Livrari gratuite pentru comenzi peste 200 Lei | Retur in 15 zile | Plata in rate cu card de credit  - pana la 6 rate

Telefon: 0724 081 880, 0722 378 070 Email: office@ochelari.com        Unde ne gasiti

Suport Clienti | Contul Tau | Intra in cont |

   ochelari pentru condus

   Ghid pentru alegerea lentilelor de condus

   Cand alegem lentile de condus, avem trei optiuni: Alegem lentile pentru condus incolore, polarizante sau fotocromatice.

   Toate variantele au seturi de tratamente cu antireflex special pentru condus (reduc efectul de stralucire cu pana la 70%), iau in calcul si dimensiunea pupilei (care variaza intre zi si noapte) si asigura o vedere perfecta atat a drumului, cat si a panoului de bord, daca vorbim despre lentle progresive.

   Pentru condus trebuie sa acoperim cele doua faze importante ale zilei.

   1.        Pentru condus pe timp de zi  

   Pentru aceasta faza a zilei putem alege:

   - lentile incolore sau fotocromatice obisnuite (care nu se coloreaza in masina fiindca in geamurile masinii exista un filtru UV), daca nu avem o problema cu lumina soarelui.

   - lentile polarizante, daca afara este soare. Lentilele polarizante indeplinesc functiile de a opri reflexiile din planul orizontal si a atenua lumina soarelui care bate direct in ochi. (mai multe aici)

   - lentile fotocromatice transitions XTRActive - care se coloreaza in masina pana la 50% la 27 de grade Celsius, daca afara este soare.

   - lentilele fotocromatice polarizante Transitions DriveWear, daca afara este soare sau daca este ceata sau vreme mohorata -  culoarea galben/verde ajuta la marirea contrastului in conditii de vreme mohorata (si nu sunt potrivite pentru condusul pe timp de noapte).

    2.         Pentru condus pe timp de noapte  

   - alegem lentile incolore, special proiectate pentru a elimina stralucirile datorate luminii farurilor care vin din sens opus si a iluminatului stradal, precum si pentru a imbunatati contrastul, dar si unele lentile fotocromatice (heliomate). Pe timp de amurg sau in timpul noptii este important ca ochii sa beneficieze de toata lumina disponibila, de aceea este de dorit ca lentila sa fie cat mai incolora - lentilele fotocromatice au in general o absorbtie de 12% (o usoara colorare) in stare inactiva.

   - alegem lentile fotocromatice Transitions XTRActive, speciale pentru condus, care au proprietatea de a se colora si in interiorul masinii (toate celelalte lentile sunt inactive in interiorul masinii pentru ca aceasta are filtre UV in geamuri, iar moleculele fotocromatice sunt activate de razele UV) Chiar si asa, gradul maxim de absorbtie este de 50% la o temperatura de 27 de grade. Pe timp de noapte lentilele sunt inactive (au un grad de colorare de 12%) - datorita absentei razelor UV.

   Pentru soferii profesionisti, exista lentilele PRO, care se folosesc numai la condus. Celelalte lentile sunt potrivite si pentru ochelari de zi cu zi.

   Noi  recomandam ca cea mai buna solutie, care acopera ambele faze (atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte) ramele cu clip on magnetic, pe care se monteaza lentile incolore special proiectate pentru condus precum EyeDrive de la Essilor, DriveSafe de la Zeiss. ATENTIE! Clip-urile galbene nu folosesc decat in conditii de ceata sau vreme mohorata - pentru marirea contrastului. In celelalte cazuri se pune clip on-ul polarizant atunci cand este soare afara, sau se foloseste rama fara clip on pe timp de noapte.

    Pentru doritorii de lentile fotocromatice (heliomate), cea mai bune solutie o reprezinta lentilele Transitions XTRActive de la Essilor sau Rhein Vision.

     Pentru mai multe detalii legate de acest subiect, va recomandam lectura unui articol pe care il gasiti aici.

   O selectie a lentilelor pentru condus de pe site-ul nostru o veti gasi aici.

    

   lentile de condus