Lentile monofocale - obisnuite - pentru orice dioptrii, cu sau fara astigmatism.

 

Lentile monofocale

Lentile monofocale sunt lentilele obisnuite, pe care le poarta marea majoritate a purtatorilor de ochelari.  

Lentile monofocale numim lentilele care au aceleasi dioptrii pe toata suprafata lor, spre deosebire de lentilele multifocale care au si dioptrii pentru distanta si pentru aproape (lentile bifocale, lentile progresive).

lentile monofocale

Pentru cine sunt potrivite lentile monofocale?

Lentile monofocale poarta miopii (cei care au nevoie de corectie pentru vederea la distanta), hipemetropii (cei care au nevoie de corectie pentru vederea aproape), presbiopii (care din cauza varstei nu mai vad bine aproape), dar si cei care au nevoie de ochelari pentru orice tip de astigmatism.

Deci, in functie de varsta, avem nevoie de lentile monofocale, astfel:

 

 • Daca avem mai putin de 40 de ani, folosim o pereche de lentile monofocale si vedem bine la toate distantele: la distanta, la calculator (intermediar) si aproape.

 

 • Daca avem intre 40 si 45 ani, folosim o pereche de ochelari cu lentile monofocale pentru vederea la distanta si intermediar (calculator), dar pentru aproape avem nevoie de o alta pereche de lentile monofocale montate pe o alta rama, cu dioptriile pentru citit - deci doua perechi de ochelari

 

 • Daca avem peste 45 ani folosim pereche de ochelari cu lentile monofocale doar pentru vederea la distanta, iar pentru intermediar si aproape avem nevoie de lentile cu dioptrii diferite (deci am avea nevoie de alte doua perechi de lentile montate pe alte doua rame) - in total trei perechi de ochelari.

 

Astigmatismul nu este o problema separata, nu necesita lentile deosebite. Lentilele pentru astigmatism sunt lentile monofocale ce necesita o altfel de prelucrare a suprafetelor, care insa e o operatiune aproape banala. El va fi luat in considerare cand vor fi stabilite lentilele dumneavoastra pe baza retetei (precriptiei) de la oftalmolog.

Deci, daca sunteti miop, hipermetrop, presbiop, cu sau fara astigmatism, aveti nevoie de lentile monofocale.

 Cum comand lentile monofocale?

 Cand veti alege lentile monofocale pe ochelari.com veti fi invitat sa stabiliti:

 • Materialul lentilei: plastic sau sticla
 • Grosimea lentilei in functie de material, de fapt indicele de refracție al materialului din care este făcută. Cu cât alegem un indice de refracție mai mare, cu atât lentila va fi mai subțire, mai ușoară, mai estetică.
 • Grosimea lentilei: lentile sferice dacă aveti dioptrii mai mici, lentile asferice la dioptrii mari sau chiar lentile foarte personalizate
 • Tratamentele aplicate lentilei pentru imbunatatirea performantelor (durificare, antireflex, oleofob, hidrofob, antistatic, protective impotriva luminii albastre daunatoare, etc.)
 • Daca va doriti o protectie impotriva razelor UV, puteti alege ca lentilele dumneavoastra sa fie lentile monofocale fotocromatice (heliomate), care se inchid la culoare afara, sub actiunea razelor UV
 • Daca va doriti ca lentilele dumneavoastra sa fie lentile pentru ochelari de soare cu dioptrii, va trebui sa alegeti culoarea.

Daca nu aveti dioptrii si va doriti doar lentile speciale pentru calculator, aveti nevoie tot de lentile monofocale.

Odata ajuns in categoria dorita, orice combinatie de caracteristici ale lentilelor veti face, aceasta va fi potrivita pentru reteta dumneavoastra.

Prin combinarea diferitelor butoane (optiuni), nu veti face decat sa adaugati performanta (dotari suplimentare) lentilelor de baza alese pe baza retetei. Se pot face nenumarate combinatii de grosimi, materiale, mod de prelucare al lentilelor, tratamente…

Gasiti aici sau aici exemple despre cum se fac alegerile pentru a va configura lentilele.

Alegerile se fac in functie nevoile vizuale ale fiecaruia, nevoia de calitate si de bugetul alocat.

In orice caz, unul din specialistii nostri va confirma telefonic cu dumneavoastra alegerile facute, pe baza retetei (prescriptiei) pe care ne-o veti trimite.

 Link catre Categoria lentile monofocale

 

 

Mai multe informatii
Mai putin

 

tip lentile ochelari

 

 

View as Afisare produse grupate Afisare ca lista produse

Produsele 1-30 din 1534

Set Descending Direction
 1. Essilor Smile Mineral (din sticla) Monofocale Sferice 1.50 S AR Stoc

  Special Price 104,00 RON Pret referinta catalog 135,00 RON
 2. Lentile monofocale colorate Essilor Smile Sun 1.50 HMC Stoc

  Special Price 117,00 RON Pret referinta catalog 122,00 RON
Page
produse pe pagina