lentile progresive Varilux XR

 

Pentru început, cine este Essilor?

 

Essilor este una dintre cele mai mari și mai renumite companii din lume în domeniul ochelarilor de vedere și al lentilelor optice, în general.

In anul 1972, în Franța, se producea fuziunea a două companii mari ce aveau deja un rol important în industria ochelarilor din acea perioadă, Essel și Silor, și formau împreună compania Essilor. Essilor este cunoscută pentru eforturile continue de a cerceta, inova și a propune clienților lentile mereu mai bune, mai performante, mai plăcut de purtat. Compania a dezvoltat numeroase tehnologii și produse de top pentru îmbunătățirea vederii și confortului vizual al purtătorilor de ochelari. Au produs astfel lentile multifocale, lentile de protecție împotriva luminii albastre și multe altele. Essilor are o prezență semnificativă la nivel mondial, operand în mai mult de 100 de țări din întreaga lume. Compania desfășoară activități în numeroase sectoare ale industriei optice, inclusiv producția de lentile de vedere, echipamente optometrice, ochelari de soare și ochelari de protecție.

Ce este Varilux?

În 1974, Essilor a lansat primul produs Varilux, o lentilă multifocală inovatoare care a revoluționat modul în care oamenii cu presbiopie vedeau prin ochelari. Ei puteau de atunci folosi o singură pereche de ochelari cu care să vadă bine și la distanță, și aproape. De-a lungul timpului, Essilor a creat diverse versiuni și modele de lentile Varilux, îmbunătățind mereu tehnologiile și caracteristicile acestor lentile progresive pentru a satisface cât mai bine nevoile purtătorilor de ochelari cu presbiopie.

 

Ce sunt lentilele progresive?

Lentilele progresive, cunoscute și sub denumirea de lentile multifocale, sunt un tip de lentile optice care sunt proiectate pentru a corecta vederea la distanțe multiple (vederea aproape, intermediară și de distanță). Acestea vin în ajutorul presbiopilor, cărora le rezolvă problema purtării mai multor perechi de ochelari, în general trecerea alternativă de la ochelari de citit la cei pentru distanță. Pentru mai multe detalii, citiți articolul nostru Lentile progresive: avantaje, dezavantaje, prețuri cât și celelalte articole despre lentile progresive din blogul nostru. 

 

Revenind la Varilux. Ce e cu Varilux XR?

In primul rând, după cum se vede din denumire, lentilele Varilux XR utilizează tehnologia avansată Varilux, care oferă o tranziție lină între zonele de vedere aproape, la distanță și intermediar. Aceste lentile sunt concepute pentru a minimiza distorsiunile și aberațiile (inevitabile la toate lentilele progresive) ceea ce contribuie la o vedere mai clară și mai confortabilă.

Pentru proiectarea lentilelor Varilux XR se folosesc algoritmi care iau în considerare mai multe aspecte ale vederii umane, inclusiv analiza mișcării oculare și a modului în care oamenii se uită la obiecte aflate la diferite distanțe. Prin această tehnologie, lentilele sunt optimizate pentru a oferi o trecere confortabilă între zonele de vedere aproape, intermediar și la distanță.

Precum toate lentilele Varilux, și noile Varilux XR beneficiază de tratamente care reduc reflexiile nedorite și protejează suprafața lentilelor de zgârieturi.

Essilor oferă opțiuni de personalizare care permit ajustarea lentilelor în funcție de preferințele individuale și stilul de viață al purtătorului. Acest lucru poate include adaptarea lentilelor la unghiurile de privire specifice ale fiecărei persoane.

Lentilele Varilux XR au fost supuse la teste riguroase și au fost utilizate de milioane de oameni din întreaga lume, ceea ce le-a consolidat reputația de a oferi o vedere clară și confortabilă

 

Cum procedăm să beneficiem de aceste lentile progresive super performante?

Pentru a alege corect lentilele potrivite, puteți să consultați un specialist în ochelari care vă poate ajuta selectând pentru dumneavoastră lentilele Varilux XR care să se potrivească cel mai bine nevoilor. Sau… puteți petrece ceva vreme configurându-vă chiar dumneavoastră viitoarele lentile progresive Varilux XR. Asta pentru că dumneavoastră știți cel mai bine ce nevoi vizuale aveți, ce obiceiuri zilnice și în ce buget trebuie să vă încadrați. Cum faceți asta?

Noi vă explicăm cum procedați în magazinul nostru online, ochelari.com. Încă de cum intrați pe site, puteți alege să fiți ajutați de asistentul online să vă alegeți lentilele dorite și, evident, potrivite cu dumneavoastră. Aveți de parcurs câțiva pași împreună completând informații despre dumneavoastră și despre ce vă doriți, apoi asistentul vă prezintă toate lentilele care corespund cerințelor.

O altă cale este să intrați în categoria lentile progresive, să selectați din meniul din stânga cât mai multe filtre ca să aduceți căutarea cât mai aproape de ce vă trebuie. Pentru lentilele Varilux XR va trebui să îl selectați din categoria Brand lentile progresive și să ajungeți exact la ele, aici. Filtrele se referă la eventuale caracteristici speciale (aici stabiliți, de exemplu, dacă vreți să purtați lentile progresive fotocromatice), indicele de refracție (cât de subțire să fie lentila), tratamente necesare, etc.

Odată restrânsă căutarea, veți intra în pagina de produs a lentilei dorite. Aici puteți modifica alegerile făcute, văzând permanent cum variază prețul final. Cel mai important lucru este că vi se oferă posibilitatea să faceți aceste reglaje pentru a avea cele mai potrivite lentile care se încadrează în buget. Și o veți putea face în liniște, de acasă, citind cu atenție explicațiile de la fiecare, vă veți putea consulta cu alții sau cu cei de la ochelari.com, pe chat sau telefonic, fără grabă și fără presiunea clientului următor din magazin.

Nu vă faceți griji că greșiți când comandați la ochelari.com: întodeauna veți fi contactat de specialiștii ochelari.com și veți discuta alegerile făcute și abia apoi comanda pleacă la producătorul de lentile. In ceea ce privește lentilele progresive, o vizită la cabinetul nostru (aflat în București) este absolut necesară pentru a face măsurătorile optometrice care vor asigura lentile cât mai bine personalizate și cu care să vedeți bine și confortabil.

Totul ca, în final, să purtați cu plăcere noii dumneavoastră ochelari cu lentile progresive.