Intrebari frecvente (FAQs)

Va invitam sa folositi portalul nostru suport

Intrebari adresate frecvent

  1. Cum aleg o rame de ochelari potrivita pentru mine?

    Daca nu am mai purtat ochelari, este bine sa mergem intr-o optica si sa probam o rama.

    De ce sa tinem cont cand alegem o rama?

     

    • cand rama se afla pe fata, nu trebuie sa existe spatiu intre bratele ramei si tample.

     

    • bratele ramei nu trebuie sa stea desfacute mai mult decat permit balamalele. Chiar daca rama are balamale retractabile, arcurile din interiorul acelor balamale nu trebuie sa stea tensionate.

    pozitie corecta rame ochelari

      

    • rama nu trebuie sa stranga pe tample, fiindca acest lucru poate provoca in timp dureri de cap si, in plus, extensiile bratelor nu se mai aseaza corespunzator (adica sa copieze conturul craniului
    • ideal este ca in pozitia de purtare pozitia pupilelor pe anoul ramei sa fie cat mai pe centru, atat pe orizontala cat si pe verticala. Acest lucru este deosebit de important pentru cei cu dioptrii mari. Pe orizontala putem verifica regula ca latimea lentilei + puntea nazala sa fie cat mai aproape de distanta pupilara.
    • in general partea de sus a anourilor ramei pot fi imediat sub linia sprancenelor, complimentandu-le astfel.

     

    • partea de jos a ramei nu trebuie sa atinga obrajii, pentru se vor freca de piele si vor cauza iritatii.

     

    • Cel mai important lucru este ca rama sa ne placa si sa ne simtim bine cu ea (alegeti culoarea si forma care va plac ssi aveti incredere in Dvs.

     


    Daca aveti o rama pe care o purtati, masurati care este distanta intre tample si selectati campul latimea ramei cu dimensiunea respectiva.

    Latimea ramei

    Daca rama este cu pernite, alegeti puntea nazala cu dimensiunea ramei actuale.

    Puntea nazala

     

     

     

    Daca 

    Daca dorim o rama pentru lentile progresive, va invitam sa cititi aici.

     

    Citeste mai mult
  2. Ce lentile de ochelari de vedere aleg conform retetei? | ochelari.com

     

    1. Daca aveti sub 40 de ani si sunt completate doar datele pentru ochelarii de distanta iar reteta arata asa:

    reteta lentile monofocale

     

    Reteta este pentru miopie sau hipermetropie, cu astigmatism sau nu (astigmatismul nu este ceva special - este doar un viciu de refractie obisnuit). Daca reteta arata ca una din variantele de mai sus (sunt completate datele pentru ochelarii de distanta), aveti nevoie de lentile monofocale pe care le gasiti apasand link-ul de mai jos.

     

    Lentile monofocale obisnuite pentru orice dioptrii

    Pentru mai multe informatii despre lentilele monofocale apasati aici.

     

    ATENTIE! 

    Reteta o puteti atasa la comanda sau ne-o puteti trimite pe mail sau WhatsApp. Nu este nevoie sa introduceti date pe undeva.

    Odata ajuns in categoria dorita, orice combinatie de caracteristici ale lentilelor veti face, aceasta va fi potrivita pentru reteta dumneavoastra.

     

    Prin combinarea diferitelor butoane (optiuni), nu veti face decat sa adaugati performanta (dotari suplimentare) lentilelor de baza alese pe baza retetei. Se pot face nenumarate combinatii de grosimi, materiale, mod de prelucare al lentilelor, tratamente…

    Gasiti aici sau aici exemple despre cum se fac alegerile pentru a va configura lentilele.

     

    Alegerile se fac in functie de buget, de nevoia de calitate si de gradul de sofisticare al fiecaruia.

    In orice caz, unul din specialistii nostri va confirma telefonic cu dumneavoastra alegerile facute.

     

     2. Daca aveti peste 40 de ani si sunt completate datele pentru ochelarii de aproape sau ambele (distanta si aproape) iar reteta arata asa:

    reteta lentile progresive

    Reteta este pentru miopie sau hipermetropie, cu astigmatism sau nu (astigmatismul nu este ceva special - este doar un viciu de refractie obisnuit), dar si cu presbiopie simultan (in general pentru varste peste 40 ani).

     

    Deci ati avea nevoie de mai multe perechi de ochelari cu lentile monofocale: una pentru distanta (cu dioptriile de distanta), una pentru aproape (cu dioptriile de aproape), dar si o alta pentru intermediar (daca aveti peste 45 de ani)...

    sau...

    puteti folosi o singura pereche de ochelari cu lentile multifocale, pe suprafata careia sunt mai multe zone, cu dioptrii diferite, corespunzatoare unor distante diferite. 

     

    Asadar, daca reteta arata ca mai sus, alegeti in functie de distantele la care doriti sa vedeti clar - aveti nevoie de una din variantele pe care le gasiti urmand unul din link-urile de mai jos:

     

    Lentile progresive pentru distanta, intermediar (calculator) si aproape. 

    O singura pereche de ochelari pentru cele trei zone. Pentru mai multe informatii despre lentilele progresive apasati aici

     

    Lentile monofocale doar pentru aproape (citit)

    O pereche de ochelari pentru citit. Pentru distanta sau pentru calculator e nevoie de alte lentile monofocale. Pentru mai multe informatii despre lentilele monofocale apasati aici.

      

    Lentile monofocale cu aditie (digitale) pentru distanta+intermediar si aproape.

    O singura pereche de ochelari pentru cei cu varste sub 45 de ani. Pentru mai multe informatii despre lentilele monofocale cu aditie (digitale) apasati aici

      

    Lentile bifocale pentru distanta si aproape

    O singura pereche de ochelari pentru departe si aproape. Pentru calculator e nevoie de o alta solutie. Pentru mai multe informatii despre lentilele bifocale apasati aici

      

    Lentile progresive de interior pentru intermediar si aproape

    O pereche de ochelari pentru birou (citit+intermediar). Pentru distanta e nevoie de o alta pereche de lentile monofocale. Pentru mai multe informatii despre lentilele progresive de interior apasati aici

     

    Lentile degresive pentru intermediar (calculator) si aproape

    O pereche de ochelari pentru birou (citit+calculator). Pentru distanta e nevoie de o alta pereche de lentile monofocale.Pentru mai multe informatii despre lentilele degresive apasati aici

      

    Lentile monofocale doar pentru distanta (daca avem nevoie)

    O pereche de ochelari pentru distanta. Pentru citit sau pentru calculator e nevoie de alte lentile monofocale.

     

    ATENTIE! 

    Reteta o puteti atasa la comanda sau ne-o puteti trimite pe mail sau WhatsApp. Nu este nevoie sa introduceti date pe undeva.

    Odata ajuns in categoria dorita, orice combinatie de caracteristici ale lentilelor veti face, aceasta va fi potrivita pentru reteta dumneavoastra.

     

    Prin combinarea diferitelor butoane (optiuni), nu veti face decat sa adaugati performanta (dotari suplimentare) lentilelor de baza alese pe baza retetei. Se pot face nenumarate combinatii de grosimi, materiale, mod de prelucare al lentilelor, tratamente…

    Gasiti aici sau aici exemple despre cum se fac alegerile pentru a va configura lentilele.

     

    Alegerile se fac in functie de buget, de nevoia de calitate si de gradul de sofisticare al fiecaruia.

    In orice caz, unul din specialistii nostri va confirma telefonic cu dumneavoastra alegerile facute.

     

    Ne puteti contacta oricand pe telefon, chat, email sau WhatsApp.

     

     

    Citeste mai mult
  3. Cand si cum alegem lentilele degresive / regresive?

     

    Lentile degresive

    Lentilele degresive sau regresive sunt un tip special de lentile progresive, care se adresează celor care au de văzut bine în zona biroului, adică trebuie să vadă să citească documentele de pe masă și să vadă bine monitorul calculatorului aflat pe birou. Asta pentru ca atunci cand ajungem la varsta de 45 ani, avem nevoie de dioptrii diferite pentru distanta, intermediar (calculator) sau aproape (citit).

    Lentilele progresive de uz general sunt acele lentile cu care putem vedea bine și la depărtare, și să citim, și chiar și intermediar, la calculator, totul cu o singură pereche de ochelari. Astfel, avem zone de vedere clară, dar și zone inerente cu distorsiuni, zone prin care nu se mai vede la fel de clar. Problema care apare este ca dioptriile cu care vedem bine la intermediar (calculator) se afla pe cea mai ingusta zona fara distorsiuni. Utilizatorul trebuie să facă anume mișcări ale capului, ca să privească prin zona necesară pentru a vedea bine la o anume distanță iar unii gasesc asta destul de obositor.

    Mai multe despre lentilele progresive de uz general găsiți aici, în cadrul explicațiilor categoriei.

     Pentru a micșora aceste neplăceri produse de zonele cu distorsiuni,  au fost create lentile mai speciale, doar pentru anume activități, favorizând astfel anume zone de pe lentilă, în detrimentul altora de care e mai puțină nevoie. 

     

    lentile degresive

     Zonele cu distorsiuni (acolo sunt alte dioptrii) sunt colorate in diferite nuante de verde - apar la ambele tipuri de lentile.  

    Lentilele degresive sau regresive

    sunt un asemenea tip de lentile progresive speciale pentru cei care au nevoie să citească și să vadă bine la o distanță imediat apropiată. Astfel, zonele de pe lentilă dedicate cititului și vederii bune în imediata apropiere sunt mai mari. Utilizatorul se descurca foarte bine de exemplu la cititul hârtiilor de pe masă și să lucreze cu tastatura și monitorul calculatorului de pe birou, dar nu va vedea bine până în capătul celalalt al încăperii. 

    Lentilele degresive au in partea de jos dioptria de aproape (citit), iar de la aceasta dioptria scade progresiv pe verticala pana ajunge la o anume valoare - cea potrivita vederii la intermediar (calculator). Diferenta intre cele doua valore se numeste degresie (regresie).

    Fiecare producător propune două degresii (degresia este valoarea cu care trebuie scazuta dioptria sferica de aproape pentru a vedea bine la calculator prin partea de sus a lentilei) pentru modelele de lentile degresive din portofoliu și  din acestea va trebui să alegeți pe cea care vi se potrivește cel mai bine (Essilor Interview are degresii de 0,8 si 1,3, producătorul Hoya propune degresii de 0,8 si 1.5, Zeiss Syncrony are degresii de 0,75 și 1,25).

     

     

    Degresia este, în mare, diferența între dioptriile sferice pentru citit și cele de care aveți nevoie ca să vedeți bine la distanță intermediară. Pe prescripția dumneavoastră de ochelari aveți scrisă adiția (diferența între dioptriile pentru citit și cele pentru vederea departe).

    La adiții sub 2.00dpt, vi se potrivesc degresii de 0,75-0,8.00dpt, iar la adiții mai mari trebuie să vă orientați mai degrabă către degresii de 1,25-1,50dpt.

    In orice caz, specialiștii noștri sunt alături de dumneavoastră pe chat sau la telefon, oricând simțiți nevoia să îi consultați. Si oricum, nici o comandă nu pleacă la montaj până nu este validată cu dumneavoastră.

    Prețurile lentilelor degresive sunt de la 300 lei la aproape 1300 de lei (preturi lentile degresive la ochelari.com).

    Variațiile așa de mari de prețuri sunt explicate prin  trehnologiile folosite de către fiecare producător de lentile, de complexitatea designului și de gradul de personalizare a lentilei, de calitatea materialului lentilei (grosimea lentilei dată de indicele de refracție care se alege în funcție de dioptriile dvs.) și de setul de tratamente ales dintre cele pe care producătorul le-a gândit pentru acest tip de lentile. Pe de altă parte, dacă nevoile dumneavoastră vizuale conduc la necesitatea alegerii unor lentile de comandă (mai multe informații aici), prețul poate crește considerabil.

    Deci, dacă nu ne dorim ochelari cu lentile progresive care sunt bune câte puțin la toate, putem alege lentile progresive concepute special pentru ce nevoie punctuală avem, rămânând să rezolvăm vederea în celelalte zone cu alte soluții.

     

    Citeste mai mult
  4. Cum alegem lentilele

    Cum alegem lentilele de ochelari pe site-ul ochelari.com?

    Cand vrem sa alegem de pe ochelari.com niste lentile pentru viitorii nostri ochelari trebuie in primul rand sa ajungem in sectiunea “LENTILE OCHELARI” apasand pe aceasta din meniul din partea de sus a ecranului de deschidere al site-ului. Inca de aici putem sa alegem o parte din preferinte (tip de lentile, producator).

    Odata ajunsi in pagina de lentile, trebuie sa selectam din meniul din stanga paginii ce tip de lentile cautam: monofocale, bifocale, progresive, etc. Selectam, tot din meniul din stanga, daca avem vreun producator de lentile preferat, daca stim ceva caracteristici ale lentilelor pe care le vrem neaparat, tratamentele pe care le vrem aplicate lentilelor, etc.  Dupa ce am facut aceste selectii, in restul paginii si  deruland in jos, avem diverse variante de lentile care se potrivesc alegerilor noastre facute din meniul din stanga. Aici trebuie sa selectam exact configuratia de lentile dorita, urmarind indicatiile care apar in partea de sus a ecranului, adica:  

     

    Selectati (apasati) o optiune  (buton gri) din fiecare rand (un rand = o caracteristica a lentilelor). Acel buton va deveni activ (se va colora in verde).

    Denumirea si pretul se vor schimba in functie de optiunile finale ale Dvs. (un buton verde pe fiecare rand).

     Daca doriti sa deselectati un buton activ (verde), apasati pe el si va deveni inactiv (se va colora in gri).

    Un buton rosu (optiune indisponibila) se apasa fara niciun efect - devine inactiv (gri) doar daca se apasa un buton verde potrivit. 

    Butonul negru anuleaza toate optiunile

      Foarte important: cand treceti cu mouse-ul peste unul din butoane, acolo apare o explicatie a optiunii respective, ceea ce va ajuta sa va lamuriti despre ce e vorba si ce aveti de selectat. De asemenea, daca faceti click pe unul din butoanele gri, apare un text care, din nou, va explica ce reprezinta acea optiune.

    Trebuie sa selectati in fiecare camp prevazut cate o optiune (buton) care, atunci cand optiune este valida, devine verde. Optiunile (butoanele) care nu se potrivesc cu celelalte variante alese anterior sunt rosii si nu pot fi apasate.

    Cand veti fi ales varianta completa, cu cate un buton verde (optiune valida) in fiecare camp obligatoriu, atunci va apare pretul configuratiei alese.

    Aveti posibilitatea ca in orice moment sa anulati toate selectiile apasand pe butonul negru "Anuleaza toate optiunile"

    Apoi putem pastra aceasta configuratie punanad-o in lista de dorinte, putem sa o comparam cu altele sau putem sa mergem la pasul urmator (sa intram in pagina de produs). Acolo gasim toate explicatiile pentru varianta de lentile aleasa, cu toate caracteristicile. Si aici putem modifica alegerile noastre, urmarind si pretul pentru fiecare set de alegeri facute. Aici suntem asteptati sa precizam si dorinta noastra referitor la montajul lentilelor, pretul variind putin in functie de aceasta.

    Acum trebuie sa incarcati reteta (prescriptia) sau sa o trimteti pe WhatsApp, in orice caz, este obligatoriu sa ne-o transmiteti. Tot aici mai aveti de bifat eventuale optiuni suplimentare.

    Si gata, puteti adauga lentilele in cos si sa mergeti mai departe cu finalizarea achizitiei sau sa continuati cumparaturile.

    Nu va faceti griji daca pare complicat, specialistii ochelari.com sunt aici sa va ajute pentru orice alta informatie care v-ar sprijini in luarea unei decizii pe chat-ul site-ului, la tel: 0724 081 880 sau pe email la office@ochelari.com.

    Si oricum, orice comanda facuta este verificata si veti fi contactati in cazul in care colegii nostri considera ca sunt necesare confirmari ale unor alegeri facute de dvs.

    Daca doriti sa cautati acum lentilele potrivite pentru Dvs., apasati aici

    Citeste mai mult
  5. Ce garantie am ca lentilele sunt produse originale?

    In colet veti primi, alaturi de ochelari, si plicurile originale ale lentilelor (pe care sunt insriptionate dioptriile clientului) si certificatul de garantie emis de producatorul lentilelor.

    Toate lentilele sunt originale si sunt achizitionate de la partenerii nostri contractuali Rhein Vision, Essilor Romania (Specialistii vederii), Edy Optic, Interoptik, Hoya Romania (Magazinele de optica partenere - Logse Flex Consult). In orice moment puteti cere relatii de la oricare partener ochelari.com

     

    Citeste mai mult
  6. De ce sa imi fac cont pe ochelari.com?
    • Ca sa aveti toate datele pregatite pentru cand veti comanda ceva.
    • Ca sa aveti istoricul tuturor comenzilor anterioare
    • Ca sa va puteti alcatui o lista de preferinte si sa reluati cercetarea de unde ati ramas data trecuta
    • Ca sa acumulati punctele de fidelitate si sa le puteti folosi la o comanda ulterioara
    • Ca sa aveti istoricul recenziilor facute pe site
    • Ca sa fiti la curent, daca doriti, cu noutatile, cu promotiile ochelari.com.

    O multime de motive ca sa aveti cont pe ochelari.com.

    Citeste mai mult
  7. Ce presupune consultatia pentru lentile progresive?

    Pentru ca lentilele progresive sunt speciale, inglobeaza o tehnologie foarte avansata si pentru ca trebuie sa fie foarte bine alese in perfecta concordanta cu nevoile dumneavoastra, consultatia trebuie sa fie mai ampla si sa cuprinda o serie de masuratori si o discutie mai indelungata cu optometristul.

    Astfel, acesta va pleca de la prescriptia medicala (reteta) de la medicul dumneavoastra oftalmolog sau va face el insusi masuratorile optometrice specifice. Veti decide impreuna in ce masura, tinand cont de dioptrii si alti factori personali, daca lentilele progresive sunt o solutie buna pentru dumneavoastra si care din diverse variante vi se potriveste. Va va intreba care sunt activitatile predomninate la care aveti nevoie de ochelari, daca sunteti o persoana activa sau sedentara, etc…. Foarte importanta este si rama aleasa de dvs., de preferat impreuna cu optometristul pentru ca sunt multi parametri ai ramei ce trebuie luati in considerare cand se face comanda de lentile progresive.

    In concluzie, o consultatie corecta va fi de durata, dar este definitorie pentru placerea cu care veti purta ulterior ochelarii dvs. cu lentile progresive. Mai multe detalii despre acest subiect gasiti aici.

    Citeste mai mult

Ultimele intrebari adresate

  1. Ce este .. un clipon?

    Ochelarii cu clipon (clip-on sau clip on) sunt ochelari obisnuiti care poarta lentilele de care aveti nevoie, dar au si o rama suplimentara cu lentile de soare care se aplica peste rama principala. Cel mai des aceasta se ataseaza magnetic dar sunt si variante cu clips sau prin presare. Avantajul este ca puteti transforma ochelarii dvs obisnuiti in ochelari de soare foarte simplu. 

    Exista si seturi mai complexe de cohelari cu clip-on, care contin o rama cu lentile de soare obisnuite, alta cu lentile de soare mirror (oglinda), una cu lentile de protectie pentru calculator si alta cu lentile pentru condus pe vreme mohorata. 

    Ochelarii cu clip-on pot fi pentru femei, arbati sau unisex. 

    Acest tip de rame este bun pentru adolescenti ai caror ochi treuie protejati de soare, dar care inca nu pot purta lentile fotocromatice  (lentile heliomate).

    Asemenea rame gasiti aici:

    https://ochelari.com/rame-ochelari-de-vedere/rame-ochelari/rame-ochelari-clip-on.html

    Citeste mai mult
  2. Ce este ... DriveSafe?

    Lentilele ZEISS DriveSafe sunt lentile special optimizate pentru conducere auto: ele asigură o vedere mai bună pe timp de noapte sau în condiții meteorologice dificile, vă protejează ochii împotriva reflexiilor și vă ajută să schimbați focalizarea privirii cu mai multă ușurință - rapid și frecvent. Aceste performante sunt obtinute datorita proiectarii optimizate a lentilei, tinand cont de diametrul marit al pupilei purtatorului in timpul sofatului in conditii de lumina redusa, intensificand contrastul, îmbunătățește vederea pe timp de vreme nefavorabilă și reduce posibilele distorsiuni în zonele periferice ale lentilelor - mai ales în cazul lentilelor progresive. Tratamentul DriveSafe poate fi aplicat atat lentilelor monofocale, cat si progresive. Cititi mai multe informatii oferite de producator aici

    Gasiti si comandati lentilele Zeiss DriveSafe aici:

    https://ochelari.com/lentile-ochelari-de-vedere/lentile-speciale/lentile-pentru-condus/zeiss.html

    Citeste mai mult
  3. Ce este ... Transitions XTRActive?

    Transitions XTRActive este tehnologia Transitions care ofera extraprotectie, fiind capabile sa se adapteze si la conditiile de lumina din masina, protejand ochii si permitand soferului sa conduca confortabil. Cu aceasta tehnologie se poate obtine cea mai inchisa nuanta de lentila adaptabila la conditiile de lumina.

    Ca toate lentilele care folosesc tehnologia Transitions Light Intelligent de la producatorul de lentile Essilor, acestea sunt capabile e sa se adapteze automat la conditiile de lumina, intunecandu-se la lumina intensa si devenind incolore la interior (le face sa devina asa numitele lentile heliomate, mai corect spus lentile fotocromatice). De asemenea, toate lentilele cu tehnologia Transitions protejeaza ochii impotriva razelor UV si a luminii albastre daunatoare, atat la interior cat si afara.  

    In plus, lentilele cu Transition XTRActive au un astfel de tratament fotocromatic (heliomat) incat se coloreaza foarte intens in aer liber - grad de absorbtie 80% la 35 grade, dar pot sa se coloreze moderat si in masina,(pana la 50% la 27 grade) protejand ochii de lumina puternica. Ele sunt colorate foarte putin in spatii inchise si noaptea.

    Pentru a comanda lentile fotocromatice (lentile heliomate) Trasitions XTRActive  de la Essilor trebuie sa sa apasati butonul corespunzator in sectiunea „Tip lentile heliomate” dupa ce ati facut celelalte alegeri in sectiunile anterioare (butonul devine verde cand a fost selectat tratamentul dorit).

     

     alegere transitions XTRActive

    Mergeti la lentilele Essilor cu tratamentul fotocromatic Transition XTRActive aici:

    https://ochelari.com/lentile-ochelari-de-vedere/lentile-speciale/lentile-fotocromatice/essilor.html

    Citeste mai mult
  4. Ce este ... Transitions?

    Transitions Light Intelligent este tehnologia folosita de producatorul de lentile Essilor pentru a face ca lentilele sa se adapteze automat la conditiile de lumina, intunecandu-se la lumina intensa si devenind incolore la interior (le face sa devina asa numitele lentile heliomate, mai corect spus lentile fotocromatice). De asemenea, toate lentilele cu tehnologia Transitions protejeaza ochii impotriva razelor UV si a luminii albastre daunatoare, atat la interior cat si afara.  

    Tratament fotocromatic (heliomat) Transitions este super performant, avand un grad de absorbtie 83% la 23 grade in functie de culoare, asfel incat devin la fal de intunecati ca niste ochelari de soare in 35 de scunde. Timpul de revenire la starea incolora este de 40 de secunde pana la 30% si 5 minute pana la revenirea completa (este cea mai rapida lentila fotocromatica Essilor). In spatiile inchise lentilele sunt complet incolore. Tratamentul Transitions isi mentine nivelul ridicat de performanta pe o perioada indelungata.

    Transitions XTRActive este tehnologia Transitions care ofera extraprotectie, lentilele fiind capabile sa se adapteze si la conditiile de lumina din masina, protejand ochii si permitand soferului sa conduca confortabil. Cu aceasta tehnologie se poate obtine cea mai inchisa nuanta de lentila adaptabila la conditiile de lumina.

    Pentru a comanda lentile fotocromatice (lentile heliomate) Trasitions de la Essilor trebuie sa sa apasati butonul corespunzator in sectiunea „Tip lentile heliomate” dupa ce ati facut celelalte alegeri in sectiunile anterioare (butonul devine verde cand a fost selectat tratamentul dorit).

     

    Mergeti la lentilele Essilor cu tratamentul fotocromatic Transition aici:

    https://ochelari.com/lentile-ochelari-de-vedere/lentile-speciale/lentile-fotocromatice/essilor.html

    Citeste mai mult
  5. Ce este.. Optifog?

    Optifog este un sistem inovator ce poate fi folosit pentru lentilele Essilor si care face ca ochelarii sa nu se mai abureasca atat de suparator. El consta intr-un tratament aplicat lentilelor si o laveta textila inteligenta care activeaza periodic tratamentul. Folosirea sistemului presupune stergerea zilnica a lentilelor cu laveta Optifog Smart Textile pe care o primiti cand cumparati lentilele cu tratamentul Optifog. Dupa 450 de activari lentila Optifog trebuie schimbata cu una noua.

    Pe langa reducerea aburirii, Optifog cuprinde si un tratament ce confera lentilei rezistenta la zgarieturi, reducerea reflexiilor pe lentile, efect antistatic, protectie UVA si UVB.

    Pentru a alege ca lentilele pe care le comandati sa aiba setul de tratamente Optifog, va trebui sa apasati butonul corespunzator in sectiunea „Seturi de tratamente” dupa ce ati facut celelalte alegeri in sectiunile anterioare (butonul devine verde cand a fost selectat tratamentul dorit).

    tratament lentile optifog essilor

     

    Mergeti la lentilele Essilor cu tratamentele Optifog aici.:

    https://ochelari.com/lentile-ochelari-de-vedere/producator-lentile/essilor.html

    Citeste mai mult
  6. Ce este ... Crizal?

    Crizal este gama de seturi de tratamente pe care producatorul de lentile Essilor le propune pentru lentilele din portofoliul sau. Tratamentele Crizal protejeaza ochii de reflexii, de razele UV, de lumina albastra daunatoare si protejeaza lentila de zgarieturi, praf, pete de murdarie, apa. Gama Crizal are mai multe seturi de tratamente: Crizal Prevencia, Crizal Sapphire, Crizal Alize UV, Crizal Easy UV, Crizal Sun UV, Crizal Sun Mirrors UV.

     

    Pentru a alege unul din aceste seturi de tratamente pentru lentilele pe care vreti sa le comandati, trebuie sa apasati butonul corespunzator in cadrul sectiunii „Set de tratamente”. Butonul devine verde cand a fost selectat tratamentul dorit.

     

     

     

     

    Mergeti la lentilele Essilor cu tratamentele Crizal aici.:

    https://ochelari.com/lentile-ochelari-de-vedere/producator-lentile/essilor.html

     

    Citeste mai mult
  7. Cand alegem lentile monofocale cu aditie (digitale)

     

    Lentilele monofocale cu aditie folosesc celor cae au intre 35-45 de ani si vad la distanta si calculator, dar nu mai vad bine aproape.

    Cand alegem lentile monofocale cu aditie

    Citeste mai mult
  8. Despre Leica

    Compania Leica a fost fondata de Ernst Leitz in 1869 în Wetzlar, Germania sub numele Leica Camera AG, numele venind chiar de la primele litere ale numelui (LEItz +CAmera). Acesta a fost schimbat in anul 1986 in simplu Leica, care devenise deja sinomim cu calitatea in fotografie, tot atunci fabrica fiind mutata din Wetzlar in orasul german Solms.

    Dupa ce a produs zeci de ani celebrele aparate de fotografiat Leica, permanent imbunatatite si care au inspirat si alti producatori celebri din domeniu, in anii 1970 a inceput sa foloseasca proiectarea cu ajutorul computerului pentru produsele sale. Leitz a fost creditat de-a lungul anilor cu multe din inovatiile in optica cum ar fi lentile pentru ochelari asferice de serie, lentile pentru ochelari cu multiple straturi de acoperire, etc.

    In timp, compania si-a impartit activitatea in mai multe firme difierite, producand si lentile pentru industria cinematografica, sisteme de geosondare si microscoape, pe langa celebrele lentile pentru ochelari.

    De-a lungul anilor Leica a avut acorduri de cooperare tehnica cu nume mari de companii  (Panasonic, Huawei, Sharp, Minolta) cu care a dezvoltat mai multe proiecte, printre care si dotarea smartphone-urilor cu camere Leica.

     

    Numele Leica a devenit in timp sinonim cu precizia optica.

    Mai nou, datorita cooperarii cu compania Novacel, unul din principalii producatori europeni de lentile pentru ochelari de inalta calitate,Leica foloseste toata experienta acumulata pentru creerea de lentile optice premium in cadul Leica Eyecare. Leica produce acum lentile de inalta performanta, atat monofocale, cat si progresive, pentru nevoi vizuale individuale si pentru foarte variate aplicatii si tratamente de calitate premium aplicate lentilelor. Totul pentru a oferi purtatorilor de lentile o vedere perfecta cu ajutorul lentilelor Leica, folosind cele mai recente tehnologii disponibile si respectand cele mai stricte standarde.

    Citeste mai mult