asistent lentile

Asistentul ochelari.com ne ajută să alegem lentile pentru ochelari. Cum?

 

Tot repetăm că nu e normal să știm foarte puțin despre lentilele pe care le purtăm zilnic, care ne ajută să vedem bine. Așa cum căutăm caracteristici, informații, prețul cel mai bun, etc. despre aproape orice vrem să cumpărăm, tot așa (sau poate chiar mai mult), ar trebui să știm cât mai multe despre lentile.

Primim de la oftalmolog o rețetă de ochelari (excludem din orice discuție pe cei care nici nu merg la oftalmolog, ei chiar nu vor să știe nimic). Acum trebuie să mergem la optician să ne facem ochelarii.

În principiu, oamenii se gândesc mai degrabă la ramă, să fie frumoasă, să le stea bine, să se simtă bine purtând-o. De acord, sunt aspecte foarte importante (nu mai importante decât greutatea ramei care ne va apăsa pe nas multă vreme). Când ajungem la lentile, suntem deja obosiți de atâta ales la rame. Dacă ne-am dus la magazinul de rame și lentile din oraș, chiar ar fi cazul să ne grăbim. Nici vânzătorul nu poate să mai aibă rabdare, nici ceilalți clienti care așteaptă. Prin urmare, lăsăm lucrurile la voia întâmplării sau, mai bine zis, la voia opticianului. Care ne mai pune o întrebare-două, poate și mai multe, noi nu prea știm ce să răspundem, alege dânsul ce crede de cuviință, ce vrea dumnelui. Noi va trebui să plătim cât zice că face și să purtăm lentilele ani de zile. Omul nu are nicio vină, evident nu vă poate ține o prelegere despre lentile, tipuri de lentile, adiție, materiale, indici de refracție, tratamente, etc. și nici să vă spună cât costă fiecare combinație de alegeri pe care le-ați putea face.

 

Ce e de făcut? Să ne informăm, să știm, să înțelegem.

Cum facem asta?

 

Noi, la ochelari.com, am încercat încă de la început să îi dăm clientului posibilitatea să înțeleagă ce alegeri are de făcut, să îi creem condițiile să decidă singur, informat, cu privire la lentilele dumnealui. Asta dincolo de posibilitatea de a alege din mii de rame, selectând după dorințele și prețențiile lui, dar și după bugetul pe care îl are la dispoziție.

Ne-am gândit să construim module în care clientul să aleagă pas cu pas ce e de ales referitor la lentile. Mai întâi ce tip de lentile îi trebuie, apoi de la ce producător, ce grosime a lentilei, ce tratamente, etc. La fiecare asemenea pas, clientul găsește, pe scurt, informații relevante care să îl ajute să înteleagă ce i se potrivește. Pentru că numai dumnealui știe ce obiceiuri are, la ce activități folosește ochelarii, cum obșnuiește să îi poarte, cât de bine îi îngrijește. Dacă vrea să știe mai mult despre un subiect sau altul, găsește o mulțime de articole pe blogul nostru despre ochelari. Vrea să îl ajutăm? Suntem acolo. În dreapta ecranului e o ferestruică verde pe care scrie „Aveți o întrebare?” Și da, noi răspundem. Cu răbdare, cu grijă să ne asigurăm că suntem de ajutor. Vrea să discute cu un specialist al site-ului? Răspundem la telefon, vorbim, discutăm, explicăm. Dacă e nevoie, facem asta din nou și din nou, până este clientul lămurit. Vrea să ne viziteze, să vorbim față în față? Suntem de găsit la cabinetul din București, indicațiile sunt pe site.

Foarte, foarte important: nu aveți cum comanda greșit dacă, în urma analizei, ați decis să comandați la ochelari.com. Toate comenzile sunt verificate de către specialiștii noștri, sunt corelate cu prescripția dvs. de lentile, toate sunt discutate cel puțin telefonic cu dumneavoastră și, abia când totul e în regulă, pleacă la montaj la producătorul de lentile.

Toate cele descrise mai sus sunt gândite ca viitorul purtător de ochelari să aibă posibilitatea să înțeleagă ce variante are și care sunt cele mai potrivite pentru dumnealui.

Un aspect foarte important este să știe cât costă fiecare alegere pe care o face și să nu aibă doar surpriza, plăcută sau nu, la final. Să observe că o configurație de lentile costă x lei de la un producător și mai puțin la altul, că un tratament performant al lentilelor poate dubla prețul și să decidă dacă chiar îi trebuie, să vadă că ar putea, cu doar puțini bani în plus, să facă lentilele să fie și fotocromatice. Sau să  observe că o ofertă specială i-ar putea oferi mai mult pentru aceiași bani. Sau ... sunt pachete promoționale cu rama gratis - de ce să nu știe, de ce să nu profite?

Toate aceste nu s-ar putea face într-o vizită la magazin. Cel mult, ar trebui pregătită online și încheiată cu opticianul din magazinul fizic.

Revenind, ochelari.com are încă de la început și se află în continuă perfecționare, modulele de configurare a lentilelor. O joacă cu butoanele: adăugăm performanță lentilelor noastre, vedem instant cât se adaugă la preț, mai schimbăm, reglăm, până am găsit combinația perfectă pentru noi. Acesta e al doilea aspect important: faptul că putem vedea continuu cât costă ce vrem noi, dacă ne permitem anume opțiuni sau mai bine renunțăm, făcând asta în voie, fără presiunea privirii nemulțumite a cuiva. Prin urmare, vom ști cam cât costă ce ne dorim sau ce putem cumpăra cu suma stabilită. Mai mult, putem verifica online dacă nu cumva undeva este o ofertă specială la ce căutăm noi sau dacă, știți, “dincolo era mai ieftin”.  Acest pas trebuie făcut pentru că, câteodată inexplicabil, prețurile variază foarte mult de la un magazin la altul.

 

Dar ...care e treaba cu asistentul? veți întreba.

 

Am ajuns la el pentru că am observat că nu toți clienții noștri se încumetă să se apuce să configureze lentilele. Probabil sunt ușor speriați de faptul că trebuie să bifeze, să citească, să aleagă. Si atunci, ne-am gândit că asistentul îi va conduce pas cu pas prin toate etapele necesare stabilirii lentilelor care le trebuie.  Prin urmare, de cum ajungem la ochelari.com, asistentul își oferă serviciile, iar noi le acceptam sau nu, dar putem reveni oricând la el dacă simțim nevoia.

 

Ce ne întreabă asistentul?

 

  • Vârsta, ca să își dea seama cam ce fel de lentile ne-ar trebui.
  • Care sunt datele de pe rețeta (prescripția de lentile) de la oftalmolog. Pur și simplu umplem spațiile cu cifrele care arată ce dioptrii avem, distanța interpupilară, etc.
  • Ce lentile vrem să cumpărăm acum? Poate le vrem doar pe cele pentru distanță, poate știm deja că vrem lentile progresive, etc.
  • Cum e rama pe care am ales-o? Pe asistent îl interesează dacă avem o ramă cu cadru întreg sau cumva una fără cadru pentru că asta va influența cât de groasă poate fi lentila. Pentru lentile pe fir sau pe capse, va fi nevoie de o lentilă cu indice de refracție mai mare, ca să fie mai subțire. Dar, din fericire, nu trebuie să vă gândiți la asta, se va gândi asistentul. Dumnevoastră doar îi oferiți informațiile.
  • Dacă am vrea ca lentilele să fie și fotocromatice, adică să se închidă la culoare afară, proporțional cu intensitatea luminii
  • Dacă vrem lentile de plastic sau de sticlă pentru că în funcție de condițiile în care le purtăm, se poate să fie importantă această alegere (Cum așa? Aflați aici)
  • Ce tratamente vrem să aibă lentilele noastre. Acest aspect este important pentru că tratamentele ne protejează ochii (cel antireflex, cel împotriva luminii albastre), fac lentilele mai estetice și mai ușor de întreținut(oleofob, hidrofob), le conferă rezistență în timp (antizgariere), dar modifică și considerabil prețul final. Dacă vă doriți, aprofundați aici.

Odată parcurs chestionarul asistentului, acesta vă va afișa toate lentilele care corespund. Aici veți putea restrânge căutarea selectând în meniul din stânga paginii și alte caracteristici. Tot așa puteți modifica și pe cele pe care le-ați ales deja, dacă vă schimbați părerea.

Acum puteți intra in pagina de produs a uneia dintre lentilele propuse. Din nou, aveți posibilitatea să schimbați carcteristici și/sau opțiuni și să observați cum modifică ele prețul final al unei perechi de lentile. Subliniem că, la ochelari.com, sunt afișate prețuri pentru două lentile pentru că așa e corect.

Acesta e momentul în care veți fi aflat ce lentile vi se potrivesc nevoilor vizuale, le veți fi corelat cu obiceiurile zilnice și veți ști și cum se incadrează în buget. Puteți compara prețul aceleiași configurații de lentile și în alte magazine online sau veți merge în magazinul fizic și veți ști cam cât ar trebui să coste lentilele dumnevoastră și de ce.

Așa veți avea parte de o experiență plăcută în alegerea lentilelor și veți purta chiar pe cele care corespund dorințelor dumnevoastră.