Cum aleg o rama potrivita pentru lentile progresive

Cum alegem o rama potrivita pentru lentile progresive

 Cand doriti sa comandati ochelarii cu lentile progresive trebuie sa alegeti rama tinand cont de cateva reguli. In acest fel, viitoarele dumneavoastra lentile se vor putea incadra cu usurinta in modelele (designurile) diversilor producatori si nu veti avea nevoie de lentile personalizate.

Puteti, desigur, alege si orice rama va doriti, dar lentilele vor trebui atunci sa aiba caracteristici speciale, ceea ce va duce la costuri suplimentare sau la compromisul de a avea zone de vedere clara mai mici.

 Prin urmare, incercati sa respectati cateva reguli:

  •  Luati o rama care se potriveste exact pe latimea fetei dvs., sa nu va stranga la tample, fara spatii intre brate si tample, cu lungimea bratelelor ajustata corespunzator, ca sa nu sa va cada cand miscati capul. Astfel veti beneficia de zone mari de vedere clara, fara sa va deranjeze reflexiile luminilor aflate in spatele dvs., iar confortul este important.
  • Se recomanda ( nu este obligatoriu) ca inaltimea lentilei sa fie de cel putin 31 mm (minim 10 mm de la marginea superioara a ramei la pupila si minim 21 mm de la pupila pana la marginea inferioara). Asfel va fi destul spatiu pe lentila ca sa aveti zona de citit si cea pentru vedere departe suficient de mari, iar trecerea intre ele se va putea face cu usurinta. 
  • Alegeti rame usoare. La greutatea ramei, se adauga si greutatea lentilelor! Este foarte important sa nu va produca disconfort, mai ales ca ii veti purta timp indelungat. Titanul este o solutie, fiind un material foarte usor si rezistent.
  • Alegeti pe cat posibil, rame metalice: ele pot fi ajustate ca sa respecte diverse constrangeri (distante, unghiuri, etc) si evitati astfel lentile foarte personalizate. Ramele din acetat (plastic) sunt foarte greu de ajustat.

Nu ezitati sa va consultati cu noi pe telefon, chat sau email. Ne dorim sa va ajutam sa faceti alegerile cele mai bune, atat pentru rame, cat si pentru lentile - de oriunde le-ati achizitiona.