Politica de retururi

Conditii generale

La OCHELARI.COM retururile se fac usor.

Legislația româna prevede ca Clientul/Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului (valabil pentru ramele de ochelari, ochelarii de soare și lentilele de contact). Comenzile complete de ochelari de vedere (rame + lentile) nu se pot returna conform OU nr. 34/2014 , articolul 16, aliniat C. Acestea sunt considerate produse finite personalizate conform specificațiilor clientului.

Noi avem convingerea ca toti Cumparatorii vor fi multumiti cu produsele achizitionate. Totusi, daca din orice motiv, Cumparatorul nu este multumit de produsele achizitionate in primele 15 zile de la data achizitiei, acesta poate returna acele produse (ramele de ochelari, ochelarii de soare si lentilele de contact dar nu si ochelarii de vedere - ramele de ochelari + lentile montate) fara nicio intrebare. Cumparatorul poate alege intre un credit de 100% valoarea achizitiei sau de o returnare a valorii, mai putin costul de transport si al comisioanelor aferente transferului bancar.

In cazul unui retur al unei rame pentru care s-a acordat o pereche de lentile personalizate gratis, Cumparatorului i se va returna valoarea ramei, mai putin valoarea transportului, a comisioanelor bancare aferente si a valorii de 40RON, corespunzatoare lentilelor acordate gratis la achizitionarea unei rame (acestea nu se vor returna).

 Ca procedura, Cumparatorul trebuie sa contacteze LOGSE pe adresa office@ochelari.com sau sa sune la tel. 0724 081 880 pentru mai multe detalii.

Pentru efectuarea returului sunt necesare: numarul comenzii, adresa de unde curierul urmeaza sa preia coletul de retur,modalitatea de plata dorita (datele contului bancar sau voucher de cumparaturi echivalent cu suma produselor returnate), datele de contact.

Dupa primirea informatiilor referitoare la intentia de retur a Cumparatorului, LOGSE efectueaza o solicitare la curier si trimite curierul la adresa indicata in comunicarea Cumparatorului pentru a ridica coletul de returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate, precum si ale comisioanelor bancare aferente transferului nu intra in responsabilitatea  LOGSE, acestea urmand a fi asumate de Cumparator.

 Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Cumparatorului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu orice alte materiale promotionale care au insotit eventual produsele. Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Cumparator in corespondenta cu  LOGSE). 

Produsele care se pot returna sunt ramele de ochelari, ochelarii de soare si lentilele de contact. În politica de retururi nu intra ochelarii de vedere (rama +lentile montate pe rama).

Trebuie returnate inclusiv carpa de sters si etuiul. Lentilele - pentru ochelarii de soare -  trebuie sa fie fara zgarieturi sau ciobiri.

 In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, Cumparatorul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata.

Termenul pentru primirea banilor de catre Cumparator pentru un retur este de 14 de zile calendaristice de la data la care  LOGSE este informat de catre Cumparator cu privire la decizia acestuia de a returna produsele.

In urma confirmarii efectuarii returului Cumparatorul poate primi un Voucher in contravaloarea produselor returnate. Cumparatorul are la dispozitie o perioada de 30 de zile in care poate folosi Voucherul pentru a primi produse in echivalentul valorii Voucherului. Dupa 30 de zile de la confirmarea returului, Voucherul isi pierde valabilitatea