domnul poarta lentile progresive

 

De ce aș vrea ochelari cu lentile progresive?

 

Întâi de toate, ne-am lămurit ce sunt lentilele progresive și cum funcționează ?

 

Lentilele progresive sunt niște lentile care arată absolut obișnuit, dar sunt niște minuni tehnologice și rezultatul multor ani de cercetări în domeniu. Asta pentru că au, simultan, și dioptrii pentru vederea aproape, și pentru cea la distanță, și pentru distanțele intermediare. Aceste tipuri diferite de dioptrii se află în zone diferite, așa că trebuie să privim prin partea de sus a lentilei ca să vedem bine departe, prin partea de jos ca să citim. Spuneam că acest lucru nu e vizibil din exterior, trecerea de la o zonă la alta este progresivă, lină, insesizabilă. Acest avantaj se obține cu acceptarea unor zone cu distorsiuni în lateralele lentilei. Mărimea acestor zone depinde de cât de bine sunt alese lentilele pentru purtător, de cât de mare e adiția acestuia (diferența între diptriile pentru aproape și cele pentru departe, etc), de modelul de lentile progresive ales. Dacă vreți să aflați mai multe despre lentile progresive, le puteți citi aici.

Toate acestea sunt motivele pentru care niște ochelari cu lentile progresive ne pot face viața mai ușoară.

 

Concret, cu ce sunt mai bune niște lentile progresvie decât alte lentile?

 

Primul și cel mai mare avantaj este că vom purta o singură pereche de ochelari și vom vedea bine oriunde, pe tot parcursul zilei. Asta mai ales dacă avem activități care solicită vedere bună, alternativ, la diferite distanțe. Uităm de grija mai multor perechi de ochelari și folosim doar una, cât e ziua de lungă. Vedem cunoscuții pe partea celalată a străzii, citim etichetele în supermarket, scriem mesaje pe telefon. Iar la birou vedem și foile de pe masă, și la ecranul monitorului și colegii din încăpere. Totul cu aceeași pereche de ochelari.

Dacă avem activități zilnice care presupun să stăm mai multă vreme într-o zonă și trebuie să vedem bine doar acolo, avem posibilitatea să folosim lentile progresive specializate pentru zona respectivă. Pentru ele a fost exclusă zona care nu ne trebuie și astfel s-a obținut loc pe lentilă pentru celelalte două, care devin mai largi. Deci va deveni mai confortabil exact acolo unde ne interesează. De exemplu, dacă lucrăm mult timp la birou, nu avem nevoi de vedere la distanță, folosim lentile degresive ca șă citim documente și să vedem la monitorul calculatorului. Conducem mult mașina? Folosim lentile progresive pentru condus (ele nu mai au zonă pentru citit, dar au zone mari de vedere la distanță și intermediar). Puteți aprofunda informațiile despre tipuri de lentile progresive și alte detalii tehnice, avantaje, dezavantaje, prețuri in articolele noastre de pe blog.   

Vom putea avea și ochelari de soare incluși în acest pachet cuprinzător dacă alegem ca lentilele noastre să fie și fotocromatice. Așa rezolvăm și problema disconfortului când e soarele prea strălucitor și ne protejăm și ochii de razele lui dăunătoare.

Aceasta e cea mai elegantă soluție pentru a ne rezolva problema vederii bune. Alegem o ramă frumoasă care ne vine bine, montăm lentile progresive și … vedem bine. Fără ochelari atârnați de gât, fără unii în buzunar sau poșetă. Așa veți avea ochelari buni și estetici timp îndelungat: se știe că ochelarii sunt cel mai bine feriți de zgârieturi, lovituri, accidente chiar atunci când îi purtăm.

Au lentilele progresive și inconveniente? Da, le-am descris pe larg în alt articol. Dar, pentru majoritatea purtătorilor, avantajele primează. Cu condiția foarte importantă să aveți grijă să vă alegeți bine lentilele, să validați alegerea împreună cu un optician priceput, cu multă experiență, rabdare și timp pentru a face toate măsurătorile necesare și a căuta cel mai bun model care vi se potrivește cu obiceiurile zilnice și cu bugetul, evident.

 

Prețuri lentile progresive

 

Că veni vorba despre buget, da, lentilele progresive pot părea costisitoare. E discutabil dacă sunt mai scumpe decât cele trei perechi de ochelari pe care îi înlocuiesc, dar rețineți că este foarte important să căutați locul unde găsiți prețul cel mai bun. La o mică cercetare pe internet, veți afla că puteți cumpăra exact același model de lentile cu prețuri foarte diferite, poate chiar cu diferențe de mai multe sute de lei. Căutați ofertele speciale, sunt de mare ajutor, dar verificați prețul în mai multe locuri ca să vă lămuriți unde e pur și simplu cel mai mic.

 

Cum comandăm lentile progresive?

 

Alegeți magazinul online unde vă puteți configura lentile progresive cât mai ușor singuri, în liniște, acasă și care are prețurile cele mai bune. Informați-vă și nu lăsați alegerea în mâna cuiva care nu vă cunoaște și pe care nu îl cunoașteți și care se grăbește să vă recomande ce vrea sau crede dumnealui că trebuie. Citiți, aflați, înțelegeți, comparați. Apoi, știind, mergeți la cabinetul dumnealor. Acolo ei trebuie să aibă specialiștii care să vă acorde timp și grijă pentru a vă asigura că faceți alegerea cea mai bună și să vă facă toate măsurătorile necesare ca lentilele să vi se potrivească perfect. Nu lentilele cele mai scumpe sunt cele mai bune, ci cele care vi se potrivesc cel mai bine, care sunt cel mai bine alese pentru dumneavoastră.