Lentile pentru copii

Ochelari de vedere cu lentile pentru copii

Ce trebuie să avem în vedere când alegem ochelari pentru copii

Am aflat, poate cu uimire, că suntem în situația, deloc rară, a celor care trebuie să comande ochelari pentru copii.

Nu e o mare problemă, doar că trebuie să fim atenți la câteva aspecte foarte importante, mai ales când copilul e micuț:

Ramele de ochelari pentru copii

- trebuie să fie alese cu mare grijă pentru că trebuie să fie rezistente, flexibile, ușoare . Titanul e un material ușor și foarte flexibil, de asemeni siliconul. Ochelarii trebuie să fie potriviți de mărime, să nu jeneze copilul nicium, să nu îi cadă de pe nas (pot avea și un șiret sau o bandă elastică care îi asigură asta pentru copiii cei mai mici). Pernuțele nazale sunt utile, pentru că veți putea regal modul în care ochelarii se așează pe față.  Dar, foarte important, trebuie să îi placă lui, copilului, să fie mândru și bucuros că îi poartă. Trebuie să fie colorate, haioase, să aiba logo-ul personajelor preferate din desenele animate, mai ales pentru cei mici.

Cea mai bună variantă este să alegeți dumneavoastră, parintele, câteva rame care corespund criteriilor dumneavoastră și să i le prezentați ca să aleagă singur. Pe ochelari.com gasiți în secțiunea RAME OCHELARI COPII posibiltatea de a selecta din sutele de rame pe cele potrivite copilului dumneavoastră: după dimensiune, culoare, greutate, material, producător, preț. Când ați rezultat cu câteva în lista de favorite, puteți să va petreceți timp împreună cu copilul discutând pe ele, o dată, de mai multe ori, cand e el dispus să o facă, până alege ce i-ar plăcea să poarte. E esențial să simtă că e alegerea lui, ca ochelarii vor fi așa cum a vrut el să fie.

Pentru copiii ceva mai mari, o variantă  interesantă este rama de ochelari cu clipon, adica cea care are suplimentar o ramă cu lentile de soare care se aplică magnetic peste cea de bază. Așa copilul va putea să își și protejeze ochii de lumina dăunătoare a soarelui și va fi și foarte invidiat de colegi pentru ochelarii lui șmecheri.

Lentilele pentru ochelarii de copii 

In ceea ce privește lentilele, când vine vorba de ochelari pentru copii,  este foarte important să alegeți lentile de plastic (sticlă organică) pentru că sunt mai rezistente la spargere și pun mai puțin în pericol copilul. Ele se zgarie însă mai ușor și atunci un tratament antizgîriere va fi folositor. De asemeni puteți alege un tratament antireflex, poate unul oleofob (împortiva murdăririi), poate o protecție împotriva luminii albastre. In secțiunea lentile pentru copii alegeți din meniul din stanga producătorul,  lentile incolore (așa se recomandă pentru copii) sau intrați pur și simplu în pagina de produs a unor lentile și selectați pas cu pas fiecare opțiune până sunt completate toate (buton colorat în verde). Veți observa cum variază prețul pe măsură ce adăugați o opțiune sau o înlaturați. Astfel veți ști exact cât va costa și veți putea configura lentilele în concordanță cu dorințele, dar și bugetul dumneavoastră.  Preturile lentilelor  pentru ochelari pentru copii încep de la 93 lei (https://ochelari.com/catalog/product/view/id/14702/category/187/ ) și cresc pe măsură ce alegem materiale mai bune și  mai multe tratamente sau mai avansate aplicate lentilei.

Comanda va fi discutată și confirmată cu dumneavoastră înainte de a fi lansată, nu vă găndiți că e posibil să greșiți ceva.

In orice caz, în orice moment al cercetării dumneavoastră, veți putea intra în contact cu specialiștii ochelari.com pe chat sau telefonic pentru orice lămurire aveți nevoie.

Ochelarii vor sosi la dumneavoastră peste câteva zile. Încurajați copilul să îi poarte, complimentați-l, arătați-i că îi stau bine, după un timp va vedea singur că îi sunt de folos. Rugați familia și școala să vă ajute în acest sens, în nici un caz să nu îi dea de înțeles că i se întâmplă o nenorocire, să se amuze sau să îl marginalizeze. De altfel, chiar e ceva obișnuit în zilele noastre, foarte muți copii poartă ochelari. Nu îl opriți de la jocuri, încurajați-l să se poarte normal.

Dacă va avea activitați sportive, veți avea posibilitatea să îi faceți niște ochelari speciali pentru asta, de asemeni poate purta ochelari de înot cu dioptrii.

Totuși, va fi nevoie să îl învățați să îngrijească ochelarii, să îi șteargă numai cu o lavetă specială, să nu îi lase așezați cu lentilele pe masă și să îi pună în locuri stabilite împreună ca fiind sigure.

Aveți în vedere și faptul că se pot întâmpla accidente, ochelarii se mai sparg, se mai rup. Probabil va fi nevoie să găsiți ulterior aceeași ramă, dacă lentilele nu trebuie încă schimbate.

Va fi înțelept să pastrați mereu o pereche anterioară drept ochelari de rezervă, pe care să îi și aveți cu dumneavoastră în vacanțe. Puteți comanda pe ochelari.com o nouă pereche de oriunde vă veți afla, ei vă vor aștepta acasă, dar nu e cazul să vă stricați sejurul căutând un magazin de ochelari.

Mai multe informatii
Mai putin
View as Afisare produse grupate Afisare ca lista produse

9 produse

Set Descending Direction
  1. Lentile plastic Hoya Hilux PNX 1.53 Blue Control Stoc

    Special Price 501,00 RON Pret referinta catalog 680,00 RON
produse pe pagina