Blog

 1. Asistentul ochelari.com ne ajută să alegem lentile pentru ochelari. Cum?

  asistent lentile

  Asistentul ochelari.com ne ajută să alegem lentile pentru ochelari. Cum?

   

  Tot repetăm că nu e normal să știm foarte puțin despre lentilele pe care le purtăm zilnic, care ne ajută să vedem bine. Așa cum căutăm caracteristici, informații, prețul cel mai bun, etc. despre aproape orice vrem să cumpărăm, tot așa (sau poate chiar mai mult), ar trebui să știm cât mai multe despre lentile.

  Primim de la oftalmolog o rețetă de ochelari (excludem din orice discuție pe cei care nici nu merg la oftalmolog, ei chiar nu vor să știe nimic). Acum trebuie să mergem la optician să ne facem ochelarii.

  În principiu, oamenii se gândesc mai degrabă la ramă, să fie frumoasă, să le stea bine, să se simtă bine purtând-o. De acord, sunt aspecte foarte importante (nu mai importante decât greutatea ramei care ne va apăsa pe nas multă vreme). Când ajungem la lentile,

  Citeste mai departe »
 2. Să vorbim despre lentilele progresive Varilux XR de la Essilor

  lentile progresive Varilux XR

   

  Pentru început, cine este Essilor?

   

  Essilor este una dintre cele mai mari și mai renumite companii din lume în domeniul ochelarilor de vedere și al lentilelor optice, în general.

  In anul 1972, în Franța, se producea fuziunea a două companii mari ce aveau deja un rol important în industria ochelarilor din acea perioadă, Essel și Silor, și formau împreună compania Essilor. Essilor este cunoscută pentru eforturile continue de a cerceta, inova și a propune clienților lentile mereu mai bune, mai performante, mai plăcut de purtat. Compania a dezvoltat numeroase tehnologii și produse de top pentru îmbunătățirea vederii și confortului vizual al purtătorilor de ochelari. Au produs astfel lentile multifocale, lentile de protecție împotriva luminii albastre și multe altele. Essilor are o prezență semnificativă la nivel mondial, operand în mai

  Citeste mai departe »
 3. De ce aș vrea ochelari cu lentile progresive?

  domnul poarta lentile progresive

   

  De ce aș vrea ochelari cu lentile progresive?

   

  Întâi de toate, ne-am lămurit ce sunt lentilele progresive și cum funcționează ?

   

  Lentilele progresive sunt niște lentile care arată absolut obișnuit, dar sunt niște minuni tehnologice și rezultatul multor ani de cercetări în domeniu. Asta pentru că au, simultan, și dioptrii pentru vederea aproape, și pentru cea la distanță, și pentru distanțele intermediare. Aceste tipuri diferite de dioptrii se află în zone diferite, așa că trebuie să privim prin partea de sus a lentilei ca să vedem bine departe, prin partea de jos ca să citim. Spuneam că acest lucru nu e vizibil din exterior, trecerea de la o zonă la alta este progresivă, lină, insesizabilă. Acest avantaj se obține cu acceptarea unor zone cu distorsiuni în lateralele lentilei. Mărimea acestor zone depinde de cât de

  Citeste mai departe »
 4. Rame de ochelari cu clip on. Despre ce e vorba?

  rame de ochelari cu clip on

  Rame de ochelari cu clip on. Despre ce e vorba?

   

  Simplu. Despre niște rame mai altfel, care transformă ochelarii noștri de vedere în ochelari de soare printr-un singur gest.

  Ramele de ochelari cu clip on par niște rame absolut obișnuite pe care montăm lentilele noastre de vedere. Ce au ele neobișnuit este că vin însoțite de încă o ramă, de obicei identică, care poartă lentile de soare și care se aplică peste cea principală.

   

   

  Cui le sunt adresate ramele de ochelari cu clip-on?

   

  In principal acest tip de rame sunt bune pentru cei care poartă deja ochelari de vedere, dar vor să își și protejeze ochii de razele UV dăunătoare. Ochelarii de vedere sunt permanent

  Citeste mai departe »
 5. Ochelari de soare cand port deja ochelari de vedere? Da!

  doamna cu ochelari de soare

  Ochelari de soare când port deja ochelari de vedere? Da!

   

  Că trebuie să ne protejăm ochii de razele dăunătoare ale soarelui n-ar trebui să fie un secret pentru nimeni. Si nici un lucru de glumă. Medicii spun că expunerea ochilor la anume lungimi de undă din lumina solară poate fi o cauză a fotoîmbătrânirii și chiar unor boli alei ochiului care se produc în timp. De altfel, pare de bun simț că, dacă avem grijă ne protejăm pielea, e cazul să ne protejăm și ochii.

  Si ochelarii de soare ne sunt indispensabili nu numai vara, ci și iarna, mai ales dacă ne petrecem timp mai mult afară, pe zăpada care reflectă razele soarelui.

  Deci, ochelarii de soare nu sunt un accesoriu, nu e vorba despre modă sau mofturi, este vorba despre un mijloc de protecție a sănătății ochilor noștri. Prin urmare, aveți în vedere să alegeți mai degrabă ochelari de soare

  Citeste mai departe »
 6. De ce și cât de mari sunt prețurile pentru lentile progresive?

  doamna poarta lentile progresive

  De ce și cât de mari sunt prețurile pentru lentile progresive?

  Deja sunt la tot pasul printre noi, observăm că mulți cunoscuți poartă lentile progresive. Pe de altă parte, aflăm că sunt o soluție costisitoare. Cum e?

   

  Despre lentile progresive

   

  Am tot scris și mai scriem pentru că suntem convinși că reprezintă cea mai bună variantă pentru cei care s-au săturat să pună și să scoată de la ochi ochelari cu lentile monofocale atunci când, presbiopi fiind, trebuie să citească oricând au nevoie.

   

  Cum funcționează niște lentile progresive?

   

  Pe scurt explicat, lentilele progresive au și dioptriile pentru citit în partea inferioară și pe cele pentru distanță în partea superioară. In zona mediană se află canalul

  Citeste mai departe »
 7. Ce n-ar fi bun la niște lentile progresive?

  doamna foloseste lentile progresive

  Ce n-ar fi bun la niște lentile progresive?

   

  Când ochelarii de citit încep să ne enerveze că nu sunt niciodată la îndemână, când ne-am săturat să tot schimbăm ochelarii de vedere cu cei de citit, e vremea să ne gândim la soluții mai confortabile și mai elegante.

  Una dintre ele este să purtăm lentile progresive. Ele ne ajută să vedem departe, aproape și la distanță intermediară cu o singură pereche de ochelari. Este minunat, nu-i așa?

  Si totuși, nici lentilele progresive nu sunt o soluție miraculoasă (încă), nu fac totul perfect și au și niște contraindicații, niște inconveniente. E bine să le știm.

   

  Despre lentile progresive

   

  Ele au dioptriile pentru miopie în partea de sus sau chiar nu au dioptrii acolo, dacă nu avem nevoie.

  Citeste mai departe »
 8. 5 sfaturi de îngrijire pentru ochelari de vedere

  ingrijire lentile

  5 sfaturi de îngrijire pentru ochelari de vedere

   

  Începători sau purtători experimentați de ochelari, trebuie să știm cum să îi îngrijim ca să avem parte multă vreme de ei și să arate, pe cât posibil, la fel de frumoși ca în prima zi.

  Așa cum probabil ați aflat atunci când ați comandat ochelarii, lentilele au niște tratamente care le conferă rezistență în timp și le fac mai ușor de îngrijit. Tratamentele pot fi și în masa materialului, dar cele mai multe sunt de fapt un film subțire pe suprafața lentilei. Unele astfel de tratamente ajută purtătorul în sensul că acestea vor deveni oleofobe, hidrofobe, antistatice, etc, deci,  pe scurt,  vor opri murdăria să adere la ele sau măcar le fac mai ușor de curățat. Alte tratamente sunt de durificare, adică fac lentila mai greu de zgâriat, dar nu imposibil. 

  Concluzia este că astfel

  Citeste mai departe »
 9. Lentile bifocale sau lentile progresive? O comparație.

  lentle prgresve lentile bifocale

  Lentile bifocale sau lentile progresive? O comparație.

   

  De când au nevoie de ochelari de citit, oamenii încep aventura adaptării la această situație. Pe măsură ce trece timpul, au nevoie de ei în tot mai multe locuri și la tot mai multe activități. Unii, foarte ordonați, îi scot de fiecare dată din toc și îi pun la loc, alții și-i atârnă cu șnur la gât, mulți aleg să aibă câte o pereche de ochelari în toate locurile unde ar putea avea nevoie. La un moment dat, devine totuși prea complicat.

  Și mai neplăcut este pentru cei care poartă deja ochelari pentru a vedea bine la distanță. Ei vor avea toate neplăcerile descrise mai sus peste faptul că au o pereche de ochelari permanent la ochi.

   

  Ce soluții avem?

   

  Lentile bifocale. Ele au pe suprafața lor dioptriile

  Citeste mai departe »
 10. Ofertele momentului pentru lentile progresive

  doamna vede pret lentile progresive

  Ofertele momentului pentru lentile progresive

   

  Tot vorbim mereu despre lentile progresive. Chiar sunt atât de bune? 

  Da, sunt minunate pentru că ne ajută să vedem oricând bine, și la distanță și la citit, și la calculator cu aceeași pereche de ochelari. Cum fac ele asta? Au dioptriile noastre pentru citit în partea inferioară, cele pentru depărtare în partea superioară, iar la distanță intermediară vedem prin canalul de progresie format între cele două. Pentru cei care vor să intre in detalii, avem aici.

  Dar, au, inevitabil, și niște zone prin care nu se mai vede la fel de bine, zone care se formează în lateralele lentilei datorită trecerii de la un tip de dioptrie la altul. Când suntem utilizatori începători, acestea ne deranjează până

  Citeste mai departe »
Page