Blog

 1. De ce aș vrea ochelari cu lentile progresive?

  domnul poarta lentile progresive

   

  De ce aș vrea ochelari cu lentile progresive?

   

  Întâi de toate, ne-am lămurit ce sunt lentilele progresive și cum funcționează ?

   

  Lentilele progresive sunt niște lentile care arată absolut obișnuit, dar sunt niște minuni tehnologice și rezultatul multor ani de cercetări în domeniu. Asta pentru că au, simultan, și dioptrii pentru vederea aproape, și pentru cea la distanță, și pentru distanțele intermediare. Aceste tipuri diferite de dioptrii se află în zone diferite, așa că trebuie să privim prin partea de sus a lentilei ca să vedem bine departe, prin partea de jos ca să citim. Spuneam că acest lucru nu e vizibil din exterior, trecerea de la o zonă la alta este progresivă, lină, insesizabilă. Acest avantaj se obține cu acceptarea unor zone cu distorsiuni în lateralele lentilei. Mărimea acestor zone depinde de cât de bine

  Citeste mai departe »
 2. Rame de ochelari cu clip on. Despre ce e vorba?

  rame de ochelari cu clip on

  Rame de ochelari cu clip on. Despre ce e vorba?

   

  Simplu. Despre niște rame mai altfel, care transformă ochelarii noștri de vedere în ochelari de soare printr-un singur gest.

  Ramele de ochelari cu clip on par niște rame absolut obișnuite pe care montăm lentilele noastre de vedere. Ce au ele neobișnuit este că vin însoțite de încă o ramă, de obicei identică, care poartă lentile de soare și care se aplică peste cea principală.

   

  rame de ochelari cu clip on

   

  Cui le sunt adresate ramele de ochelari cu clip-on?

   

  In principal acest tip de rame sunt bune pentru cei care poartă deja ochelari de vedere, dar vor să își și protejeze ochii de razele UV dăunătoare. Ochelarii de vedere sunt permanent

  Citeste mai departe »
 3. Ochelari de soare cand port deja ochelari de vedere? Da!

  doamna cu ochelari de soare

  Ochelari de soare când port deja ochelari de vedere? Da!

   

  Că trebuie să ne protejăm ochii de razele dăunătoare ale soarelui n-ar trebui să fie un secret pentru nimeni. Si nici un lucru de glumă. Medicii spun că expunerea ochilor la anume lungimi de undă din lumina solară poate fi o cauză a fotoîmbătrânirii și chiar unor boli alei ochiului care se produc în timp. De altfel, pare de bun simț că, dacă avem grijă ne protejăm pielea, e cazul să ne protejăm și ochii.

  Si ochelarii de soare ne sunt indispensabili nu numai vara, ci și iarna, mai ales dacă ne petrecem timp mai mult afară, pe zăpada care reflectă razele soarelui.

  Deci, ochelarii de soare nu sunt un accesoriu, nu e vorba despre modă sau mofturi, este vorba despre un mijloc de protecție a sănătății ochilor noștri. Prin urmare, aveți în vedere să alegeți mai degrabă ochelari de soare c

  Citeste mai departe »
 4. Ce n-ar fi bun la niște lentile progresive?

  doamna foloseste lentile progresive

  Ce n-ar fi bun la niște lentile progresive?

   

  Când ochelarii de citit încep să ne enerveze că nu sunt niciodată la îndemână, când ne-am săturat să tot schimbăm ochelarii de vedere cu cei de citit, e vremea să ne gândim la soluții mai confortabile și mai elegante.

  Una dintre ele este să purtăm lentile progresive. Ele ne ajută să vedem departe, aproape și la distanță intermediară cu o singură pereche de ochelari. Este minunat, nu-i așa?

  Si totuși, nici lentilele progresive nu sunt o soluție miraculoasă (încă), nu fac totul perfect și au și niște contraindicații, niște inconveniente. E bine să le știm.

   

  Despre lentile progresive

   

  Ele au dioptriile pentru miopie în partea de sus sau chiar nu au dioptrii acolo, dacă nu avem nevo

  Citeste mai departe »
 5. 5 sfaturi de îngrijire pentru ochelari de vedere

  ingrijire lentile

  5 sfaturi de îngrijire pentru ochelari de vedere

   

  Începători sau purtători experimentați de ochelari, trebuie să știm cum să îi îngrijim ca să avem parte multă vreme de ei și să arate, pe cât posibil, la fel de frumoși ca în prima zi.

  Așa cum probabil ați aflat atunci când ați comandat ochelarii, lentilele au niște tratamente care le conferă rezistență în timp și le fac mai ușor de îngrijit. Tratamentele pot fi și în masa materialului, dar cele mai multe sunt de fapt un film subțire pe suprafața lentilei. Unele astfel de tratamente ajută purtătorul în sensul că acestea vor deveni oleofobe, hidrofobe, antistatice, etc, deci,  pe scurt,  vor opri murdăria să adere la ele sau măcar le fac mai ușor de curățat. Alte tratamente sunt de durificare, adică fac lentila mai greu de zgâriat, dar nu imposibil. 

  Concluzia este că astfel de tratament

  Citeste mai departe »
 6. Lentile bifocale sau lentile progresive? O comparație.

  lentle prgresve lentile bifocale

  Lentile bifocale sau lentile progresive? O comparație.

   

  De când au nevoie de ochelari de citit, oamenii încep aventura adaptării la această situație. Pe măsură ce trece timpul, au nevoie de ei în tot mai multe locuri și la tot mai multe activități. Unii, foarte ordonați, îi scot de fiecare dată din toc și îi pun la loc, alții și-i atârnă cu șnur la gât, mulți aleg să aibă câte o pereche de ochelari în toate locurile unde ar putea avea nevoie. La un moment dat, devine totuși prea complicat.

  Și mai neplăcut este pentru cei care poartă deja ochelari pentru a vedea bine la distanță. Ei vor avea toate neplăcerile descrise mai sus peste faptul că au o pereche de ochelari permanent la ochi.

   

  Ce soluții avem?

   

  Lentile bifocale. Ele au pe suprafața lor dioptriile p

  Citeste mai departe »
 7. Ofertele momentului pentru lentile progresive

  doamna vede pret lentile progresive

  Ofertele momentului pentru lentile progresive

   

  Tot vorbim mereu despre lentile progresive. Chiar sunt atât de bune? 

  Da, sunt minunate pentru că ne ajută să vedem oricând bine, și la distanță și la citit, și la calculator cu aceeași pereche de ochelari. Cum fac ele asta? Au dioptriile noastre pentru citit în partea inferioară, cele pentru depărtare în partea superioară, iar la distanță intermediară vedem prin canalul de progresie format între cele două. Pentru cei care vor să intre in detalii, avem aici.

  Dar, au, inevitabil, și niște zone prin care nu se mai vede la fel de bine, zone care se formează în lateralele lentilei datorită trecerii de la un tip de dioptrie la altul. Când suntem utilizatori începători, acestea ne deranjează până în

  Citeste mai departe »
 8. Lentile pentru ochelari. Tratamente aplicate lentilelor? Despre ce e vorba?

  tratamente pentr lentile

  Lentile pentru ochelari. Tratamente aplicate lentilelor? Despre ce e vorba?

   

  Când mergem la optician cu prescripția de lentile pentru ochelari sau intrăm pe internet într-un magazin online specializat, ajungem inevitabil la subiectul „tratamente aplicate lentilelor”. Dacă ne și grăbesc ceilalți clienți, va trebui să știm să dăm repede răspunsurile așteptate. Dacă alegem să căutăm pe internet, măcar nu vom mai fi grăbiți și putem afla ce e cu aceste tratamente și alegerile vor fi mai bune. 

   

  Tratamente pentru lentile? Trebuie să alegem ceva? Ce e bine să alegem? Avem de ales? Să vedem!

  Tratamentele au ca scop să facă lentilele mai rezistente, mai ușor de întreținut și să le facă să aibă proprietăți care ajută la folosirea lor mai confortabilă.

  Acestea se

  Citeste mai departe »
 9. Ochelari pentru condus, ochelari care ne cresc confortul la volan

  ochelari de condus

   

  Ochelari pentru condus, ochelari care ne cresc confortul la volan

   

  Toți cei care conduc mașina știu ce supărătoare poate fi câteodată lumina soarelui sau cum pot fi de deranjante miile de luminițe noaptea, mai ales dacă plouă. Fie că sunt drumuri scurte, fie că am plecat în călătorii mai lungi, e normal să ne dorim să avem confort vizual la volan. Iar șoferii profesioniști știu cel mai bine cum stau lucrurile.

   

  La ce ne referim când vorbim despre ochelari de condus?

  Poate că mulți am auzit că există niște ochelari pentru condus care promit minuni în ceea ce privește vederea bună la volan.

  Trebuie spus din capul locului că despre acei ochelari cu lentile galbene părerile sunt împărțite, dar se pare că ei nu folosesc la altceva

  Citeste mai departe »
 10. Ce trebuie sa facem ca sa comandam lentile monofocale?

  domnisoara cu lentile monofocale

  Ce trebuie să facem ca să comandăm lentile monofocale?

   

  Lentilele monofocale sunt lentilele pentru ochelari pe care le întâlnim cel mai des. Fie că le purtăm pentru miopie (recent sau de când eram mici), fie că sunt cele prin care citim de când am devenit presbiopi, unii au nevoie de ele pentru hipermetropie, cert e că ele sunt lentilele cu cea mai lungă istorie. De fapt, ele au apărut când au descoperit oamenii că văd mai bine printr-un cristal șlefuit, apoi printr-o lentilă de sticlă, convexă, concavă.... lucrurile au evoluat până la ce numim astăzi lentile monofocale.

  Se numesc așa pentru că au pe toată suprafața lor aceleași dioptrii, ele folosesc pentru a vedea bine doar la o anumită distanță.

   

  Pare foarte simplu. Dar cum ajungem să avem propria noastră pereche, cât mai potrivită cu noi?

   

  Citeste mai departe »
Page