Livrari gratuite pentru comenzi peste 150 Lei | Retur in 15 zile | Plata in rate
NR. TELEFON: 0724 081 880, 0723 309 480 Suport Clienti | Contul Tau | Intra in cont |
Setare Direcție Descendentă

1-24 din 1003

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. >>
Setare Direcție Descendentă

1-24 din 1003

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. >>

Introduceti datele din reteta

Pentru a verifica daca lentilele exista in domeniul de fabricatie conform dioptriilor Dvs, va rugam sa introduceti datele mai jos. Pentru cei cu vedere normala, va rugam sa selectati doar in partea a doua a formei (colorata), optiunea 4.
VEDERE LA DISTANTA (miopie si hipermetropie)OD (Ochiul drept)
OS (Ochiul stang)
DSF (Sferic)
DCYL (Cilindru)
OD (Ochiul drept)
OS (Ochiul stang)
Axa
DP (Distanta interpupilara)
OD (Ochiul drept)
OS (Ochiul stang)
ADD. (Aditia) - doar pe unele retete !

VEDERE APROAPE (presbitie - citit)OD (Ochiul drept)
OS (Ochiul stang)
DSF (Sferic)
DCYL (Cilindru)
OD (Ochiul drept)
OD (Ochiul drept)
Axa
DP (Distanta interpupilara)

Ce fel de lentile doriti? Selectati una din optiunile de mai jos si apasati "LISTEAZA LENTILELE"

 Preturile sunt pentru 2 lentile si includ TVA

 Pentru a afisa produse, trebuie sa introduceti datele de pe reteta. Daca nu le stiti sau daca doriti doar o informare rapida, selectati butonul "Fara Prescriptie" si apoi apasati butonul "Listeaza Lentilele"

lentile de ochelari preturi

  Cum citim abrevierile din denumirea lentilei?

 Exemplu:

HILUX EYAS 1.60 SENSITY Q.S.P. Hi Vision LongLife 70

HILUX - designul lentilei – arata ca este vorba de o lentila sferica (pentru producatorul Hoya Nulux este designul asferic)

EYAS 1.60 – denumirea materialului - in acest caz este vorba de lentile dintr-un material cu indice de 1.6

SENSITY – este vorba de lentile fotocromatice (heliomate)

Q.S.P. – lentilele sunt pe stoc la furnizor (Quality Selection Program) – pentru alti producatorii se mentioneaza simplu STOC

Hi Vision LongLife – gama de tratamente aplicata lentilelor (acestea pot include straturi de durificare, oleofobe, hidrofobe, antistatice etc)

70 – diametrul lentilei brute (din care se va taia conform conturului ramei)

lentile ochelari

 Materiale folosite

Materialele folosite pot fi din material plastic (sticla organica) sau sticla (sticla minerala) cu diferiti indici de refractie. Indicii de refractie (raportul intre viteza luminii in vid si viteza luminii care traverseaza un mediu) arata ca, pe masura ce indicele este mai mare, materialul folosit este mai dens si, prin urmare, lentilele pot fi mai subtiri. Materialele folosite de producatori au in general indici asemanatori si pot fi:

Pentru lentile din material plastic (sticla organica)

1.74 – indice mare de refractie, foarte subtiri, care se folosesc in general pentru dioptrii mari (peste 9.00). Pot fi cu pana la 50% mai usoare decat lentilele cu indice normal (1.50). Avantaje sunt cele mai subtiri lentile, estetice. Dezavantaje: cost ridicat, aberatii cromatice mai mari. Nu sunt recomandate pentru activitati sportive. Nu sunt recomandate pentru rame pe fir, surub sau capse

1.67 – indice mare de refractie foarte subtiri, care se folosesc in general pentru dioptrii mari (intre 6.00 si 9.00). Pot fi cu pana la 40% mai usoare decat lentilele cu indice normal (1.50). Avantaje: rezistente, subtiri, usoare. Dezavantaje: pentru unii utilizatori nu au cea mai buna claritate. Recomandate pentru activitati sportive. Recomandate pentru rame pe fir, surub sau capse

1.60 – indice mediu de refractie folosite, in general pentru dioptrii medii (intre 4.00 si 6.00). Pot fi cu pana la 30% mai usoare decat lentilele cu indice normal (1.50). Avantaje: claritate mai buna decat policarbonatul (1.59), usoare. Dezavantaje: nu sunt recomandate pentru activitati sportive. Recomandate pentru rame pe fir, surub sau capse

1.59 – policarbonat - lentile cu indice mediu de refractie folosite, in general, pentru dioptrii medii (intre 4.00 si 6.00). Pot fi cu pana la 23% mai usoare decat lentilele cu indice normal (1.50). Avantaje: rezistente la impact, subtiri. Dezavantaje: pentru unii utilizatori nu au cea mai buna claritate. Recomandate pentru activitati sportive. Recomandate pentru rame pe fir, surub sau capse.

1.56 – indice mediu de refractie folosite, in general, pentru dioptrii medii (intre 2.00 si 4.00). Pot fi cu pana la 18% mai usoare decat lentilele cu indice normal (1.50). Avantaje: aspect placut, subtiri. Dezavantaje: nu sunt recomandate pentru dioptrii mari. Nu sunt recomandate pentru activitati sportive. Nu sunt recomandate pentru rame pe fir, surub sau capse.

1.53 – indice mic de refractie folosite, in general, pentru dioptrii mici (intre 0.00 si 3.00). Pot fi cu pana la 12% mai usoare decat lentilele cu indice normal (1.50). Avantaje: foarte rezistente, calitate optica deosebita. Dezavantaje: nu sunt disponibile pentru toate brandurile. Recomandate pentru activitati sportive. Recomandate pentru rame pe fir, surub sau capse.

1.50 – indice mic de refractie folosite, in general, pentru dioptrii mici (intre 0.00 si 2.00). Avantaje: calitate optica foarte buna. Dezavantaje: nepotrivite pentru dioptrii mai din cauza grosimii. Nu sunt recomandate pentru activitati sportive. Nu sunt recomandate pentru rame pe fir, surub sau capse.

 

indici de refractie lentile de ochelari

 

 

Fiecare producator de lentile a dezvoltat propriile materiale pe care le-au inregistrat ca marci proprii. Iata o centralizare mai jos:

Indice de refractieESSILORZEISSHOYARODENSTOCKRHEIN VISION
1.5ORMAMONOFOCALCR391.5ORGANIC
1.53 MONOFOCALPNXTrivexORGANIC
1.56    ORGANIC
1.59AIRWEAR   ORGANIC
1.6ORMIXMONOFOCALEYAS1.6ORGANIC
1.67STYLISMONOFOCALEYNOA1.67ORGANIC
1.74LINEISMONOFOCALEYVIA1.74ORGANIC

 

 Tratamente de baza

Pentru cei mai importanti producatori, exista cateva tratamente care se aplica lentilelor.

Aceste tratamente sunt:

-          Durificare

-          Durificare pe ambele fete ale lentilei

-          Antireflex

-          Hidrofobic

-          Antistatic

-          Oleofobic

-          Filtru PC

-          Filtru polarizant

In mod normal, lentilelor se aplica unul sau mai multe tratamente, in functie de scopul dorit, de cost, de limitarile tehnologice..

Tratamentele de baza pot fi de mai multe tipuri. Spre exemplu:

Tratamentul antireflex poate fi acromatic sau cu diverse culori reziduale (fiecare la randul sau in diferite grupe de pret). Tratamentul de durificare poate fi intr-un  numar diferit de straturi, din diferite materiale, cu tehnologii de aplicare diferite (ex: bombardarea suprafetei cu nano-particule).

Fiecare producator, la fel ca la materiale, a dezvoltat diferite tehnologii de aplicare ale acestor tratamente de baza, folosind diferite materiale. Bineinteles, fiecare a inregistrat si propriile marci de tratamente sau marci de game de tratamente (unul sau mai multe tratamente de baza aplicate unor lentile)

Pentru a identifica tratamentele aplicate de fiecare producator in parte va invitam sa accesati partea inferioara a paginii fiecarui producator. Spre exemplu accesati:

 http://ochelari.com/lentile/producator-lentile/zeiss.html

 Pentru a va face viata mai usoara, am plasat mai jos un tabel centralizator cu principalele date despre producatorii pe care ii veti vedea pe site-ul nostru.

DesignESSILORZEISSHOYARODENSTOCKRHEIN VISION
Sferic SphHiluxPerfalit 
AsfericASASNuluxCosmolitAS
      
      
      
FotocromaticeESSILORZEISSHOYARODENSTOCKRHEIN VISION
 Crizal Transitions XTRActivePhotoFusionSensityColormatic IQ 2Transitions XTRActive
 Crizal TransitionsUmbramatic Colormatic IQ Sun 2Transitions 
      
      
Tratamente de bazaCrizal Forte UVDuraVision PlatinumHi-Vision LonglifeSolitaire Protect 2Ultra
 Crizal Easy UVDuraVision SilverSuper Hi-VisionSupersinPure
 Crizal Kids UVLotuTecHi-Vision View ProtectSupersin TopCoatHydro+
 Trio CleanCombiHi-Vision AquaMultisinHMC
 SupraUncoatedHard Coat HC
      
TratamenteESSILORZEISSHOYARODENSTOCKRHEIN VISION
Impotriva luminii albastreCrizal PrevenciaBlueProtectBlueControlSolitaire Protect Balance 2Ultra Blue
 Eye Protect System    
      
Protectie suplimentara UVCrizal Alize UVDuraVision SunHi-Vision Longlife UV ControlSolitaire Protect Plus 2 
      
ColorateCrizal Sun UVDuraVision SunHoyatint UV  
      
AntiaburireOptifog  FogFree 

 

Stim ca alegerea lentilelor nu este un lucru foarte simplu, insa noi va stam la dispozitie cu orice informatie v-ar putea ajuta la stabilirea produsului potrivit nevoilor Dvs. Asa ca va invitam sa ne contactati prin orice mijloc – telefon, mail, etc.

Lentile Zeiss | Lentile Essilor | Lentile Hoya | Lentile Rodenstock | Lentile Rhein Vision