Livrari gratuite pentru comenzi peste 150 Lei | Retur in 15 zile | Plata in rate
NR. TELEFON: 0724 081 880, 0723 309 480 Suport Clienti | Contul Tau | Intra in cont |

ochelari pentru condus

Ghid pentru alegerea lentilelor de condus

Cand alegem lentile de condus, avem doua optiuni:

 -          Pentru condus pe timp de zi  - in aceasta categorie sunt incluse lentile polarizante si fotocromatice (heliomate) polarizante. Pentru ca lentilele sunt colorate (chiar si cele fotocromatice - care au o culoare galben/verde in stare initiala), ele nu sunt potrivite pentru condusul pe timp de noapte. Lentilele polarizante indeplinesc functiile de a opri reflexiile din planul orizontal si a atenua lumina soarelui care bate direct in ochi. (mai multe aici)

Pentru lentilele fotocromatice polarizante Transitions DriveWear, culoarea galben/verde ajuta la marirea contrastului in conditii de vreme mohorata (si nu sunt potrivite pentru condusul pe timp de noapte).

 -          Pentru condus pe timp de zi si noapte  - in aceasta categorie sunt incluse lentile incolore, special proiectate pentru a elimina stralucirile datorate luminii farurilor care vin din sens opus si a iluminatului stradal, precum si pentru a imbunatati contrastul, dar si unele lentile fotocromatice (heliomate). Pe timp de amurg sau in timpul noptii este important ca ochii sa beneficieze de toata lumina disponibila, de aceea este de dorit ca lentila sa fie cat mai incolora.

Lentilele fotocromatice Transitions XTRActive, speciale pentru condus, au proprietatea de a se colora si in interiorul masinii (toate celelalte lentile sunt incolore in interiorul masinii pentru ca aceasta are filtre UV in geamuri, iar moleculele fotocromatice sunt activate de razele UV) Chiar si asa, gradul maxim de absorbtie este de 50% la o temperatura de 27 de grade. Pe timp de noapte lentilele sunt incolore - datorita absentei razelor UV.

Noi  recomandam ca cea mai buna solutie care acopera ambele faze (atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte) ramele cu clip on magnetic, pe care se monteaza lentile incolore special proiectate pentru condus precum EyeDrive de la Essilor, DriveSafe de la Zeiss.

 Pentru doritorii de lentile fotocromatice (heliomate), cea mai bune solutie o reprezinta lentilele Transitions XTRActive de la Essilor sau Rhein Vision.

 Pentru mai multe detalii legate de acest subiect, va recomandam lectura unui articol pe care il gasiti aici.

O selectie a lentilelor pentru condus de pe site-ul nostru o veti gasi aici

 

lentile de condus