Blog

 1. Ce trebuie sa facem ca sa comandam lentile monofocale?

  domnisoara cu lentile monofocale

  Ce trebuie să facem ca să comandăm lentile monofocale?

   

  Lentilele monofocale sunt lentilele pentru ochelari pe care le întâlnim cel mai des. Fie că le purtăm pentru miopie (recent sau de când eram mici), fie că sunt cele prin care citim de când am devenit presbiopi, unii au nevoie de ele pentru hipermetropie, cert e că ele sunt lentilele cu cea mai lungă istorie. De fapt, ele au apărut când au descoperit oamenii că văd mai bine printr-un cristal șlefuit, apoi printr-o lentilă de sticlă, convexă, concavă.... lucrurile au evoluat până la ce numim astăzi lentile monofocale.

  Se numesc așa pentru că au pe toată suprafața lor aceleași dioptrii, ele folosesc pentru a vedea bine doar la o anumită distanță.

   

  Pare foarte simplu. Dar cum ajungem să avem propria noastră pereche, cât mai potrivită cu noi?

   

  Citeste mai departe »
 2. Lentile progresive de interior: ce sunt, la ce folosesc, cum comandăm, preturi

  domnul foloseste lentile progresive de interior

  Lentile progresive de interior: ce sunt, la ce folosesc, cum comandăm, prețuri

   

  Observăm încă de la început că aici vorbim despre niște lentile progresive. Despre ele se tot vorbește mai ales printre cei trecuți de 45 de ani, pentru că lor le sunt destinate. Mulți le poartă deja și sunt foarte mulțumiți, alții au auzit că te obișnuiești greu cu ele, că sunt scumpe și trebuie să se mai lămurească și, eventual, să încerce ca să poată simți prin experiență proprie ce realizare minunată a științei sunt aceste lentile.

   

  Mai întâi despre lentile progresive în general

   

  Producătorii de lentile au reușit să facă în așa fel încât aceste lentile să aibă pe suprafața lor și dioptrii pentru citit, și pentru vedere bună departe, dar și pentru distanța intermediară (calculator sau similar). Acest lucru se obține din proiectare și p

  Citeste mai departe »
 3. Despre lentile degresive: explicații, domeniul de utilizare, preturi

  domnul foloseste lentile degresive

   

  Despre lentile degresive: explicații, domeniul de utilizare, prețuri

   

  Despre lentile degresive probabil am mai auzit. Unora le e clar despre ce e vorba, altora poate le va fi de folos să se  lămurească citind aici.

  Lentile degresive sau  regresive  numim o varietate de lentile progresive, o evoluție normală în încercarea cercetătorilor din domeniul opticii medicale de a face lentile cât mai confortabile și cât mai aproape de nevoile purtătorilor.

   

  Pentru cine sunt?

  In general pentru cei cu varste peste 45 de ani, care:

  • nu sunt multumiti de zona intermediara a lentilelor progresive 
  • nu poarta lentile pentru distan
  Citeste mai departe »
 4. Trăim printre ecrane. Ne protejăm ochii? Ne trebuie acei “ochelari pentru calculator”?

  doamna poarta lentile pentru calculator

   

  Trăim printre ecrane. Ne protejăm ochii? Ne trebuie acei “ochelari pentru calculator”?

   

  Este deja evident că ne petrecem din ce în ce mai mult timp în fața ecranelor. Foarte puțini reușesc să se țină departe de ele. Ele ne ajută la serviciu, la școală, acasă, chiar și în călătorii. Tot ele ne ocupă o bună parte din timpul liber, fie că urmărim programe TV sau vedem filme, ne jucăm pe calculator sau pierdem vremea pe rețelele sociale. Calculator, laptop, tabletă, smartphone, televizor, toate sunt ecrane în fața cărora stăm din ce în ce mai mult timp. Constatăm și noi sau ne spun alții din jur că privitul îndelungat în astfel de ecrane ne obosește ochii, dar încă nu știm în ce fel vor fi afectați ochii pe termen lung. Copiii noștri probabil sunt și mai expuși datorită dependențelor noilor generații de toate aceste ecrane.

   

  Citeste mai departe »
 5. Lentile de plastic sau lentile de sticlă când e vorba despre ochelarii nostri?

  lentile de plastic lentile de sticla

  Lentile de plastic sau lentile de sticlă când e vorba despre ochelarii noștri?

   

  Poate că e chiar prima întrebare pe care ne-o pune opticianul când vrem să comandăm ochelari. Poate știm deja sigur ce vrem sau poate ne ajută opticianul cu propria lui părere și alege dumnealui ce crede că e mai bine pentru noi.

   

  Dar ce ar trebui să știm noi despre lentile de plastic, lentile de sticlă?

  Primele lentile au fost făcute din cristale șlefuite, atunci când oamenii au observat efectul de mărire al acestora. Apoi au fost înlocuite cu cele de sticlă și, evident perfecționate din ce în ce mai mult, pe măsură ce știința avansa. Apoi, când în viețile oamenilor a apărut materialul plastic, a fost doar un pas până la a înlocui și obișnuitele lentile de sticlă. In prezent, lentilele de p

  Citeste mai departe »
 6. Tipuri de lentile progresive, diferite pentru nevoi diferite

  doamna poarta lentile progresive

  Nu mai e chiar un lucru neobișnuit, știm despre lentilele progresive și ele sunt din ce în ce mai folosite. Oamenii au început șă știe cât de utile sunt, prețurile au devenit mai accesibile, modul de alegere și execuție s-a perfecționat și, prin urmare, rata lor de succes este deja foarte mare (la ochelari.com peste 95% din cei care au comandat se folosesc mulțumiți de ochelarii lor)

   

  Doar o scurtă recapitulare despre lentile progresive în general

  Lentilele progresive sunt cele care ne ajută să vedem bine și la citit, și la distanță, dar și la câteva zeci de centimetri (distanța intermediară). Aceasta este posibilă pentru că în ultimele zeci de ani tehnologia a reușit ca, pe suprafața aceleiași lentile să se afle dioptriile corespunzătoare fiecărei distanțe unde avem nevoie de ajutor pentru a vedea bine. E drept că aceasta implică și existența în lateralele lentilei a unor zone cu dis

  Citeste mai departe »
 7. Nu mai vedem sa citim. Am devenit presbiopi. Ce lentile ne fac viata mai usoara?

  tipuri de lentile pentru presbiopi

  Ce lentile ne vin în ajutor după 45 de ani?

   

  Mulți știm deja cum e să nu mai vezi să citești de la o vreme, alții urmează să afle și sigur și-au văzut colegii, prietenii, părinții trecând prin chinurile acestei perioade. Nu mai vedem să citim, ne trebuie ochelari pentru asta, nu-i avem mai niciodată aproape, o adevărată bătaie de cap. Dar avem o consolare: nimeni nu scapă de asta, e ceva normal. Mai devreme sau mai târziu,  ochii noștri îmbătrânesc și focalizarea nu se mai face ca în tinerețe. Incepem să îndepărtăm scrisul tot mai tare de ochi ca să putem vedea ceva și ne dăm seama că inevitabilul s-a produs și trebuie să mergem la oftalmolog pentru un control.

  Ieșim de acolo cu o prescripție de ochelari de citit. Am devenit presbiopi. Ne facem prima pereche de ochelari de citit și o așezăm strategic acolo unde avem nevoie mai mult de ei. Apoi vom mai face încă una ca să îi a

  Citeste mai departe »
 8. Ce trebuie să știm despre lentile bifocale?

  lentile bifocale

   

  Lentile bifocale

  Ce sunt lentilele bifocale?

  Lentile bifocale sunt acele lentile care au pe suprafața lor și dioptriile pentru citit și pe cele pentru vedere bună la distanță. Ele fac parte, astfel, din categoria lentilelor multifocale. Ele ne ajută să nu mai ne chinuim cu două sau chiar mai multe perechi de ochelari, ci să purtăm continuu o singură pereche care să rezolve, pe cât posibil, ambele corecții necesare ale vederii noastre.

  Spre deosebire de celălalt tip de lentile multifocale (lentilele progresive), lentilele bifocale au trecerea netă și destul de vizibilă între zonele cu dioptrii diferite. Totuși, la adiții mici (diferența între dioptriile pentru aproape și cele pentr departe) și/s

  Citeste mai departe »
 9. Lentile progresive: avantaje, dezavantaje, preturi

  persoana poarta lentile progresive

   

  Lentile progresive: avantaje, dezavantaje, prețuri

   

  Lentile progresive numim acele lentile pe suprafața cărora se află zone cu dioptrii diferite, trecerea între acestea făcându-se lin, progresiv. Purtăm astfel o singură pereche de ochelari cu care vedem bine în toate situațiile de care ne lovim peste zi, fără să mai schimbăm o pereche de ochelari cu alta după cum am avea nevoie. 

   

  In general, lentilele progresive de uz general au în partea lor inferioară zona prin care vedem bine aproape, iar în partea superioară, zona cu dioptriile pentru vederea bună la distanță.  Intre aceste zone se află așa numitul canal de progresie, o zonă îngustă prin care se poate vedea bine și la distanță intermediară (la câteva zeci de centimetri). Această performanță este realizată cu prețul acceptării în lateralele lentilei a unor zone cu aberații, prin care nu se mai v

  Citeste mai departe »
 10. Cumparam online rame pentru ochelari? De ce? Cum facem?

  alegem rame pentru ochelari

  Sigur că da. Dacă tot ne cumpărăm în ultimii ani și electrocasnice, și haine, și încălțări și cosmetice.. de ce nu și rame pentru ochelari? O putem face la fel de bine, mai ales că acum putem și proba online.

   

   

  De ce să cumpărăm rame pentru ochelari online?

   

  Evident, oferta în magazinele online e infinit mai mare, pentru că mii de rame pentru ochelari sunt expuse virtual și nu există nicio limită de spațiu. Am observat cu toții că prețurile sunt mai mici, iar explicația e simplă: costurile logistice mai mici. Dar cel mai important este că online putem face ceva care nu e posibil în magazinul fizic: putem selecta ramele în funcție de toate criteriile pe care le dorim și păstra doar pe cele care corespund. Astfel, din mii de rame pentru ochelari, ramâne să alegem cu inima din câteva care au exact caracteristicile tehnice dorite. Si mai e un mare avantaj: pute

  Citeste mai departe »