Blog

 1. Tipuri de lentile progresive care ne pot ajuta în funcție de activitățile noastre

  lentile progresive

  Nu mai e chiar un lucru neobișnuit, știm despre lentilele progresive și ele sunt din ce în ce mai folosite. Oamenii au început șă afle cât de utile sunt, prețurile au devenit mai accesibile, modul de alegere și execuție s-a perfecționat și, prin urmare, rata lor de succes este deja foarte mare (la ochelari.com 95% din cei care au comandat sunt mulțumiți de ochelarii lor).

   

  Doar o scurtă recapitulare despre lentile progresive în general

  Lentilele progresive sunt cele care ne ajută să vedem bine și la citit, și la distanță, dar și la câteva zeci de centimetri (distanța intermediară). Existența lor a devenit posibilă pentru că în ultimele zeci de ani tehnologia a reușit ca, pe suprafața aceleiași lentile să se afle dioptriile corespunzătoare fiecărei distanțe unde avem nevoie de ajutor pentru a vedea bine și apoi le-au perfecționat din c

  Citeste mai departe »
 2. Ce trebuie să știm despre lentile bifocale?

  lentile bifocale

   

   

  Ce numim lentile bifocale?

   

  Lentile bifocale sunt acele lentile care au pe suprafața lor și dioptriile pentru citit și pe cele pentru vedere bună la distanță. Ele fac parte, astfel, din categoria lentilelor multifocale. Ele ne ajută să nu mai ne chinuim cu două sau chiar mai multe perechi de ochelari, ci să purtăm continuu o singură pereche care să rezolve, pe cât posibil, toate corecțiile necesare ale vederii noastre.Pot fi și fotocromatice, ca să se transforme în ochelari de soare chiar la momentul potrivit. 

   

  Spre deosebire de celălalt tip de lentile multifocale (lentilele progresive), lentilele bifocale au trecerea netă și destul de vizibilă între zonele cu dioptrii diferite.

  Citeste mai departe »
 3. Lentile progresive: avantaje, dezavantaje, prețuri

  doamna poarta lentile progresive

  Lentile progresive numim acele lentile pe suprafața cărora se află zone cu dioptrii diferite, trecerea între acestea făcându-se lin, progresiv.

  In general, lentilele progresive au în partea inferioară a lentilei zona prin care vedem bine aproape, iar în partea superioară, zona cu dioptriile pentru vederea bună la distanță.  Intre aceste zone se află așa numitul canal de progresie, o zonă îngustă prin care se poate vedea bine și la distanță intermediară (la câteva zeci de centimetri). Această performanță este realizată cu prețul acceptării în lateralele lentilei a unor zone cu aberații, prin care nu se mai vede la fel de bine.

   

   lentile progresive

   

   

  Cum vedem prin lentile progresive?

  &nbsp

  Citeste mai departe »
 4. Cumpărăm online rame pentru ochelari? De ce? Cum facem?

  alegem rame pentru ochelari

  Sigur că da. Dacă tot ne cumpărăm în ultimii ani și electrocasnice, și haine, și încălțări și cosmetice.. de ce nu și rame pentru ochelari? O putem face la fel de bine, mai ales că acum putem și proba online.

   

   De ce să cumpărăm online rame pentru ochelari?

   

  Evident, oferta în magazinele online e infinit mai mare, pentru că mii de rame pentru ochelari sunt expuse virtual și nu există nicio limită de spațiu. Am observat cu toții că prețurile sunt mai mici, iar explicația e simplă: costurile logistice mai mici. Dar cel mai important este că online putem face ceva care nu e posibil în magazinul fizic: putem selecta ramele în funcție de toate criteriile pe care le dorim și păstra doar pe cele care corespund. Astfel, din mii de rame pentru ochelari, ramâne să alegem cu inima din câteva care au exact caracteristicile tehnice dorite. Si mai e un mare avantaj: pute

  Citeste mai departe »