Livrari gratuite pentru comenzi peste 200 Lei | Retur in 15 zile | Plata in rate cu card de credit  - pana la 6 rate

  Telefon: 0724 081 880, 0722 378 070 Email: office@ochelari.com        Unde ne gasiti

  Suport Clienti | Contul Tau | Intra in cont |

   Lentile progresive, degresive...

   Exista persoane cu varste peste 40 ani care nu mai vad bine aproape si intermediar (presbiti).

   Acestea pot vedea foarte bine la distanta (fara ochelari sau cu ochelarii de distanta pe care ii poarta de mult), insa atunci cand lucreaza la birou si trebuie sa citeasca inscrisuri (aproape – pana in 50cm), dar si sa schimbe privirea catre o zona aflata in apropiere/intermediar (intre 0.5-2m), nu mai vad la fel de bine.

   Exemple:

   -          oricine lucreaza la un calculator si isi verifica foarte des telefonul mobil

   -          contabil care trebuie sa citeasca documente, dar sa si foloseasca calculatorul sau laptopul (monitorul unui calculator se afla de obicei la 70-80 cm, iar laptopul la 50-60cm)

   -          operator date (call center) – foloseste calculator + telefon + liste

   -          lucrator la un post de lucru care nu necesita deplasari – lucreaza la un banc, dar are si un raft in fata ochilor de pe care trebuie sa ia piese mici

   Ce solutii ar avea? Lentile cu o dioptrie pe suprafata lor (monofocale) sau cu mai multe dioptrii (multifocale)?

   comparatie lentile

            1. lentilele monofocale  pentru aproape  - lentile mai ieftine - cu ele pe nas purtatorul vede aproape, dar nu mai vede bine nici la distanta si nici la intermediar (distanta pana la care poate vedea se calculeaza cu formula d=1/aditie  - in metri). Aditia este diferenta intre dioptriile sferice de aproape si cele de distanta. Purtatorii de ochelari pentru distanta ar avea nevoie de doua perechi de ochelari. Recomandate pentru cei care nu isi permit alt tip de lentile.

           2. monofocale cu aditie (digitale) - aceste lentile sunt destinate celor cu aditii mici (pana in 1.00) si sunt excelente pentru presbitii cu varste intre 35 si 45 ani. Sunt lentile care pregatesc perfect viitorul purtator de lentile progresive. Lentilele de stoc sunt rezonabile ca pret, dar cele pe comanda pot deveni mai scumpe. La acestea se alege intotdeauna dioptria din partea superioara a lentilei. In partea de jos, dioptria va fi intotdeauna mai mare fata de valoarea de sus cu valoarea aditiei alese (valori intre 0.4 si 1.1dpt)

           3. bifocale  - aceste lentile au doua dioptrii pe suprafata lor si nu au vreo zona intermediara. Pot fi potrivite pentru cei care doresc sa aiba vedere clara fie la distanta si aproape, fie la distanta si intermediar, fie la intermediar si aproape. Sunt mai ieftine decat lentilele progresive, insa confera un aspect "batranicios" purtatorului (seamana cu lentilele monofocale cu aditie, insa linia de demarcatie este vizibila si nu au aberatii in laterale)

           4. lentilele multifocale progresive – lentile scumpe – purtatorul vede la orice distanta cu o singura pereche de ochelari, insa cand priveste la monitorul calculatorului sau la laptop foloseste zona corespunzatoare canalului de progresie, care este mult mai ingusta – catva mm… - si se poate sa nu se simta foarte confortabil. Recomandate pentru cineva care si le permite si nu sta in fata calculatorului foarte mult (atentie la montaj fiindca asta este cauza principala a neacomodarii). Trebuie spus ca o mare parte din purtatori se simt bine cu lentile progresive si in fata calculatorului.

            5. progresive de interior – lentile scumpe - la care se poate alege dioptria din partea superioara a lentilei si, prin urmare, distanta pana la care poate vedea bine. Cu cat aceasta distanta este mai mare, zonele pentru intermediar si de aproape se ingusteaza. Sunt recomandate celor care au activitati de birou si la care distanta de lucru este foarte importanta.  Exemplu: pentru cineva care face prezentari/sedinte intr-un birou mai mare.

            6. Lentilele degresive  Addpower, Lecture sau Interview - pentru cei care aleg sa poarte doua perechi de ochelari - pentru perechea de aproape si intermediar. Sunt lentilele multifocale ideale pentru cei care lucreaza mult timp in fata calculatorului. Pentru perechea de aproape e mai bine sa beneficieze de un camp vizual extins, sa vada bine si pe foaie si la calculator. E o varianta disponibila de ceva vreme, ea e mai putin cunoscuta, in ciuda evidentelor ei beneficii. Pentru vederea la distanta, pot alege o pereche le lentile monofocale (mai ieftine) sau progresive.

   Pentru categoria aceasta de varsta noi va recomandam:

   - pentru cei care nu petrec mult timp in fata calculatorului - o pereche de lentile progresive

   - pentru cei care au nevoie de calculator/laptop - o pereche de lentile degresive in fata calculatorului si o pereche de progresive in rest.

   Cum functioneaza lentilele degresive:

   In partea inferioara a lentilei se afla dioptria corespunzatoare vederii aproape, iar in partea superioara este o dioptrie micsorata cu 0.75 sau 1.50dpt  - valoare care reprezinta degresia - (valoarea degresiei se poate alege in functie de marimea aditiei) care permite vederea clara la distanta intermediara.

   Aceste lentile sunt mai prietenoase pentru lucrul in fata unui calculator in comparatie cu lentilele progresive obisnuite, datorita faptului ca in partea superioara a lentilei se afla dioptria corespunzatoare distantei de lucru  – prin urmare beneficiaza de o zona mare a lentilei. In cazul lentilelor progresive, distanta pana la monitorul calculatorului este corespunzatoare zonei intermediare, care este mult mai ingusta …

   Important de stiut ca aceste lentile sunt potrivite doar pentru activitati de interior – practic distanta pana la care se poate vedea clar nu depaseste in principiu 2 metri. De aceea, aceste lentile trebuie purtate doar in interior.

   Pentru lentilele AddPower sau Lecture inaltimea minima a ramei se recomanda a fi de 30mm, astfel incat sa incapa ambele zone pe inaltime.

    Pret lentile degresive Addpower Lecture Interview

   - este apropiat de cel al unor lentile premium monofocale – asadar purtatorul ar beneficia de o vedere buna la intermediar, dar si aproape la acelasi cost.

   Exemple de preturi pentru lentile de stoc, potrivite pentru rame intregi:

    

   pret doua lentile monofocale (o singura dioptrie - pentru o distanta de lucru) (RON)

    

   pret doua  lentile degresive (degresie de 0.75dpt) pentru distanta de lucru aproape si intermediar (RON)

   Hoya Hilux 1.5 HiVision LongLife Blue Control

   349

   Hoya AddPower 1.5  HiVision LongLife Blue Control

   382

   Essilor Orma Crizal Alize

   265

   Essilor Interview Orma Crizal Alize

   295

    Daca va intereseaza acest tip de lentile, vedeti aici sau va rugam sa ne contactati la nr. de telefon 0724 081 880 (WhatsApp), 0723 378 070 sau pe mail pe office@ochelari.com