Livrari gratuite pentru comenzi peste 200 Lei
Retur in 15 zile

Lentile progresive (multifocale) - pentru distanta, intermediar si aproape (pentru varste peste 45 ani)

Lentile progresive

Lentilele progresive sunt lentile de ultima generatie care, folosind tehnologii deosebit de avansate, fac posibila corectarea simultana a vederii la distanta si aproape. Cu aceeasi pereche de ochelari, utilizatorul vede bine si la departare, dar si la citit si chiar si la distanta intermediara.

 Ce inseamna lentile progresive?

 Lentila are in partea superioara o zona cu dioptriile negative si in partea inferioara o zona pentru citit, trecerea intre ele facandu-se progresiv, fara o delimitare neta, printr-un canal de progresie prin care se poate vedea bine la distanta intermediara (la calculator, de exemplu), ceea ce face vederea confortabila chiar la mutarea repetata a privirii intre zone.

Marele avantaj al ochelarilor cu lentile progresive este ca pot inlocui cel putin pe cele doua perechi separate de ochelari, pentru vedere la distanta si aproape. Exista si posibilitatea ca zona superioara sa fie fara dioptrii, in cazul in care utilizatorul are vederea la distanta buna, dar il va ajuta ca sa aiba astfel niste ochelarii de citit permanent la indemana, fiind suficient sa priveasca prin partea de jos a lentilelor.

Totusi, pentru a realiza tehnologic trecerea de la zona de vedere departe la cea de vedere aproape sunt inerente niste zone laterale unde vederea nu e la fel de clara, numite zone cu aberatii.

Pentru presbitii tineri, in jurul varstei de 40 de ani, cand aditia este mica, zonele de vedere clara sunt mai mari, iar cele cu aberatii sunt reduse, acesta fiind momentul cel mai bun pentru a incepe folosirea acestui tip de lentile. Pe masura ce utilizatorul inainteaza in varsta, aditia creste si zonele de vedere clara sa ingusteaza in favoarea celor cu aberatii, dar procesul incetineste pe la 65 de ani. In imagine se vede schematic cum evolueaza zonele respective odata cu cresterea aditiei.

 cum credte aditia

 Marimea zonelor cu aberatii este dictata in primul rand de aditie, adica de diferenta intre dipotriile pentru vederea la distanta si cele pentru vederea aproape pentru ca, evident trecerea se va face mai greu cu cat aceasta valoare e mai mare.

 Ce influenteaza succesul unor lentile progresive?

Producatorii de lentile progresive au fiecare mai multe designuri de astfel de lentile, fiecare favorizand o zona de vedere clara sau alta, fiind astfel destinate celor care au nevoie de vedere clara mai degraba la distanta (cei activi in exterior) sau cu preponderenta la citit sau poate la calculator.

O serie de alti factori influenteaza marimea zonelor de vedere clara: factori legati de caracteristicile ramei (unghiul pantoscopic, unghiul de curbura al ramei, etc) dar si de modul de purtare al ramei de catre utilizator (distanta vertex intre pupila si lentila, distantele intre pupila si marginile inferioara si superioara a ramei, etc.). Daca valorile acestor parametri se incadreaza in limitele indicate de producator, va fi ales cu usurinta unul din designurile de lentile progresive ale producatorului si zonele de vedere clara vor fi maxime.

In cazul in care parametrii masurati pentru utilizator nu respecta valorile recomandate, este necesara personalizarea lentilelor ceea ce presupune costuri suplimentare sau un acceptarea unor zone cu aberatii mai mari. Succesul lentilelor progresive depinde in foarte mare masura de aceste determinari optometrice si alegerea corecta a modelului de lentila progresiva potrivit utilizatorului respectiv.

In caz contrar, utilizatorul va intampina greutati in acomodarea cu aceste lentile.

Pe lentilele progresive pot fi aplicate diferite tratamente pentru a le imbunatati performantele si a le asigura pentru mult timp.

De asemeni, lentilele progresive pot fi si fotocromatice ceea ce reprezinta un mare avantaj, pentru ca pot astfel inlocui si ochelarii de soare.

Si alegerea ramei este un factor important pentru ca unele caracteristici ale ramei trebuie sa se incadreze in anumite valori standard si pentru ca niste lentile de dimensiuni mai mari vor fi facilita niste zone de vedere clara mai mari.

 Care sunt inconvenientele unor lentile progresive?

Pentru ca pentru a le folosi, utilizatorul trebuie sa isi miste capul (nasul) in directia in care are nevoie de vedere clara, este posibil ca acesta sa aiba dificultati in a efectua aceste miscari in mod repetat.

Un alt inconvenient este ca, mai ales in primele zile de purtare a ochelarilor, purtatorul va putea avea senzatia ca liniile drepte par curbe.

Pana la acomodare, este posibil si sa perceapa gresit spatiul din jur si sa priveasca prin zona nepotrivita cu actiunea pe care o desfasoara (de exemplu poate cadea daca coboara scarile privind prin zona inferioara a lentilei, care este pentru citit). Va trebui sa se obisnuiasca sa miste capul cu privirea si nu doar ochii, ca sa nu priveasca prin zonele de vedere mai putin clara.

Exista si cazuri in care, daca o activitate anume se desfasoara un timp indelungat, sa fie de preferat sa foloseasca ochelarii clasici destinati acelei activitati. De exemplu la citit indelungat este mai utila perechea clasica de ochelari de citit, mai ales in pozitia culcat din care utilizatorul nu mai poate prin prin zona corecta de citit.

 Se potrivesc lentilele progresive tuturor?

 Trebuie precizat si ca lentilele progresive nu sunt recomandate celor cu probleme cervicale care ii impiedica sa execute miscarile necasare pentru a privi prin diverse zone ale lentilelor, celor care au probleme preexistente de vertij sau de pierdere a echilibrului sau in cazul in care sunt prescrise dioptrii diferite pentru fiecare ochi sau celor care au fluctuatii de refractie care ii pot impiedica sa folosesca confortabil acest tip de lentile.

Care este pretul unor lentile progresive?

Pretul lentilelor progresive poate fi destul de ridicat pentru ca si tehnologiile implicate sunt speciale. Dar este discutabil daca este mai mare decat preturile lentilelor pentru distanta, aproape si, eventual, intermediar insumate. Pretul depinde mult de aditie si de modul in care toti parametrii se incadreaza in cei standard recomandati de producator sau este nevoie de adaptarea speciala a lentilelor la parametrii individuali. Ca si in alte domenii, pretul variaza in functie de producator. Cel mai important insa este sa fie aleasa variant optima pentru fiecare utilizator de lentile progresive, ceea ce nu inseamna obligatoriu pretul cel mai mare.

 Prin urmare, succesul unor lentile progresive depinde de prescriptia de la oftalmolog, dar foarte mult si de consultatia cu optometristul, de experienta acestuia in alegerea variantei potrivite, de constiinciozitatea cu care face masuratorile optometrice necesare pentru a personaliza sau nu lentilele pentru utilizator, de precizia cu care vor fi punctate pozitiile pupilelor pe lentilele demo ale ramei. Si alegerea ramei este un factor important pentru ca unele caracteristici ale ramei trebuie sa se incadreze in anumite valori standard si pentru ca niste lentile de dimensiuni mai mari vor fi facilita niste zone de vedere clara mai mari.

Dar, in finalul acestor actiuni care par complicate, purtarea lentilelor progresive aduce vedere buna in toate situatiile, pentru toate activitatile, pe tot parcursul zilei. Eventual si indiferent de intensitatea luminii, daca facem ca lentilele progresive sa fie si fotocrmatice. Ceea ce inseamna confort, relaxare, o stare de bine.

Mai multe informatii
Mai putin

 

 

Selectati (apasati) o optiune  (buton gri) din fiecare rand (un rand = o caracteristica a lentilelor). Acel buton va deveni activ (se va colora in verde).

Denumirea si pretul se vor schimba in functie de optiunile finale ale Dvs. (un buton verde pe fiecare rand).

 Daca doriti sa deselectati un buton activ (verde), apasati pe el si va deveni inactiv (se va colora in gri).

Un buton rosu (optiune indisponibila) se apasa fara niciun efect - devine inactiv (gri) doar daca se apasa un buton verde potrivit. 

Butonul negru anuleaza toate optiunile

 

Promotii ochelari.com

View as Afisare produse grupate Afisare ca lista produse

Produsele 1-10 din 57

Page
produse pe pagina
Set Descending Direction
 1. Essilor Organic (din material plastic) Progresive Varilux

  Essilor Organic (din material plastic) Progresive Varilux

  Reward Points
  Primiti minim 52 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 1.034,00 RON - 3.434,00 RON
 2. Essilor Organic (din material plastic) Progresive Fotocromatice (heliomate) Eye Protect System Varilux

  Essilor Organic (din material plastic) Progresive Fotocromatice (heliomate) Eye Protect System Varilux

  Reward Points
  Primiti minim 62 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 1.221,00 RON - 3.784,00 RON
 3. Hoya Organic (din material plastic) Progresive

  Hoya Organic (din material plastic) Progresive

  Reward Points
  Primiti minim 33 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 652,80 RON - 3.169,00 RON
 4. Hoya Organic (din material plastic) Progresive Fotocromatice (heliomate)

  Hoya Organic (din material plastic) Progresive Fotocromatice (heliomate)

  Reward Points
  Primiti minim 51 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 1.014,05 RON - 3.536,00 RON
 5. Rhein Vision Organic (din material plastic) Progresive

  Rhein Vision Organic (din material plastic) Progresive

  Reward Points
  Primiti minim 17 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 338,00 RON - 2.224,00 RON
 6. Rhein Vision Organic (din material plastic) Progresive Fotocromatice (heliomate)

  Rhein Vision Organic (din material plastic) Progresive Fotocromatice (heliomate)

  Reward Points
  Primiti minim 29 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 567,00 RON - 2.943,00 RON
 7. Zeiss Organic (din material plastic) Progresive Fotocromatice (heliomate)

  Zeiss Organic (din material plastic) Progresive Fotocromatice (heliomate)

  Reward Points
  Primiti minim 53 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 1.054,00 RON - 2.652,00 RON
 8. Zeiss Organic (din material plastic) Progresiv

  Zeiss Organic (din material plastic) Progresiv

  Reward Points
  Primiti minim 41 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 816,00 RON - 2.567,00 RON
 9. Nikon Organic (din material plastic) Progresive Incolore

  Nikon Organic (din material plastic) Progresive Incolore

  Reward Points
  Primiti minim 52 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 1.037,00 RON - 2.482,00 RON
 10. Lentile progresive Nikon pentru condus

  Nikon Organic (din material plastic) Progresive incolore pentru condus

  Reward Points
  Primiti minim 47 puncte de fidelitate
  Preturi (doua lentile) intre 924,80 RON - 1.822,40 RON
View as Afisare produse grupate Afisare ca lista produse

Produsele 1-10 din 57

Page
produse pe pagina
Set Descending Direction
Buna ziua! Suntem aici si putem discuta pe WhatsApp, daca doriti.