Livrari gratuite pentru comenzi peste 200 Lei | Retur in 15 zile | Plata in rate cu card de credit  - pana la 6 rate
NR. TELEFON: 0724 081 880, 0723 309 480 Suport Clienti | Contul Tau | Intra in cont |

  Cum alegem lentilele de ochelari?

  Pasul  1.

  Selectam din filtrele din stanga toate cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca lentilele:

  filtru lentile

   

  1. Producatorul dorit – Essilor, Zeiss, Hoya, Rodenstock, Rhein Vision …

  2.Tipul de rama pentru care ne dorim aceste lentile – rama intreaga, rama pe fir sau rama pe capse/surub, pentru ca nu toate materialele lentilelor sunt potrivite pentru ramele pe fir sau surub/capse.

  3. Indicele de refractie – materialele cu indice de refractie mare sunt mai subtiri la aceleasi dioptrii. Noi recomandam:

  -          indice 1.5 – dioptrii pana in +/-2

  -          indice 1.53 – dioptrii pana  in +/-3 – pentru copii sau sportivi (foarte rezistente la spargere sau crapare) – pentru rame pe fir sau surub/capse

  -          indice 1.59 – dioptrii pana  in +/-3 – pentru copii sau sportivi (foarte rezistente la spargere sau crapare) – pentru rame pe fir sau surub/capse

  -          indice 1.6 – dioptrii pana in +/-6 – pentru rame pe fir sau surub/capse

  -          indice 1.67 – dioptrii pana in +/-8 – pentru rame pe fir sau surub/capse

  -          indice 1.74 – dioptrii peste +/-8

  Este important de mentionat faptul ca poate fi ales un indice mai mic decat cel propus de noi. Spre exemplu pentru o dioptrie de -3.50 se poate alege si un indice de 1.5 – doar ca lentila va fi mai groasa si trebuie verificat daca se incadreaza in rama.

  4. Diametrul lentilei brute – trebuie sa alegem un diametru suficient de mare, incat sa se poata taia lentilele tinand cont de dimensiunile ramei, dar si a distantei pupilare.

  5. Design-ul lentilei – lentilele asferice sunt recomandate celor cu dioptrii mari (sunt lentile a caror suprafata nu este sferica sau cilindrica), pentru ca reduc efectul de “marire al ochiului” si sunt mai subtiri decat lentilele sferice.

  Pentru celelalte filtre, cum ar fi tipul lentilelor, tratament antireflex, material s.a.m.d. alegerea este mai usoara.

  Ca sfat: daca alegeti un set de tratamente mai deosebit cum ar fi cel impotriva luminii albastre sau pentru condus, trebuie sa stiti ca acestea au deja inclus tratamente antireflex, durificare ...

  Pasul 2.

  Verificam daca dioptriile noastre se regasesc in domeniul de fabricatie. Pentru aceasta va trebui sa introducem datele din reteta. Un formular obisnuit de reteta este cel de mai jos:

  reteta

  Acesta cuprinde:

  - in sectiunea 1 dioptriile pentru vederea la distanta (pentru miopi si hipermetropi) – Ochelari Distanta
  - in sectiunea 2 dioptriile pentru citit (pentru prezbiti/prezbiopi) – Ochelari Aproape

  In unele cazuri, dioptriile pentru aproape sunt trecute ca aditii – dioptria pentru aproape se obtine adunand valoarea dioptriei sferic pentru departe cu aditia (valorile cilindrului si axei raman neschimbate). Adica in cazul retetei de mai sus, am fi avut:

   

  Cu reteta la indemana, introducem datele in formularul de pe site, care se afla in partea de jos a paginii (sau daca faceti click pe orice lentila, veti fi directionati acolo)

   Date reteta ochelari

   Vom introduce datele de pe reteta si vom selecta apoi tipul lentilelor pe care il dorim:

  1. pentru vedere la distanta – daca dorim sa ne facem ochelari pentru distanta (pe care ii purtam tot timpul) – sunt lentile monofocale sau digitale

  2. pentru vedere aproape – dorim ochelari pe care sa ii folosim la citit sau  la calculator – sunt tot lentile monofocale sau digitale

  3. vederea la distanta si aproape in aceeasi lentila – dorim o singura pereche de ochelari, atat pentru aproape cat si pentru distanta – sunt lentile multifocale (bifocale, trifocale, progresive, progresive pentru interior)

  4. pentru cei care nu au probleme de vedere, dar doresc ochelari de soare, colorati, pentru condus, calculator …

   Vom observa ca dupa ce am facut o selectie, sectiunea corespunzatoare se va colora in culoarea dreptunghiului in care am bifat. Dupa ce verificam, apasam butonul “Listeaza lentilele” si vom vedea selectia de lentile care pot fi fabricate sau sunt disponibile pe stoc.

   

  Pentru cei care doresc montajul lentilelor pe o rama: 

  - rama/ramele pot fi aduse la punctul nostru de lucru din Bucuresti, B-dul Expozitiei nr.1

  - rama/ramele pot fi trimise la sediul nostru pe adresa Ploiesti, Str. Rachitei nr.18 (sau putem trimite noi un curier sa le ia  de la Dvs.)

  In functie de lentilele comandate, puteti primi ochelarii acasa in 1-10 zile lucratoare.

   

  Oricum, va stam la dispozitie pentru orice alta informatie care v-ar ajuta in luarea unei decizii la tel: 0724 081 880 sau pe email la office@ochelari.com sau pe chat.

  Daca doriti sa cautati acum lentilele potrivite pentru Dvs., apasati lentile ochelari.