Livrari gratuite pentru comenzi peste 200 Lei | Retur in 15 zile | Plata in rate cu card de credit  - pana la 6 rate

Telefon: 0724 081 880, 0722 378 070 Email: office@ochelari.com        Unde ne gasiti

Suport Clienti | Contul Tau | Intra in cont |

   Cum aleg rama potrivita?

   Nu exista doua fete identice. Totusi, sunt general acceptate 4 tipuri de baza ale formei fetei: ovala, rotunda, patrata, sau in forma de inima. Orice fata poate fi incadrata in una din categoriile mentionate anterior. Nu este un criteriu determinant, insa poate fi considerat util in alegerea unei rame de ochelari. In afara de aceasta, trebuie tinut cont si de alte criterii precum stilul de viata, ocupatia, marimea ramei, culoare, material.

   Veti gasi mai jos caracteristici al fiecarui tip al formei fetei in parte. Daca stiti forma fetei Dvs., puteti trece la alegerea unei rame. Daca nu, incercati incadrarea ei intr-un din modelele prezentate mai jos. Pentru asta, avem variantele:

             - in fata unei oglinzi cu parul strans la spate, comparati proportiile fruntii, ale obrajilor si barbiei. Incadrati apoi rezultatul intr-una din cele 4 variante prezentate mai jos.

             - pe o poza trasati cu un marker un contur de-a lungul scalpului in jos pet ample si de-a lungul obrajilor pana la barbie. Incadrati apoi rezultatul intr-una din cele 4 variante prezentate mai jos.

    Forma rotunda a fetei

   In cazul unei fete rotunde obrajii sunt plini si usor mai lati decat fruntea si lina maxilarului. Barbia nu este de obicei proeminenta. Daca aveti o fata rotunda, ar trebui sa evitati ramele rotunde si pe cele mari, care ar exagera rotunjimea fetei. Formele dreptunghiulare  ale ramelor sunt cele mai potrivite. O regula are fi ca latimea ramelor sa fie mai mare decat inaltimea lor. De asemeni sunt potrivite ramele inscriptionate, in culori stralucitoare, cu detalii si inflorituri

    Rame pentru fete rotunde

    Forma patrata a fetei

   La o forma patrata a fetei, obrajii, fruntea si linia maxilarului au aproximativ aceeasi latime dar si o barbie puternica. Cand se aleg rame pentru acest tip obiectivul ar fi incercarea “alungirii” si al indulcirii liniilor fetei, prin adaugarea de linii curbate. In acest caz ar trebui evitate formele dreptunghiulare ale ramelor cu exceptia cazului in care este stilul dorit de Dvs. Potrivite in acest tip al fetei sunt formele ovale si rotunde, culori neutre (crem, bej)

    Rame pentru forme patrate ale fetei.

   Forma de inima a fetei

    In cazul formei de inima ale fetei, linia obrajilor este usor mai lata decat cea  a fruntii si se ingusteaza pana la o barbie bine definita. In cazul formei de inima  scopul ar trebui sa fie minimizarea latimii fetei. Acest lucru este cel mai bine facut de ramele dreptunghiulare si patrate. Acestea se incadreaza bine in partea superioara si se incadreaza bine in forma fetei. Insa si ramele ovale si rotunde se potrivesc bine cu aceasta forma. Ramele alungite in partea superioara (paranteze) ar trebui evitate.

   Rame pentru forme de inima ale fetei

   Forma ovala a fetei

   In cazul unei fete ovale linia obrajilor este mai lata decat linia fruntii sau a maxilarului. Cu o forma ovala a fetei puteti purta practic orice forma de rama si culoare. Puteti purta rame din plastic inchis pentru o imagine puternica sau forme rotunde pentru un efect de indulcire al imaginii. Singura de evitat ar fi o forma foarte rotunda a ramei.

     Rame  pentru forme ovale ale fetei