rame de ochelari cu clip on

Rame de ochelari cu clip on. Despre ce e vorba?

 

Simplu. Despre niște rame mai altfel, care transformă ochelarii noștri de vedere în ochelari de soare printr-un singur gest.

Ramele de ochelari cu clip on par niște rame absolut obișnuite pe care montăm lentilele noastre de vedere. Ce au ele neobișnuit este că vin însoțite de încă o ramă, de obicei identică, care poartă lentile de soare și care se aplică peste cea principală.

 

rame de ochelari cu clip on

 

Cui le sunt adresate ramele de ochelari cu clip-on?

 

In principal acest tip de rame sunt bune pentru cei care poartă deja ochelari de vedere, dar vor să își și protejeze ochii de razele UV dăunătoare. Ochelarii de vedere sunt permanent la ochi, iar, când este soare strălucitor, scoatem clip-on-ul din buzunar și pur și simplu îl aplicăm peste ochelari. Într-o secundă avem și ochelari cu care vedem bine, dar și lentile colorate care ne feresc ochii de lumina puternică.

Ochelarii cu clip on sunt în mod deosebit potriviți copiilor mai măricei și adolescenților purtători de ochelari care ar vrea să aibă ochelari de soare și nu prea au alte soluții.

La fel de bine, se potrivesc și celor care au nevoie de ochelari pentru citit. Dacă vor să se delecteze cu cartea preferată în aer liber, la soare, își comandă lentile montate pe acest tip de rame de ochelari cu clip on și pun sau nu pun rama cu lentilele colorate după cum e puternică sau nu lumina din locul unde stau.

O situație în care aceste rame ne ajută foarte bine este la volan. Ținem clip-on-ul la îndemână, poate rămâne chiar în mașină și, dacă ne orbește soarele, doar lipim rama complementară și conducem confortabil. A intrat soarele în nori? O îndepărtăm și rămânem cu lentilele cu care vedem bine la distanță.

 

Modul de prindere al ramei complementare

 

 Modul de prindere este magnetic în cele mai multe cazuri, dar sunt și variante care se prind prin presare sau ca un fel de clemă. Varianta magnetică este însă cea mai comodă și cea mai puțin vizibilă. Practic, nimeni nu va ști că sub lentilele colorate se află lentilele care ne ajută să vedem bine.

 

Modele de rame pentru ochelari cu clip-on

 

Ramele de ochelari cu clip-on pot avea fel de fel de forme și culori, mai clasice sau mai îndrăznețe. Ele pot fi purtate atât de doamne, cât și de domni și, așa cum spuneam, de adolescenți. Sunt confecționate din material plastic, acetat, pot fi metalice sau combinații ale acestor materiale. Ce e însă sigur este că toate sunt foarte ușoare și subțiri, astfel încât nu este vizibil că, atunci când e soare, purtăm practic două rame suprapuse în partea frontală. De asemenea, culoarea lentilei de soare poate fi mai intensă sau mai puțin, putem alege între diferite nuanțe de maro, gri, verde, etc.

La ochelari.com găsiți o mulțime de modele de rame de ochelari cu clip-on din care puteți selecta ușor în funcție de diferite caracteristici: dimensiuni, culoare, formă, material, greutate, brand, preț, etc. Odată restrânsă căutarea, veți rămâne cu cele care se potrivesc dorințelor dumneavoastră. Interesant este că le veți putea proba încărcând o poză a dumneavoastră format landscape. Vă veți vedea fața purtând simultan diverse rame, veți putea exclude ce nu vi se pare că vi se potrivește, veți putea face comparații. Trebuie doar să urmați câțiva pași și distracția cu ramele începe. Consultați familia, prietenii, vă gândiți și vă răzgândiți în liniște, acasă sau la birou sau poate chiar în concediu.

Așa arată lucrurile când alegem rame de ochelari cu clip-on la ochelari.com.

 

probam rame de ochelari cu clip on

 

De menționat este că unele rame sunt confecționate dintr-un material plastic foarte ușor și foarte rezistent, numit Ultem. Iar unele modele au chiar 4 rame complementare: una cu lentile de soare obișnuite, alta cu lentile de soare mirror, una cu lentile cu protecție pentru calculator și ce-a de-a patra cu o lentilă specială de condus (pentru îmbunătățirea contrastului pe vreme mohorâtă). Se numesc Ocean Ultem și costă 330 lei.

 

rame de ochelari cu clip on

 

Ce lentile putem monta pe rame de ochelari cu clip-on?

 

Orice fel de lentile pot fi montate pe aceste rame: fie ca vă doriți lentile monofocale (pentru distanță sau pentru citit), fie lentile bifocale (cu care vedeți bine și la distanță și la citit), fie lentile progresive (cu care vedeți bine la orice distanță aveți nevoie). Gândiți-vă ce vi se potrivește, aflați mai multe despre ele dacă e nevoie,  acordați-vă câteva minute și configurați-vă diverse tipuri de lentile și așa veți ști cam ce alegeri aveți de făcut și la ce prețuri să vă așteptați pentru fiecare (preț lentile pentru ochelari). Si nu uitați să comparați prețurile în mai multe magazine.

 

Cât costă ramele de ochelari cu clip-on?

 

Prețul lor nu e mult diferit de al ramelor obișnuite. In orice caz, poate fi mai mic decât prețurile unor ochelari de vedere și al unor ochelari de soare însumate, iar confortul nostru zicem că e neprețuit. La ochelari.com găsiți zeci de variante de rame pentru ochelari cu clip-on cu prețuri de la 200 la 700 de lei, pe alese.

 

In final, vă îndemnăm să găsiți soluția potrivită cu dumnevoastră (lentile colorate, lentile fotocromatice, rame de ochelari cu clip-on), numai să vă protejați ochii de razele UV agresive. Și nu doar vara, ci oricând soarele strălucește supărător. Și indiferent de vârstă. Ochii dumneavoastră vă vor fi recunoscători.