Ochelari pentru condus cu dioptrii

Ochelari de vedere cu lentile speciale pentru condus

 Auzim des că oamenii folosesc ochelari de condus. Ce sunt aceștia? Ne folosesc? Cum îi alegem?

E foarte adevărat că știu toți șoferii cât de enervante sunt lucirile soarelui când ne orbesc într-o zi arzătoare de vară sau iarna pe zăpadă. Luminile din sens opus noaptea, la fel ca toate luminițele de pe stradă, mai ales când mai și plouă, ne deranjează foarte tare. Cu atât mai mult, la drum lung, simțim nevoia unor ochelari care să ne aducă confort, măcar din punct de vedere vizual.

Toate problemele cauzate de lumina puternică se rezolvă cu o pereche de ochelari de soare, de preferință cu lentile polarizante. Acestea ajuta la reducerea reflexiilor în plan orizontal (cele care apar pe asfalt, pe o suprafață de apă, pe zăpadă). Aveți grijă însa ca acele lentile să fie de calitate (chiar să fie polarizante), ca să fiți sigur puteți să le comandați special, pe ramele alese de dumneavoastră și montate de producătorul de lentile (https://ochelari.com/lentile-ochelari-de-vedere/lentile-speciale/lentile-polarizante.html). Noaptea însă, ochelarii de soare sunt complet contraindicați pentru că aveți nevoie de cât mai multă lumină pentru a vedea bine pe șosea.

Ochelarii cu lentile galbene au ca principală calitate îmbunătățirea contrastului, ceea ce este folositor doar pe vreme cețoasă sau în amurg.

Exista și ochelari speciali pentru condus, care au lentile fotocromatice polarizante care sunt galbene când lumina e slabă și se întunecă când soarele e foarte strălucitor (un exemplu aici).

Dacă purtați în mod obișnuit ochelari pentru vederea la distanță, aveți și în acest caz mai multe variante la alegere:

 

 

 • Sau ați putea purta permanent lentilele cu dioptriile dumneavoastră, dar și cu tratamentul fotocromatic Xtractive de la Essilor sau Sensity Dark de a Hoya care se întunecă și în mașină, deși chiar dacă nu în aceeași măsură ca în aer liber (aceasta se întâmplă din cauză că parbrizul absoarbe o bună parte din razele UVB care fac ca lentilele fotocromatice să se închidă la culoare). In general lentilele fotocromatice (heliomate) nu sunt și polarizante, cu excepția tratamentului Transition Driveware de la Essilor care poate fi aplicat pe aproape orice lentilă.

 

 • Folosiți rame de ochelari cu clipon. Sunt rame obișnuite pe care aveți lentilele dumneavoastră pentru vederea la distanță, dar care au și una sau mai multe rame complementare cu lentile de soare, lentile galbene pentru condus pe vreme de ceață, etc. Rama complementară se aplică in general magnetic sau prin presare peste ochelarii de vedere și conferă toate avantajele acestora fără să se observe că ochelarii dumnevoastră sunt practic 2 în 1.

 

 • Comandați lentile special concepute pentru condus. Fiecare producător are în portofoliu astfel de lentile cu un tratament antireflex super performant și care sunt proiectate ținând cont de mărirea sau micșorarea pupilei în funcție de intensitatea luminii.

 

 • Eye Protect System și pachetul de tratamente Eye Drive de la Essilor cu noua tehnologie Reflect Control, cu tratamentul anti-reflex şi un design special al lentilei, ajutând la mărirea contrastului și reducând disconfortul cauzat luminile de pe șosea,
 • DriveSafe UV de la Zeiss (reduce strălucirile luminilor din sens opus și din laterale, pastrând vederea bunaă asupra bordului, oglinzilor retrovizoare, etc)
 • Enroute de la Hoya cu tratamentul Drive Coat creat pentru a reduce solicitările asupra vederii șoferilor și care oferă o experiență de conducere mai relaxată cu designul premium al lentilelor monofocale sau progresive și un filtru împotriva reflexiilor.
 • Tratamentul Drive de la Leica e dezvoltat special pentru condus, micșorează strălucirile farurilor și ale iluminatului stradal.
 • Night Drive Boost de la Nikon aduce contrast maxim prin complexul de tratamente special conceput pentru șoferi
 • Solitaire Protect Road de la Rodestock– este proiectat special pentru șofatul pe timp de noapte, absoarbe lumina albastră prin filtrul de culoare si Solitaire Protect Road Sun care protejează ochii de razele infraroșii

 

 • Puneți în mașină niște ochelari de soare fit over și îi folosiți când vă supără lumina prea puternică. Aceștia se așează pur și simplu peste ochelarii de vedere cât timp conduceți mașina.

 

Deci, purtători de ochelari de vedere sau nu, aveți de unde alege ca să aveți ochelari de condus, ochelari care să vă ajute să vedeți mai bine când conduceți mașina

Mai multe informatii
Mai putin

 

 

 

View as Afisare produse grupate Afisare ca lista produse

Produsele 1-30 din 82

Set Descending Direction
 1. Lentile monofocale pentru condus Zeiss asferice 1.60 DriveSafe UV stoc

  Special Price 632,00 RON Pret referinta catalog 840,00 RON
 2. Lentile monofocale pentru condus Zeiss asferice 1.67 DriveSafe UV stoc

  Special Price 709,00 RON Pret referinta catalog 980,00 RON
 3. Lentile monofocale Zeiss Pentru condus 1.50 DriveSafe UV comanda

  Special Price 828,00 RON Pret referinta catalog 1.120,00 RON
 4. Lentile monofocale Zeiss Pentru condus 1.53 DriveSafe UV comanda

  Special Price 992,00 RON Pret referinta catalog 1.340,00 RON
 5. Lentile monofocale Zeiss Pentru condus 1.60 DriveSafe UV comanda

  Special Price 992,00 RON Pret referinta catalog 1.340,00 RON
Page
produse pe pagina