Lentile bifocale - pentru orice dioptrii - o singura pereche de ochelari, doar pentru distanta si aproape (fara intermediar - calculator).

 Ce trebuie sa stim despre ochelarii cu lentile bifocale?

Lentile bifocale

lentile ochelari bifocale

     Lentilele bifocale fac parte din categoria lentilelor multifocale, adică se adresează acelora care au nevoie și de ochelari pentru vederea la distanță și pentru vedere bună la citit, în general oameni peste 40 de ani. Lentilele multifocale îi ajută să rezolve ambele probleme prin folosirea unei singure perechi de ochelari, având pe lentilă câte o zonă pentru vederea la distanță, respectiv aproape. 

      Dacă în cazul lentilelor progresive, trecerea între zone se face gradual, invizibil, printr-un canal de progresie (prin care se poate vedea și la distanță intermediară), în cazul lentilelor bifocale trecerea între cele două zone este vizibilă. Practic, lentila cu dioptrii pentru citit este inserată în cea pentru vedere la distanță, în partea inferioară, trecerea de la o lentilă la alta fiind netă și cu atât mai vizibilă cu cat diferența între cele două dioptrii (adiția) este mai mare. La lentilele de calitate înaltă, totuși, se fac mari eforturi de proiectare și prelucrare pentru a reduce această problemă.

Avantajul este că cele două zone ocupă integral suprafața lentilei și se poate vedea bine prin ambele. Totuși este nevoie de un timp de acomodare ca utilizatorul  să poată învăța pe unde să privească pentru a obține rezultatul dorit și să înceapă să o facă din obișnuință.

      In ceea ce privește prețul pentru lentile bifocale se poate spune că, la modul general, este mai mic decât al celor progresive, cu care împart aceeasi categorie de utilizatori. Totuși prețul este direct influențat de caracteristicele lentilei, calitatea proiectării și execuției, producător, tratamente aplicate și poate urca destul de mult.

      In magazinul online ochelari.com găsiți lentile bifocale de la toți producătorii, iar prețurile variază de la 120 la 1200 lei.

      Odată selectată categoria lentile bifocale, va trebui să alegem lentila, respectiv producătorul văzând și plaja de prețuri de la fiecare. Pentru unele lentile sunt deja selectate mare parte din opțiuni, la altele trebuie să le alegem pe ale noastre, după dorințe, nevoi, buget. Vom fi invitatați să selectăm:

 • tipul de pastilă (lentila pentru citit) cu marginea dreaptă (FT) sau curbă (CT), rotundă RS sau dacă să ocupe toată ocupă jumatatea inferioară a lentilei (E-line )

bifocale forme

 • dimensiunile pastilei cu dioptriile pentru citit: 24, 28, 35 sau 45 mm

dimensiuni pastile lentile bifocale

lentile bifocale Flat Top 35mm

lentile bifocale Flat Top 45mm

lentile bifocale Round Top 24mm

 • dacă ne trebuie lentile sferice (pentru dioptrii mai mici) sau asferice (dioptrii mari)
 • indicele de refracție al materialului lentilei – cu cât este mai mare cu atât lentila va fi mai subțire, mai estetică, mai ușoară
 • setul de tratamente ce va fi aplicat lentilei
 • dacă lentila să fie colorată sau fotocromatică și care ce culoare să fie.

Toate aceste opțiuni sunt explicate în așa fel încât să facă alegerea cât mai facilă și mai bine informată. Oricum, specialiștii ochelari.com sunt alături de dumneavoastră să vă ajute pe chat sau telefonic. Pe măsură ce bifați o anume opțiune sau o anulați vedeți cum se modifică și prețul, astfel că veți avea mereu control asupra costului final.

Rețineți și că nu va fi lansată comanda până nu e validată cu dumneavoastră telefonic, deci nu este loc de greseală. 

Mai multe informatii
Mai putin

 

tip lentile ochelari

 

 

View as Afisare produse grupate Afisare ca lista produse

Produsele 1-30 din 296

Set Descending Direction
 1. Lentile bifocale Essilor Smile Organic Clare 28 ST 1.50 HMC+ Comanda

  Special Price 287,00 RON Pret referinta catalog 436,00 RON
 2. Lentile bifocale din sticla Hoya C 25 1.52 S Fara tratamente

  Special Price 392,00 RON Pret referinta catalog 520,00 RON
 3. Lentile bifocale digitale incolore RS 32/40 1.50 HMC

  Special Price 397,00 RON Pret referinta catalog 528,00 RON
Page
produse pe pagina