Intrebari frecvente (FAQs)

Va invitam sa folositi portalul nostru suport

Intrebari adresate frecvent

 1. Ce lentile de ochelari de vedere aleg conform retetei? | ochelari.com

   

   1. Daca sunt completate doar datele pentru ochelarii de distanta si reteta arata asa:

  reteta lentile monofocale

  Reteta este pentru miopie sau hipermetropie, cu astigmatism sau nu (sau combinatii intre ele). Daca reteta arata ca una din variantele de mai sus (sunt completate datele pentru ochelarii de distanta), aveti nevoie de lentile monofocale pe care le gasiti apasand link-ul de mai jos.

    

   

   

  ATENTIE!  Odata ajuns in categoria lentile monofocale, orice combinatie de caracteristici ale lentilelor veti face, aceasta va fi potrivita pentru reteta dumneavoastra.

   

  Prin combinarea diferitelor butoane (optiuni), nu veti face decat sa adaugati performanta (dotari suplimentare) lentilelor de baza corect alese pe baza retetei. 

  Alegerile se fac in functie de buget, de nevoia de calitate si de gradul de sofisticare al fiecaruia.

  In orice caz, unul din specialistii nostri va confirma telefonic cu dumneavoastra alegerile facute (desi mai mult ca sigur nu ar fi nevoie…).

   

   2. Daca sunt completate datele pentru ochelarii de aproape sau ambele (distanta si aproape) si reteta arata asa:

  reteta lentile progresive

  Reteta este pentru miopie sau hipermetropie, cu astigmatism sau nu (sau combinatii intre ele), dar si cu presbiopie simultan (in general pentru varste peste 40 ani). Pentru presbiopie avem nevoie si de dioptrii pentru aproape (citit).

  Observati doua lucruri:

  • In general astigmatismul pentru distanta (dioptriile cilindrice si axele) se pastreaza si pentru aproape
  • Diferenta intre dioptria sferica la aproape si dioptria sferica de distanta (aditia) este in general aceeasi pentru ochiul drept OD si ochiul stang OS.

   

  Daca reteta arata ca mai sus, alegeti in functie de distantele la care doriti sa vedeti clar - aveti nevoie de una din variantele de aici:

   

   

  ATENTIE! Apasand pe una din variantele de mai sus ajungeti direct in categoria dorita. Aici, orice combinatie de caracteristici ale lentilelor veti face, ea va fi potrivita pentru reteta dumneavoastra.

  Prin combinarea diferitelor butoane (optiuni), nu veti face decat sa adaugati performanta (dotari suplimentare) lentilelor de baza corect alese pe baza retetei. Alegerile se fac in functie de buget, de nevoia de calitate si de gradul de sofisticare al fiecaruia.

   

  Se pot face nenumarate combinatii de grosimi, materiale, mod de prelucare al lentilelor, tratamente…

  In orice caz, unul din specialistii nostri va confirma telefonic cu dumneavoastra alegerile facute (desi mai mult ca sigur nu ar fi nevoie…).

   

  Ne puteti contacta oricand pe telefon, chat, email sau WhatsApp.

   

   

  Read more
 2. Cum alegem lentilele degresive / regresive?

  Mergeti in categoria Lentile degresive sau regresive (multifocale) - pentru intermediar si aproape (peste 40 ani)

   

  Daca aveti varsta intre 35-45 ani (probabil ca aditia este mai mica de 2dioptrii) alegeti o degresie de 0.8 sau 0.75 astfel:

  • La lentilele de la Hoya alegeti AddPower (degresia este 0.75dpt)
  • La lentilele de la Essilor, Nikon sau Zeiss Synchrony alegeti configuratia dorita (indicele de refractie, setul de tratamente) si apoi mergeti mai departe in pagina de produs si selectati din sectiunea optiuni valoarea degresiei 80dpt., 1.00dpt sau 0.75dpt.

   

  Pentru varste mai mari de 45 de ani, valoarea degresiei / regresiei trebuie sa fie mai mare. Astfel:

  • La lentilele de la Hoya alegeti Lecture (degresia este 1.5dpt)
  • La lentilele de la Essilor, Nikon sau Zeiss Synchrony alegeti configuratia dorita (indicele de refractie, setul de tratamente) si apoi mergeti mai departe in pagina de produs si selectati din sectiunea optiuni valoarea degresiei 30dpt., 1.25dpt sau 1.50dpt.

   

  Nu uitati! Nu puteti face alegeri gresite! Dupa ce ne trimiteti reteta (pe site sau WhatsApp) un consultant va va contacta si va confirma alegerea Dvs.!

  Read more
 3. Cum alegem lentilele

  Cum alegem lentilele de ochelari pe site-ul ochelari.com?

  Cand vrem sa alegem de pe ochelari.com niste lentile pentru viitorii nostri ochelari trebuie in primul rand sa ajungem in sectiunea “LENTILE OCHELARI” apasand pe aceasta din meniul din partea de sus a ecranului de deschidere al site-ului. Inca de aici putem sa alegem o parte din preferinte (tip de lentile, producator).

  Odata ajunsi in pagina de lentile, trebuie sa selectam din meniul din stanga paginii ce tip de lentile cautam: monofocale, bifocale, progresive, etc. Selectam, tot din meniul din stanga, daca avem vreun producator de lentile preferat, daca stim ceva caracteristici ale lentilelor pe care le vrem neaparat, tratamentele pe care le vrem aplicate lentilelor, etc.  Dupa ce am facut aceste selectii, in restul paginii si  deruland in jos, avem diverse variante de lentile care se potrivesc alegerilor noastre facute din meniul din stanga. Aici trebuie sa selectam exact configuratia de lentile dorita, urmarind indicatiile care apar in partea de sus a ecranului, adica:  

   

  Selectati (apasati) o optiune  (buton gri) din fiecare rand (un rand = o caracteristica a lentilelor). Acel buton va deveni activ (se va colora in verde).

  Denumirea si pretul se vor schimba in functie de optiunile finale ale Dvs. (un buton verde pe fiecare rand).

   Daca doriti sa deselectati un buton activ (verde), apasati pe el si va deveni inactiv (se va colora in gri).

  Un buton rosu (optiune indisponibila) se apasa fara niciun efect - devine inactiv (gri) doar daca se apasa un buton verde potrivit. 

  Butonul negru anuleaza toate optiunile

    Foarte important: cand treceti cu mouse-ul peste unul din butoane, acolo apare o explicatie a optiunii respective, ceea ce va ajuta sa va lamuriti despre ce e vorba si ce aveti de selectat. De asemenea, daca faceti click pe unul din butoanele gri, apare un text care, din nou, va explica ce reprezinta acea optiune.

  Trebuie sa selectati in fiecare camp prevazut cate o optiune (buton) care, atunci cand optiune este valida, devine verde. Optiunile (butoanele) care nu se potrivesc cu celelalte variante alese anterior sunt rosii si nu pot fi apasate.

  Cand veti fi ales varianta completa, cu cate un buton verde (optiune valida) in fiecare camp obligatoriu, atunci va apare pretul configuratiei alese.

  Aveti posibilitatea ca in orice moment sa anulati toate selectiile apasand pe butonul negru "Anuleaza toate optiunile"

  Apoi putem pastra aceasta configuratie punanad-o in lista de dorinte, putem sa o comparam cu altele sau putem sa mergem la pasul urmator (sa intram in pagina de produs). Acolo gasim toate explicatiile pentru varianta de lentile aleasa, cu toate caracteristicile. Si aici putem modifica alegerile noastre, urmarind si pretul pentru fiecare set de alegeri facute. Aici suntem asteptati sa precizam si dorinta noastra referitor la montajul lentilelor, pretul variind putin in functie de aceasta.

  Acum trebuie sa incarcati reteta (prescriptia) sau sa o trimteti pe WhatsApp, in orice caz, este obligatoriu sa ne-o transmiteti. Tot aici mai aveti de bifat eventuale optiuni suplimentare.

  Si gata, puteti adauga lentilele in cos si sa mergeti mai departe cu finalizarea achizitiei sau sa continuati cumparaturile.

  Nu va faceti griji daca pare complicat, specialistii ochelari.com sunt aici sa va ajute pentru orice alta informatie care v-ar sprijini in luarea unei decizii pe chat-ul site-ului, la tel: 0724 081 880 sau pe email la [email protected].

  Si oricum, orice comanda facuta este verificata si veti fi contactati in cazul in care colegii nostri considera ca sunt necesare confirmari ale unor alegeri facute de dvs.

  Daca doriti sa cautati acum lentilele potrivite pentru Dvs., apasati aici

  Read more
 4. Ce garantie am ca lentilele sunt produse originale?

  In colet veti primi, alaturi de ochelari, si plicurile originale ale lentilelor (pe care sunt insriptionate dioptriile clientului) si certificatul de garantie emis de producatorul lentilelor.

  Toate lentilele sunt originale si sunt achizitionate de la partenerii nostri contractuali Rhein Vision, Essilor Romania (Specialistii vederii), Edy Optic, Interoptik, Hoya Romania (Magazinele de optica partenere - Logse Flex Consult). In orice moment puteti cere relatii de la oricare partener ochelari.com

   

  Read more
 5. De ce sa imi fac cont pe ochelari.com?
  • Ca sa aveti toate datele pregatite pentru cand veti comanda ceva.
  • Ca sa aveti istoricul tuturor comenzilor anterioare
  • Ca sa va puteti alcatui o lista de preferinte si sa reluati cercetarea de unde ati ramas data trecuta
  • Ca sa acumulati punctele de fidelitate si sa le puteti folosi la o comanda ulterioara
  • Ca sa aveti istoricul recenziilor facute pe site
  • Ca sa fiti la curent, daca doriti, cu noutatile, cu promotiile ochelari.com.

  O multime de motive ca sa aveti cont pe ochelari.com.

  Read more
 6. Ce presupune consultatia pentru lentile progresive?

  Pentru ca lentilele progresive sunt speciale, inglobeaza o tehnologie foarte avansata si pentru ca trebuie sa fie foarte bine alese in perfecta concordanta cu nevoile dumneavoastra, consultatia trebuie sa fie mai ampla si sa cuprinda o serie de masuratori si o discutie mai indelungata cu optometristul.

  Astfel, acesta va pleca de la prescriptia medicala (reteta) de la medicul dumneavoastra oftalmolog sau va face el insusi masuratorile optometrice specifice. Veti decide impreuna in ce masura, tinand cont de dioptrii si alti factori personali, daca lentilele progresive sunt o solutie buna pentru dumneavoastra si care din diverse variante vi se potriveste. Va va intreba care sunt activitatile predomninate la care aveti nevoie de ochelari, daca sunteti o persoana activa sau sedentara, etc…. Foarte importanta este si rama aleasa de dvs., de preferat impreuna cu optometristul pentru ca sunt multi parametri ai ramei ce trebuie luati in considerare cand se face comanda de lentile progresive.

  In concluzie, o consultatie corecta va fi de durata, dar este definitorie pentru placerea cu care veti purta ulterior ochelarii dvs. cu lentile progresive. Mai multe detalii despre acest subiect gasiti aici.

  Read more

Ultimele intrebari adresate

 1. Cand alegem lentile progresive de interior?

  Lentile progresive de interior

   

  Lentilele progresive sunt lentile concepute pentru a-i ajuta să vadă bine, cu o singură pereche de ochelari, pe cei care au nevoie și de ochelari pentru vederea la distanță și pentru vederea aproape. Deja mulți oameni poartă foarte mulțumiți acest tip de lentile, avantajul fiind clar: nu mai e nevoie de câte o pereche de ochelari pentru fiecare nevoie vizuală, utilizatorul putănd vedea bine și la distanță, și la citit, și la calculator, prin zona inermediară de la dioptriile pentru aproape (in partea de jos a lentilei) la cele pentru vederea departe (în partea superioară a lentilei). Dezavantajul este ca zonele de vedere nu ocupă integral suprafața lentilei, mai ales dacă adiția (diferența între dioptrii) e mare, utilizatorul fiind nevoit să invețe pe unde să privească ca să obțină rezultatul dorit.

  Mai multe despre lentilele progresive de uz general găsiți aici, în cadrul explicațiilor categoriei.

  Pentru cei care au nevoie de vedere clară predominant în anume activități, producătorii au creat lentile specializate, la care zonele de vedere clară sunt mai mari exact acolo unde utilizatorul are mai mare nevoie.

  Lentilele progresive de interior

  sunt un astfel de exemplu. Ele au fost proiectate în așa fel încât au o zonă de vedere clară mai generoasă pentru citit, iar dioptria se modifică gradual până la zona prin care utilizatorul vede bine la o distanță de 1, 2, 4 m. Ele se adresează celor care îi folosesc în interior și au nevoie să vadă bine la citit și, eventual, în restul încăperii, dar la câțiva metri. Astfel, restrângând distanțele și, implicit, diferența între dioptrii (adiția), zonele cu distorsiuni sunt mai mici și zonele de vedere clară considerabil mai mari. Aceasta aduce confort utilizatorului, care nu mai este nevoit să facă mișcări largi ale capului ca să vadă bine prin diferite zone ale lentilelor. Dezavantajul este că, atunci când utilizatorul are activități de alt tip, va trebui să schimbe ochelarii cu alții potriviți.

  Prețurile lentilelor progresive de interior

  sunt de la 300 lei la aproape 2000 de lei (prețuri lentile progresive de interior la ochelari.com ) cu variații mari de la un producător la altul și de la un design la altul al aceluiași producător, de tehnologiile folosite și de gradul de personalizare a lentilei. Prețul variază  și în funcție de de calitatea materialului lentilei (grosimea lentilei- indice de refracție în legătură cu dioptriile dvs.) și de setul de tratamente ales de cumpărator dintre cele pe care producătorul le are disponibile. De asemeni, prețul crește mult în cazul în care nevoile dumneavoastră vizuale conduc la necesitatea alegerii unor lentile de comandă (mai multe informații aici).

  Read more
 2. Cand alegem lentilele progresive

   

  Lentilele progresive sunt potrivite pentru cei cu varste de peste 40 de ani, care nu mai pot citi usor si simt nevoia sa indeparteze un inscris. Cei cu varste de peste 45 de ani pot avea in plus probleme si cu vederea la intermediar (calculator).

   Lentilele progresive sunt lentile mai speciale, avand zone cu dioptrii diferite pe suprafata lor.

   

  lentile progresive

   Vedem clar la o distanta (departe, aproape sau intermediar) doar daca privim prin zona aferenta potrivita. Daca incercam sa citim prin zona de distanta nu vom reusi. Daca privim prin zonele cu aberatii, vom vedea mai blurat...

  Datorita schimbarii modului de a privi prin lentila, e nevoie de o perioada de acomodare.

  Lentilele progresive se pot produce cu dioptrii conform oricarei retete (de aceea la noi pe site nu este necesara introducerea de catre Dvs a datelor din reteta - este suficient sa ne trimiteti o poza a ei, pe WhatsApp sau pe email)

   

   

  Read more
 3. Model lentile progresive

   

  Lentile progresive - tipuri 

  Modelul lentilelor progresive face referire la:

   

  1. nevoile vizuale pe care le satisface - cum a gandit proiectantul lentilelor zonele de vedere de pe lentila - pentru ca atunci cand se favorizeaza o zona (ca marime), celelealte se micsoreaza.

   

  lentile progresive - zone de vedere

   

  Spre exemplu modelul pentru lentilele de condus face ca zona de distanta sa fie generoasa (avem nevoie de o zona mare la condus), zona intermediara sa fie ok (pt. a vedea bine instrumentele de bord) iar zona de citit sa fie cea mai "vitregita".

  De aceea este foarte important sa identificati nevoile Dvs. vizuale si sa alegeti un model potrivit acestora.

  Nu veti alege niste lentile de condus daca lucrati intens cu documente, nu?

   

  2. problemele suplimentare pe care le rezolva. 

  Ca exemplu, unele lentile de condus pot tine cont de dimensiunile pupilelor( care pe timp de noapte sunt mai mari) sau nu.

   

  Iata mai jos comparatii facute de producatori intre diferitele lor modele de lentile progresive:

   

  Lentile progresive Varilux de la Essilor

   

  lentile progresive varilux de la Essilor

   

  O ordine crescatoare in functie de model si performante:

  1. Varilux Liberty

  2. Varilux Comfort Max

  3. Varilux E Design

  4. Varilux Physio

  5. Varilux X (X Design, X Track, Xclusive)

   

  Lentile progresive Hoya

   

  lentile progresive Hoya

  O ordine crescatoare in functie de model si performante:

  1. Amplitude

  2. Daynamic

  3. Balansis

  4. Lifestyle

  5. Mystyle

  6. IdMyself

   

  Read more
 4. Grad personalizare lentile progresive

   

  Alegeti lentile standard daca masurati parametrii de mai jos (cu rama pe fata, in pozitia de purtare) si avem:

   

  Unghi pantoscopic distanta vertex unghi de curbura

   

  • inclinarea pantoscopica este intre 8-12grade
  • unghiul de curbura intre 6-8grade
  • distanta vertex este intre 12-14mm

  si

  • distanta pupilara in jur de 64mm
  • nu avem valori mari ale cilindrului

   

  Daca dupa ajustarea ramei pe fata si dupa efectuarea acestor masuratori se constata valori diferite de cele de mai sus aveti variantele:

   

  - alegeti tot varianta standard - dar performantele lentilelor vor fi diminuate

  - alegeti diferite forme de personalizare - care tin cont de parametrii de mai sus, dar si de altii (ochi dominant, centrul de rotatie al ochiului...).

   

  Read more
 5. Set tratamente

   

   

  La noi pe site aproape toate seturile de tratamente includ un antireflex si o durificare.

   

  Asa ca, daca va doriti doar acest minim, alegeti cu incredere orice set de tratamente (mai putin cel Fara tratamente).

   

   Set tratamente - include mai multe tratamente (straturi) succesive aplicate pe suprafata lentilei pentru imbunatatirea performantelor.

   

  Aceste tratamente sunt:

  - impotriva reflexiilor (tratament antireflex)

  - impotriva zgarieturilor (tratament de durificare)

  - impotriva murdariei (tratament oleofob)

  - impotriva apei (tratament hidrofob)

  - impotriva prafului (tratament antistatic)

  - impotriva luminii albastre (tratament antireflex selectiv - pt anumite lungini de unda)

  - impotriva razelor UV (tratament antireflex - aplicat si pe partea posterioara a lentilelor) 

   

  Fiecare dintre aceste tratamente poate fi de o calitate superioara sau standard. Exemplu: poate fi facuta o durificare cu un lac (economy) sau cu bombardament cu nanoparticule (superior). De aici apar diferentele intre diferitele seturi de tratamente.

   

  Va rugam sa observati comparatii intre diferitele seturi de tratamente de la diferiti producatori. Aceste comparatii sunt facute de fiecare producator in parte si nu inseamna ca daca un produs de la Hoya are mai multe "buline" fata de un produs de la Rodenstock este superior. Comparatia functioneaza numai pentru producatorul respectiv.

   

  Iata mai jos un exemplu:

   

  Comparatie seturi de tratamente de la Essilor

   essilor Crizal Sapphire Prevencia

   Seturi de tratamente Hoya 

  Hoya Blue Control

    Seturi de tratamente Nikon 

  Tratamente lentile Nikon

    Seturi de tratamente Rodenstock

   

  Rodenstock solitaire protect balance

   

   

   

   

   

   

  Read more
 6. Lentile de stoc sau de comanda?

   

  Alegeti lentile de stoc in orice situatie cu urmatoarele exceptii: 

   

  • aveti cilindru pe reteta si acesta este mai mare de  2.00 dioptrii (plus sau minus)

   Retteta cu cilindru mare

  • aveti prisme pe reteta
  • va doriti ca lentilele sa fie colorate
  • aveti nevoie de un diamteru al lentilelor brute mai mare

   

  Lentilele brute (arata ca niste discuri din care se vor decupa formele anourilor ramei) de stoc au in general diametrul de 65mm sau 70mm daca sunt lentile pe plus si 70mm sau 75mm daca sunt lentile pe minus.

  lentile ochelari brute

  In cazul in care diametrul lentilelor brute de stoc este prea mic pentru rama Dvs (puteti face un calcul pe baza celor citite aici), noi va vom contacta si va vom propune alegerea unor lentile de comanda care trebuie produse conform cerintelor Dvs.

   

   

   

  Read more
 7. Cum alegem optiunile lentilelor

   

  Navigati in josul paginii, pana  ajungeti la sectiunea cu produse.

  Selectati (faceti click cu mouse-ul sau apasati) o optiune  (buton gri) din fiecare rand,

  pentru a vedea un produs cu pretul aferent (pretul este intotdeauna pentru doua lentile). 

  Acel buton va deveni activ (se va colora in verde).

   

   

   

  Pentru fiecare combinatie (un buton selectat  - verde -  pe fiecare rand) va aparea sus descrierea produsului respectiv cu pretul aferent (intotdeauna pentru doua lentile).

  Nu trebuie sa introduceti datele din reteta. Ne ocupam noi de asta! 

  Produsul rezultat este 100% potrivit pentru reteta prescrisa, adica indeplineste functia de baza (vedem cu lentilele respective), dar optiunile suplimentare fac ca lentilele sa fie mai durabile, sa reflecte mai mult sau mai putin lumina, sa fie mai subtiri sau mai groase, sa fie gata produse.... Alegerile trebuie facute in functie de buget, de nevoia de calitate si de gradul de sofisticare al fiecaruia.

   

   Daca doriti sa deselectati un buton activ (verde), apasati pe el si va deveni inactiv (se va colora in gri).

   

  Un buton rosu (optiune indisponibila) se apasa fara niciun efect - devine inactiv (gri) doar daca se apasa un buton verde potrivit. 

   

  Butonul negru anuleaza toate optiunile

   

   

  configurare lentile

   

   

  Toate optiunile reprezinta imbunatatiri (dotari suplimentare)

  si nu fac decat sa creasca performantele lentilelor deja alese

  (din categoria potrivita) la pasul 1.

   

  Si oricum va vom contacta pentru validarea alegerilor facute.

   

   

  Read more
 8. Lentile sferice asferice freeform

   

  1. Lentilele sferice sunt lentile obisnuite, standard.

   

  Daca aveti dioptrii mici (<+/-4.00dioptrii), alegeti lentilele sferice - sunt foarte OK.

   

  2. Lentile asferice

  Trebuie sa va ganditi la lentile asferice sau lentile free form daca aveti dioptrii mai mari (>+4.00dpt)

   Avantajele lentilelor asferice sunt mai vizibile cand dioptriile sunt mai mari:

  • lentilele sunt mai subtiri si mai plate
  • se diminueaza efectul de marire al ochiului (pentru lentilele pe plus)
  • se diminueaza efectul de micsorare al ochiului (daca lentilele sunt pe minus)
  • calitate optica la periferia lentilei

   

  Pentru cei cu dioptrii mai mari, pe plus, care vor lentile mai subtiri, cu o estetica mai buna - alegeti lentilele asferice

  Sunt si variante de lentile dublu asferice, potrivite pentru miopi cu dioptrii medii sau mari.

   

  3. Lentilele free form

   

  Au avantajele lentilelor asferice si in plus suprafata lor tine cont si de parametrii de purtare (lentilele sunt personalizate).

   

  Sunt lentile pentru persoane pretentioase, care doresc maximum de performanta.

   

  Iata si o comparatie a lentilelor, in functie de felul imaginii si forma lentilelor:

   

   

   

   

  Read more