului.

Plata se poate face online – card, ordin de plata sau la primirea coletului - ramburs.

11. Garantia

Toate ramele/lentilele au o garantie acordata de catre furnizori in conformitate cu Certificatul de garantie aferent, care poate fi emis de producator sau de catre LOGSE.

 Garantia nu se acorda daca:

 -       Produsul a fost deteriorat datorita introducerii unui obiect strain in produs

-       Modificari sau alterari neautorizate ale produsului

-       Nerespectarrea instructiunilor de curatare si intretinere ale producatorului

-       Reparatii neautorizate

-       Deteriorari datorita transportului

-       Deteriorari datorita manipularii elementelor de securizare ale bratelor si lentilelor

-       Produse pierdute sau furate

-       Se modifica prescriptia medicala

-       Avarii sau deteriorari mecanice

-       Loviturilor sau accidentelor

LOGSE nu ofera garantii Cumparatorilor:

  • in cazul in care produsul achizitionat nu este potrivit cerintelor sau asteptarilor Cumparatorilor;
  • dupa expirarea perioadei pentru care Vanzatorul ofera garantie produsului;  
  • in cazul in care inlocuirea produselor sau a componentelor neconforme este imposibil de asigurat, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Drepturile cumparatorilor sunt cele prevazute in legislatia in domeniu. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

12. Livrarea

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs.

In cazul  comenzilor pentru lentile bifocale sau progresive si cateodata in cazul lentilelor colorate, perioada de executie si de livrare se poate prelungi. In cele mai multe cazuri realizarea si livrarea se face intre 2 si 10 zile de la data confirmarii Comenzii.

Pentru toate categoriile de produse, termenul maxim de livrare este de 30 de zile de la data confirmarii Comenzii.

Pentru Cumparatorii din strainatate, pretul final al Comenzii va fi comunicat prin e-mail sau telefonic.

Pentru produsele aflate in stoc, livrarea se va face conform optiunii Cumparatorului, prin Posta Romana sau Curier. Intre inregistrarea Comenzii si preluarea acesteia de catre Posta Romana sau Curier exista un interval de 12-24 ore. Orice intarziere suplimentara va fi comunicata Cumparatorului si se va agrea cu acesta un nou termen de livrare care nu va putea depasi termenul maxim prevazut mai sus. 

LOGSE face eforturi pentru actualizarea permanenta a stocurilor.  Exista, totusi, posibilitatea ca stocurile afisate pe site sa difere de cele reale. Plasarea unei comenzi nu inseamna sub nicio forma asumarea unei obligatii de livrare a produsului comandat. Aceasta va fi onorata dupa verificarea stocurilor.

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul, stocul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), LOGSE va informa Cumparatorul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat vor fi rambursate in termen de 14 zile. Cumparatorul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar LOGSE va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

Oferta si termenele stipulate in acest site nu reprezinta un angajament de livrare a din partea LOGSE.

Reclamatiile privind degradarile produse in timpul transportului sau in cazul livrarilor necorespunzatoare sau incomplete trebuie semnalate in scris, pe email, la adresa office@ochelari.com, in maxim 3 zile lucratoare de la receptie.Reclamatiile survenite peste termenul prevazut anterior cu exceptia viciilor ascunse, nu se iau in considerare si exonereaza LOGSE de orice raspundere.

13. Conditii de livrare

Pentru ca livrarea sa se faca rapid Cumparatorul trebuie sa furnizeze date corecte. Costurile de livrare datorita introducerii unei adrese incorecte vor fi suportate de catre Cumparator.

La solicitarea LOGSE, a Postei Romane sau a Curierului, Cumparatorul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator.

In cazul in care Cumparatorul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Cumparatorul nu indeplineste conditiile de mai sus.

In cazul livrarii la locul de munca al Cumparatorului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Cumparatorul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.

Cumparatorul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

Cumparatorul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre LOGSE la momentul predarii produselor Comandate catre Cumparator la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

Cumparatorul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier sau Posta Romana la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret). Deasemenea, Cumparatorul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare.

Prin semnarea bonului de livrare Cumparatorul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate.

14. Politica de retur

Conditii generale

La OCHELARI.COM retururile se fac usor. 

Legislația română prevede ca Clientul/Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului (valabil pentru ramele de ochelari, ochelarii de soare și lentilele de contact). Comenzile de lentile de comanda, lentile de stoc sau ochelari de vedere (rame + lentile) nu se pot returna conform OU nr. 34/2014 , articolul 16, aliniat C. Acestea sunt considerate produse finite personalizate conform specificațiilor clientului.

Noi avem convingerea ca toti Cumparatorii vor fi multumiti cu produsele achizitionate. Totusi, daca din orice motiv, Cumparatorul nu este multumit de produsele achizitionate in primele 15 zile de la data achizitiei, acesta poate returna acele produse (ramele de ochelari, ochelarii de soare si lentilele de contact dar nu si ochelarii de vedere - ramele de ochelari + lentile montate) fara nicio intrebare. Cumparatorul poate alege intre un credit de 100% valoarea achizitiei sau de o returnare a valorii, mai putin costul de transport si al comisioanelor aferente transferului bancar.

In cazul unui retur al unei rame pentru care s-a acordat o pereche de lentile personalizate gratis, Cumparatorului i se va returna valoarea ramei, mai putin valoarea transportului, a comisioanelor bancare aferente si a valorii de 40RON, corespunzatoare lentilelor acordate gratis la achizitionarea unei rame (acestea nu se vor returna).

 Ca procedura, Cumparatorul trebuie sa contacteze LOGSE pe adresa office@ochelari.com sau sa sune la tel. 0724 081 880 pentru mai multe detalii.

Pentru efectuarea returului sunt necesare: numarul comenzii, adresa de unde curierul urmeaza sa preia coletul de retur,modalitatea de plata dorita (datele contului bancar sau voucher de cumparaturi echivalent cu suma produselor returnate), datele de contact.

Dupa primirea informatiilor referitoare la intentia de retur a Cumparatorului, LOGSE efectueaza o solicitare la curier si trimite curierul la adresa indicata in comunicarea Cumparatorului pentru a ridica coletul de returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate, precum si ale comisioanelor bancare aferente transferului nu intra in responsabilitatea  LOGSE, acestea urmand a fi asumate de Cumparator.

 Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Cumparatorului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu orice alte materiale promotionale care au insotit eventual produsele. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Cumparator in corespondenta cu  LOGSE). 

Produsele care se pot returna sunt ramele de ochelari, ochelarii de soare si lentilele de contact. În politica de retururi nu intra lentilele de comanda sau stoc sau ochelarii de vedere (rama +lentile montate pe rama).

Trebuie returnate inclusiv carpa de sters si etuiul. Lentilele - pentru ochelarii de soare -  trebuie sa fie fara zgarieturi sau ciobiri.

 In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, Cumparatorul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.

Termenul pentru primirea banilor de catre Cumparator pentru un retur este de 14 de zile calendaristice de la data la care  LOGSE este informat de catre Cumparator cu privire la decizia acestuia de a returna produsele.

In urma confirmarii efectuarii returului, Cumparatorul poate primi un Voucher in contravloarea produselor returnate. Cumparatorul are la dispozitie o perioada de 30 de zile in care poate folosi Voucherul pentru a primi produse in echivalentul valorii Voucherului. Dupa 30 de zile de la confirmarea returului, Voucherul isi pierde valabilitatea

15. Exonerarea raspunderii

LOGSE nu va raspunde pentru nici o dauna directa, indirecta, speciala, incidentala, consecventiala, punitiva sau exemplara, inclusiv, dar fara a se limita la pierderi sau încalcarea imaginii de marca (chiar daca LOGSE a fost avertizata cu privire la aceasta posibilitate) survenite în orice mod, dar fara a se limitala (i) orice deficiente, virusi sau alte defectiuni produse vreunui echipament sau software, în legatura cu accesul la acest web-site (ii) informatia furnizata în acest web-site, (iii) interceptarea, modificarea sau folosirea necorespunzatoare a informatiilor transmise catre LOGSE sau transmise catre Utilizator/Cumparator., (iv) functionarea sau lipsa de disponibilitate a acestui web-site, (v) utilizarea  necorespunzatoare a acestui web-site, (vi) pierderea datelor, (vii) descarcarea sau utilizarea altor produse software puse la dispozitie prin acest web-site, sau (viii) pretentii ale tertilor cu privire la utilizarea acestui web-site.

Informatiile incluse pe OCHELARI.COM au caracter informativ si sunt din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa contact@OCHELARI.COM, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

OCHELARI.COM isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

OCHELARI.COM, in calitate de organizator al campaniilor promotionale, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherului campaniei, nu este responsabila pentru voucherele falsificate sau deteriorate si isi rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achizitie ori de a scadea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, in cazul returnarii conform legii, a unui produs participant in campania respectiva.

Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar OCHELARI.COM nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

16. Forta majora

Forţa majoră, convenită ca fiind acel eveniment imprevizibil şi de neînlăturat, petrecut după intrarea în vigoare a contractului, care împiedică partea sau părţile să-şi îndeplinească obligaţiile asumate prin contract, exonerează de răspundere partea care o invoca în condiţiile legii.

 Partea care invocă forţa majoră va aduce la cunostinţă celeilalte părţi apariţia cazului de forţă majoră, în maxim 48 de ore de la producere şi va remite acesteia confirmarea, printr-un certificat de confirmare emis de Camera de Comerţ şi Industrie privind existenţa cazului de forţă majoră în termen de maximum 5 zile de la apariţia cazului.

 Dacă durata confirmată a existenţei cazului de forţă majoră este mai mare de 10 zile, părţile se vor întâlni pentru a decide condiţiile continuării contractului sau încetarea acestuia. Exonerarea de răspundere operează numai pe durata existenţei cazului de forţă majoră.

 REZOLVAREA DISPUTELOR ŞI LEGEA GUVERNANTĂ

Prezentul contract este guvernat de legea română. Orice dispute apărute în legătură cu acest contract care nu pot fi rezolvate pe cale amiabilă vor fi înaintate spre soluţionare instanţelor judecătoreşti competente de pe raza domiciliului LOGSE.

17. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

LOGSE isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.