Livrari gratuite pentru comenzi peste 200 Lei
Retur in 15 zile

Am peste 46 de ani - ce lentile aleg?

Lentile degresive - cum aleg?

Pentru cei familiarizati cu lentilele degresive (regresive):

Mergeti in pagina https://ochelari.com/lentile/tip-lentile-categorie/lentile-degresive.html

 

Daca aveti varsta intre 35-45 ani (probabil ca aditia - ce este aditia - este mai mica de 2dioptrii) alegeti o degresie de 0.8 sau 0.75 astfel:

  • La lentilele de la Hoya alegeti AddPower (degresia este 0.75dpt) si configuratia dorita (indice de refractie, set de tratamente).
  • La lentilele de la Essilor, Nikon sau Zeiss Synchrony alegeti configuratia dorita (indicele de refractie, setul de tratamente) si apoi mergeti mai departe in pagina de produs si selectati din sectiunea "optiuni" valoarea degresiei 0.80dpt., 1.00dpt sau 0.75dpt.

lentile degresive

 

Pentru varste mai mari de 45 de ani, valoarea degresiei trebuie sa fie mai mare. Astfel:

  • La lentilele de la Hoya alegeti Lecture (degresia este 1.5dpt) si configuratia dorite (material, set de tratamente).
  • La lentilele de la Essilor, Nikon sau Zeiss Synchrony alegeti configuratia dorita (indicele de refractie, setul de tratamente) si apoi mergeti mai departe in pagina de produs si selectati din sectiunea "optiuni" valoarea degresiei 1.30dpt., 1.25dpt sau 1.50dpt.

 

Nu uitati! Nu puteti face alegeri gresite! Dupa ce ne trimiteti reteta (pe site sau WhatsApp) un consultant va va contacta si va confirma alegerea Dvs.!

 

Mai pe larg:

Exista persoane cu varste peste 35 ani care nu mai vad bine la aproape si intermediar (presbiti).

Acestea pot vedea foarte bine la distanta (fara ochelari sau cu ochelarii de distanta pe care ii poarta de mult), insa atunci cand lucreaza la birou si trebuie sa citeasca inscrisuri (aproape – pana in 50cm), dar si sa schimbe privirea catre o zona aflata in apropiere/intermediar (intre 0.5-2m), nu mai vad la fel de bine.

Exemple:

-          oricine lucreaza la un calculator si isi verifica foarte des telefonul mobil

-          contabil care trebuie sa citeasca documente, dar sa si foloseasca calculatorul sau laptopul (monitorul unui calculator se afla de obicei la 70-80 cm, iar laptopul la 50-60cm)

-          operator date (call center) – foloseste calculator + telefon + liste

-          lucrator la un post de lucru care nu necesita deplasari – lucreaza la un banc, dar are si un raft in fata ochilor de pe care trebuie sa ia piese mici

 

La inceput se pot folosi lentile doar pentru aproape, insa purtate pe varful nasului, peste care trebuie privit pentru a vedea la calculator sau in birou. Sau exista varianta unor lentile simple (monofocale cu o dioptrie intre cea de potrivita pentru aproape si cea potrivita pentru intermediar (calculator), insa postura la birou devine incorecta si duce in timp la dureri de spate.

Apoi, exista varianta lentilelor progresive (la care avem aberatii in zonele laterale ale lentilelor – daca privim prin aceste zone vedem mai neclar fiindca acolo sunt alte dioptrii), insa la acestea zona de vedere cea mai ingusta de pe suprafata lentilei este exact cea intermediara, prin care privim la calculator si in plus, trebuie sa si ridicam un pic barbia ca sa gasim dioptria potrivita (chiar daca monitorul si scaunul sunt aranjate intr-un mod ideal – asa cum se vede in poza si cum va sfatuim si pe Dvs sa faceti)

 

 Cum aleg lentilele degresive

 

 

O solutie mai buna o reprezinta lentilele degresive sau progresive de interior (care sunt mai scumpe).

Lentilele degresive au in partea de jos a lentilei o zona generoasa de citit, care se ingusteaza catre partea de sus, insa inca ofera campuri largi (exista totusi aberatii in zonele laterale). La ele, intotdeauna in partea de jos a lentilei se afla dioptria corespunzatoare vederii aproape, aceasta incepand sa scada progresiv catre partea superioara, pana cand in partea de sus ajungem la o dioptrie mai mica cu exact valoarea degresiei. Exemplu: daca la aproape (citit) avem pe reteta o dioptrie de 2.00 dpt in zona inferioara a lentilei, in partea de sus putem avea fie 1.2dpt daca valoarea degresiei este de 0.8dpt, fie 0.7dpt daca valoarea degresiei este de 1.3dpt.

Un neajuns ar fi ca valoarea la care ajungem in partea de sus nu ne permite sa vedem bine la o distanta mai mare de 2m, asa ca avem o limitare a campului vizual. De aceea, aceste lentile sunt lentile de interior si nu se folosesc la condus si nu sunt recomandate nici pentru afara.

Pentru lentilele degresive inaltimea minima a ramei se recomanda a fi de 30mm, astfel incat sa incapa ambele zone pe inaltime.

Ca solutia cea mai potrivita, producatorii de lentile recomanda in general o pereche de lentile progresive pentru toata ziua, iar daca exista o perioada mare de lucru in fata calculatorului – o a doua pereche de lentile progresive de interior sau degresive.

Noi va sfatuim sa urmariti si sectiunea de promotii a site-ului nostru https://ochelari.com/promotii/super-oferte-lentile-ochelari/toate-promotiile.html fiindca avem destul de des variante 1+1 gratis, la care a doua pereche de lentile poate fi una de interior.

Oricum, oricand aveti nevoie de un sfat, o sugestie sau explicatie, va stam la dispozitie pe unul din nr. de telefon 0724 081 880 sau 0722 378 070 sau pe email pe [email protected]

 

 

Promotii ochelari.com