Cum alegem lentilele dorite la ochelari.com?

 

Orice lentile din aceasta categorie pot fi produse conform dioptriilor dumneavoastra inscrise in reteta de la oftalmolog/optometrist. Prin urmare, puteti face orice alegere, filtrand in meniul din stanga dupa preferintele dvs, nevoilor vizuale si bugetului. 

 

 

Mai intai: Cum traducem textul din denumirea lentilelor ?

 

 

 

Lentile progresive heliomate Essilor Varilux X Design Orma 1.50 Transitions Xtractive Crizal Rock UV

Lentile progresive heliomate Essilor Varilux X Design Orma 1.50 Transitions Xtractive Crizal Rock UV

 

Lentile progresive - tipul lentilelor (mai pot fi monofocale obisnuite, bifocale, digitale, progresive de interior sau degresive).

heliomate - semnaleaza faptul ca sunt lentile heliomate, care se inchid la culoare afara, sub actiunea razelor UV - mai pot fi lentile incolore sau colorate permanent.

Essilor - producatorul lentilelor - mai sunt multi alti producatori: Zeiss, Hoya, Rhein Vision, Rodenstock, Nikon... noi spunem ca lucram cu toti cei importanti.

Varilux X Design - brandul lentilelor progresive - fiecare producator important are cateva feluri de lentile progresive, pe care le-a botezat diferit. Cei mai mari producatori pot avea pana la 8 branduri. Noi am incercat sa plasam aceste modele in niste trepte de performanta, fara a avea pretentia ca este ideala. Nu apare la lentilele monofocale, bifocale...

Orma 1.50 - materialul din care sunt facute lentilele - acestea sunt confectionate din diferite tipuri de plastic sau sticla minerala, cu diferiti indici de refractie (in exemplul nostru este 1.50). Cu cat acest indice de refractie este mai mare, lentilele sunt mai subtiri.

Transitions Xtractive - brandul de lentile heliomate. Fiecare producator isi boteaza modelul său de tratament heliomatic. Altii cumpara acest tratament sub licenta (de aceea puteti vedea spre exemplu Transitions la mai multi producatori).

Crizal Rock UV - setul de tratamente aplicat pe suprafata lentilei. Pot fi o succesiune de 7-10 straturi succesive, fiecare cu functia sa. Ex 3 straturi de durificare, apoi unul hidrofob, unul oleofob, apoi un tratament antireflex...

 

Fiecare din aceste optiuni colorate este plasata in stanga paginii, sub forma unor filtre.

 

Ca să restrângem numărul de variante și ca să vedem doar lentilele care ni se potrivesc dorințelor trebuie să selectăm cât mai multe opțiuni din meniul din stânga, bifând sau apăsand butonul/butoanele dorite (butonul selectat își schimbă culoarea). In cazul butoanelor, tinând cursorul deasupra celui care ne interesează, va apărea scrisă explicația specifică lui. In josul fiecărei înșiruiri de opțiuni apăsăm unde scrie „Mai multe” sau “Mai putine” ca să vedem lista completă sau să o readucem la forma scurtă.

 

Selectând toți acești parametri/caracteristici/opțiuni vom avea de ales între variantele de lentile care corespund cerințelor noastre. Când apăsăm și intrăm în pagina de produs a uneia din ele, putem din nou schimba alegerile și astfel vom vedea imediat cum acestea influențează prețul final. Aici opțiunile valide sunt colorate în verde, iar cele ce nu sunt compatibile cu ce am ales deja sunt colorate în rosu.

Avem, din nou, toate explicațiile la îndemână și oricum, oricând, puteți contacta specialiștii ochelari.com pe chat-ul aflat la îndemână sau telefonic.

 

Reamintim și că prețurile la ochelari.com sunt pentru două lentile.

 

Rețeta (prescripția) de lentile de la oftalmolog sau optometrist o puteți trimite pe WhatsApp sau email, fără ea nu va fi trimisă comanda. De altfel, orice comandă făcută în magazinul ochelari.com este discutată cu dumneavoastră înainte de a fi pusă în lucru la producătorul de lentile. Deci nu există loc de greșeală: opțiunile sunt atent corelate, iar comanda este validată cu clientul.