Livrari gratuite pentru comenzi peste 200 Lei
Retur in 15 zile

Cum alegem lentilele progresive

Cei mai buni ochelari progresivi

Mai multe informatii
Mai putin

Cum alegem lentilele progresive

Pentru cei care poarta deja lentile progresive:

  • Noi va sfatuim sa alegeti acelasi producator, mai ales daca ati fost foarte multumit/a de actualele lentile.
  • Daca dioptriile sunt aceleasi (doriti sa schimbati lentilele fiindca s-au zgariat, spart, pierdut…), alegeti acelasi model (design) pe care il aveti acum.

 

Cum alegem lentilele progresive

 

Modelul (vezi in poza) ne arata modul de dispunere a zonelor pe lentile (cum a gandit proiectantul lentila – daca sa favorizeze o zona sau alta: pentru condus, mai mult pentru citit, mai mult pentru calculator…), dar si de cat de multi factori s-a tinut cont (dimensiunea pupilei, incidenta oblica a razelor, parametrii de purtare, fizionomia purtatorului….). Cu cat se tine cont de mai multi factori, ca atat lentila e mai complexa si mai scumpa. Trebuie sa verificati modelul lentilelor Dvs. pe plicurile primite la achizitia lor, pe factura sau pe cardul de garantie.

Iata niste modele de la Essilor in ordinea crescatoare a performantelor:

 Gama de lentile progresive premium de la Essilor:

Modele de lentile progresive Essilor

 

  • Daca dioptriile au crescut (in general dioptriile de aproape),  trebuie sa stiti ca pentru modelul purtat pana acum zonele de vedere clara de pe suprafata lentilei se ingusteaza.

 

creste aditia - se ingusteaza zonele pe lentilele progresive

 

Daca nu va doriti acest lucru, va puteti gandi sa alegeti un model superior, care tine cont de mai multi parametri si maximizeaza zonele de privit. Dar alegeti mai intai conform nevoilor vizuale (adica daca va doriti fie maximizarea zonei de aproape fie a celei de distanta…)  si apoi decideti si aspra complexitatii lentilelor.

Exemplu: Daca pana acum ati purtat Varilux Comfort si ati fost multumit/a, va puteti gandi ca urmatoarea pereche de lentile sa fie tot cu un design Comfort, dar cu zonele mai inguste din cauza dioptriilor mai mari, sau poate Physio (un model superior). S-ar putea ca un alt model - E Design - sa nu va fie potrivit, fiindca lentilele sunt optimizate pentru calculator si poate nu aveti nevoie de asta, fiindca nu prea folositi calculatorul.

  • Daca nu ati fost multumit de lentilele purtate, alegeti de la un alt producator niste lentile cu un model (design) care sa fie mai potrivit nevoilor Dvs. vizuale. Veti avea nevoie de o perioada de acomodare (de obicei scurta…) cu noul model (fiindca exista diferente intre producatori).

Daca schimbati modelul de rama (va doriti o rama pe capse/surub sau pe fir), alegeti unul din materialele cu indicele de refractie 1.53, 1.59, 1.60, 1.67 – vezi si aici. Daca rama e intreaga, alegeti doar in functie de materialul din care e facuta lentila si care determina grosimea lentilei.

Setul de tratamente il puteti alege in functie de cat de performante sunt tratamentele care il compun (durificare, antireflex, oleofob, hidrofob, antistatic). Calitatea acestora depinde de tehnologia de fabricare/aplicare si de ingredientele folosite. In general pretul este pe masura calitatii tratamentelor, al eficientei si durabilitatii lor.

La noi, veti gasi si preturile pentru varianta pe care o doriti aici.

Si nu uitati!

Daca aveti nevoie de un sfat, fara nicio obligatie – contactati-ne pe mail, chat sau pe telefon. Va vom ajuta, astfel incat sa fiti incredintat/a ca faceti o alegere corecta (de la noi sau din orice alta parte).

 Lentile progresive Varilux

 

Promotii ochelari.com