Lentile progresive - pentru orice dioptrii - o singura pereche de ochelari pentru distanta intermediar (calculator) si aproape (pentru varste peste 45 ani).

ochelari progresivi

 

Lentile progresive pentru ochelari de vedere

Sunt lentile de ultima generatie care, folosind tehnologii deosebit de avansate, de o inalta calitate, fac posibila corectarea simultana a vederii la distanta si aproape. 

Cu aceeasi pereche de ochelari progresivi, utilizatorul vede bine si la departare, dar si la citit si chiar si la distanta intermediara.

 Ce inseamna?

 Lentilele au in partea superioara o zona cu dioptriile negative si in partea inferioara o zona pentru citit, trecerea intre ele facandu-se progresiv, fara o delimitare neta, printr-un canal de progresie prin care se poate vedea bine la distanta intermediara (la calculator, de exemplu), ceea ce face vederea confortabila chiar la mutarea repetata a privirii intre zone.

Marele avantaj al ochelarilor progresivi este ca pot inlocui cel putin pe cele doua perechi separate de ochelari, pentru vedere la distanta si aproape. Exista si posibilitatea ca zona superioara sa fie fara dioptrii, in cazul in care utilizatorul are vederea la distanta buna, dar il va ajuta ca sa aiba astfel niste ochelarii de citit permanent la indemana, fiind suficient sa priveasca prin partea de jos a lentilelor.

Totusi, pentru a realiza tehnologic trecerea de la zona de vedere departe la cea de vedere aproape sunt inerente niste zone laterale unde vederea nu e la fel de clara, numite zone cu aberatii.

Pentru presbitii tineri, in jurul varstei de 40 de ani, cand aditia este mica, zonele de vedere clara sunt mai mari, iar cele cu aberatii sunt reduse, acesta fiind momentul cel mai bun pentru a incepe folosirea acestui tip de lentile. Pe masura ce utilizatorul inainteaza in varsta, aditia creste si zonele de vedere clara sa ingusteaza in favoarea celor cu aberatii, dar procesul incetineste pe la 65 de ani. In imagine se vede schematic cum evolueaza zonele respective odata cu cresterea aditiei.

 cum credte aditia

 Marimea zonelor cu aberatii este dictata in primul rand de aditie, adica de diferenta intre dipotriile pentru vederea la distanta si cele pentru vederea aproape pentru ca, evident trecerea se va face mai greu cu cat aceasta valoare e mai mare.

 Ce influenteaza succesul unor ochelari progresivi?

Producatorii (Essilor - cu brandul Varilux, Hoya - cu design-urile Mystyle, Myself, Zeiss  - cu SmartLife ...) au fiecare mai multe designuri de astfel de lentile, fiecare favorizand o zona de vedere clara sau alta, fiind astfel destinate celor care au nevoie de vedere clara mai degraba la distanta (cei activi in exterior) sau cu preponderenta la citit sau poate la calculator.

O serie de alti factori influenteaza marimea zonelor de vedere clara: factori legati de caracteristicile ramei (unghiul pantoscopic, unghiul de curbura al ramei, etc) dar si de modul de purtare al ramei de catre utilizator (distanta vertex intre pupila si lentila, distantele intre pupila si marginile inferioara si superioara a ramei, etc.). Daca valorile acestor parametri se incadreaza in limitele indicate de producator, va fi ales cu usurinta unul din designurile de lentile progresive ale producatorului si zonele de vedere clara vor fi maxime.

In cazul in care parametrii masurati pentru utilizator nu respecta valorile recomandate, este necesara personalizarea lentilelor ceea ce presupune costuri suplimentare sau un acceptarea unor zone cu aberatii mai mari. Succesul lentilelor progresive depinde in foarte mare masura de aceste determinari optometrice si alegerea corecta a modelului de lentila progresiva potrivit utilizatorului respectiv.

In caz contrar, utilizatorul va intampina greutati in acomodarea cu aceste lentile.

Pe lentilele progresive sunt aplicate diferite tratamente pentru a le imbunatati performantele si a le asigura pentru mult timp.

De asemeni, lentilele progresive pot fi si fotocromatice ceea ce reprezinta un mare avantaj, pentru ca pot astfel inlocui si ochelarii de soare.

Si alegerea ramei este un factor important pentru ca unele caracteristici ale ramei trebuie sa se incadreze in anumite valori standard si pentru ca niste lentile de dimensiuni mai mari vor fi facilita niste zone de vedere clara mai mari.

 Care sunt inconvenientele?

Pentru ca pentru a le folosi, utilizatorul trebuie sa isi miste capul (nasul) in directia in care are nevoie de vedere clara, este posibil ca acesta sa aiba dificultati in a efectua aceste miscari in mod repetat.

Un alt inconvenient este ca, mai ales in primele zile de purtare a ochelarilor, purtatorul va putea avea senzatia ca liniile drepte par curbe.

Pana la acomodare, este posibil si sa perceapa gresit spatiul din jur si sa priveasca prin zona nepotrivita cu actiunea pe care o desfasoara (de exemplu poate cadea daca coboara scarile privind prin zona inferioara a lentilei, care este pentru citit). Va trebui sa se obisnuiasca sa miste capul cu privirea si nu doar ochii, ca sa nu priveasca prin zonele de vedere mai putin clara.

Exista si cazuri in care, daca o activitate anume se desfasoara un timp indelungat, sa fie de preferat sa foloseasca ochelarii clasici destinati acelei activitati. De exemplu la citit indelungat este mai utila perechea clasica de ochelari de citit, mai ales in pozitia culcat din care utilizatorul nu mai poate prin prin zona corecta de citit.

si, nu in ultimul rand un tretul este un factor important in alegerea unei perechi de ochelari cu lentile progresive Pret mic inseamna lentile cu tehnologie mai veche si ne personalizata iar un pret mare devine prohibitiv pentru anumite categorii.

 Se potrivesc tuturor?

 Trebuie precizat si ca nu sunt recomandate celor cu probleme cervicale care ii impiedica sa execute miscarile necasare pentru a privi prin diverse zone ale lentilelor, celor care au probleme preexistente de vertij sau de pierdere a echilibrului sau in cazul in care sunt prescrise dioptrii diferite pentru fiecare ochi sau celor care au fluctuatii de refractie care ii pot impiedica sa folosesca confortabil acest tip de lentile.

Pret ochelari progresivi

Pretul lentilelor progresive poate fi destul de ridicat pentru ca si tehnologiile implicate sunt speciale. Dar este discutabil daca este mai mare decat preturile lentilelor pentru distanta, aproape si, eventual, intermediar insumate. Pretul depinde mult de aditie si de modul in care toti parametrii se incadreaza in cei standard recomandati de producator sau este nevoie de adaptarea speciala a lentilelor la parametrii individuali. De aceea variatia preturilor este foarte mare - spre exemplu la lentilele Essilor Varilux

Daca ierarhizam lentilele in categorii de performanta am avea

- pe segmentul economy: lentile Varilux pret recomandat in jur de 1000RON

- pe segmentul medium : Varilux Comfort in jur de 1300-1500RON

- pe segmentul premium: intre 2000-2500RON

 

Ochelari cu lentile progresive pret

Ca si in alte domenii, pretul variaza in functie de producator. Cel mai important insa este sa fie aleasa varianta optima pentru fiecare utilizator, ceea ce nu inseamna obligatoriu pretul cel mai mare. Trebuie avut in vedere ca costul lentilelor se adauga un cost al ramei, ajungandu-se astfel la un pret ochelari progresivi important.

 Prin urmare, succesul unor ochelari progresivi depinde de prescriptia de la oftalmolog, dar foarte mult si de consultatia cu optometristul, de experienta acestuia in alegerea variantei potrivite, de constiinciozitatea cu care face masuratorile optometrice necesare pentru a personaliza sau nu lentilele pentru utilizator, de precizia cu care vor fi punctate pozitiile pupilelor pe lentilele demo ale ramei. Si alegerea ramei este un factor important pentru ca unele caracteristici ale ramei trebuie sa se incadreze in anumite valori standard si pentru ca niste lentile de dimensiuni mai mari vor fi facilita niste zone de vedere clara mai mari.

Dar, in finalul acestor actiuni care par complicate, purtarea ochelarilor progresivi aduce vedere buna in toate situatiile, pentru toate activitatile, pe tot parcursul zilei. Eventual si indiferent de intensitatea luminii, daca facem ca progresivele sa fie si heliomate - fotocromatice. Adica sa ii transformam si in ochelari de soare afara. Deci vom avea o singura pereche de ochelari de vedere in loc de 3 perechi de ochelari diferite. Ceea ce inseamna confort, relaxare, o stare de bine.

 

Mai multe informatii
Mai putin

 

tip lentile ochelari

 

 

Shop By
Filtre cumparare
View as Afisare produse grupate Afisare ca lista produse

Produsele 121-150 din 2109

produse pe pagina
Set Descending Direction
  1. Lentile progresive incolore Rhein Vision Innovator Steady 2.0 1.60 Ultra Blue

    Special Price 798,00 RON Pret referinta catalog 1.064,00 RON
  2. Lentile progresive incolore Rhein Vision Innovator Steady 2.0 1.59 Ultra Blue

    Special Price 798,00 RON Pret referinta catalog 1.064,00 RON
  3. Lentile progresive incolore Rhein Vision Innovator Start 2.0 1.53 Hydro+

    Special Price 802,00 RON Pret referinta catalog 1.072,00 RON
  4. Lentile progresive heliomate Rhein Vision Innovator Start 2.0 1.60 Photo Ultra

    Special Price 804,00 RON Pret referinta catalog 1.076,00 RON
  5. Lentile progresive incolore Rhein Vision Innovator Steady 2.0 1.67 HMC

    Special Price 804,00 RON Pret referinta catalog 1.076,00 RON
  6. Lentile progresive incolore Rhein Vision din sticla Innovator 1.60 S Hydro+

    Special Price 815,00 RON Pret referinta catalog 1.096,00 RON
  7. Lentile progresive incolore Rhein Vision din sticla Innovator 1.50 S Ultra

    Special Price 815,00 RON Pret referinta catalog 1.096,00 RON
  8. Lentile progresive heliomate Rhein Vision Innovator Start 2.0 1.67 Photo Hydro+

    Special Price 815,00 RON Pret referinta catalog 1.096,00 RON
  9. Lentile progresive incolore Rhein Vision Innovator Steady 2.0 1.67 Hydro+

    Special Price 828,00 RON Pret referinta catalog 1.120,00 RON
  10. Lentile progresive incolore Rhein Vision Innovator Steady 2.0 1.53 HMC

    Special Price 833,00 RON Pret referinta catalog 1.128,00 RON
  11. Lentile progresive Rhein Vision incolore Camber Steady 2.0 1.50 HMC

    Special Price 833,00 RON Pret referinta catalog 1.128,00 RON
View as Afisare produse grupate Afisare ca lista produse

Produsele 121-150 din 2109

produse pe pagina
Set Descending Direction