Arhive Lunare: Iunie 2022

  1. Cumparam online rame pentru ochelari? De ce? Cum facem?

    alegem rame pentru ochelari

    Sigur că da. Dacă tot ne cumpărăm în ultimii ani și electrocasnice, și haine, și încălțări și cosmetice.. de ce nu și rame pentru ochelari? O putem face la fel de bine, mai ales că acum putem și proba online.

     

     

    De ce să cumpărăm rame pentru ochelari online?

     

    Evident, oferta în magazinele online e infinit mai mare, pentru că mii de rame pentru ochelari sunt expuse virtual și nu există nicio limită de spațiu. Am observat cu toții că prețurile sunt mai mici, iar explicația e simplă: costurile logistice mai mici. Dar cel mai important este că online putem face ceva care nu e posibil în magazinul fizic: putem selecta ramele în funcție de toate criteriile pe care le dorim și păstra doar pe cele care corespund. Astfel, din mii de rame pentru ochelari, ramâne să alegem cu inima din câteva care au exact caracteristicile tehnice dorite. Si mai e un mare avantaj:

    Citeste mai departe »
  2. Lentile progresive: avantaje, dezavantaje, preturi

    persoana poarta lentile progresive

     

    Lentile progresive: avantaje, dezavantaje, prețuri

     

    Lentile progresive numim acele lentile pe suprafața cărora se află zone cu dioptrii diferite, trecerea între acestea făcându-se lin, progresiv. Purtăm astfel o singură pereche de ochelari cu care vedem bine în toate situațiile de care ne lovim peste zi, fără să mai schimbăm o pereche de ochelari cu alta după cum am avea nevoie. 

     

    In general, lentilele progresive de uz general au în partea lor inferioară zona prin care vedem bine aproape, iar în partea superioară, zona cu dioptriile pentru vederea bună la distanță.  Intre aceste zone se află așa numitul canal de progresie, o zonă îngustă prin care se poate vedea bine și la distanță intermediară (la câteva zeci de centimetri). Această performanță este realizată cu prețul acceptării în lateralele lentilei a unor zone cu aberații, prin care nu se mai

    Citeste mai departe »
  3. Ce trebuie să știm despre lentile bifocale?

    lentile bifocale

     

    Lentile bifocale

    Ce sunt lentilele bifocale?

    Lentile bifocale sunt acele lentile care au pe suprafața lor și dioptriile pentru citit și pe cele pentru vedere bună la distanță. Ele fac parte, astfel, din categoria lentilelor multifocale. Ele ne ajută să nu mai ne chinuim cu două sau chiar mai multe perechi de ochelari, ci să purtăm continuu o singură pereche care să rezolve, pe cât posibil, ambele corecții necesare ale vederii noastre.

    Spre deosebire de celălalt tip de lentile multifocale (lentilele progresive), lentilele bifocale au trecerea netă și destul de vizibilă între zonele cu dioptrii diferite. Totuși, la adiții mici (diferența între dioptriile pentru aproape și cele pentr departe) și/sau

    Citeste mai departe »