alegem rame pentru ochelari

Sigur că da. Dacă tot ne cumpărăm în ultimii ani și electrocasnice, și haine, și încălțări și cosmetice.. de ce nu și rame pentru ochelari? O putem face la fel de bine, mai ales că acum putem și proba online.

 

 

De ce să cumpărăm rame pentru ochelari online?

 

Evident, oferta în magazinele online e infinit mai mare, pentru că mii de rame pentru ochelari sunt expuse virtual și nu există nicio limită de spațiu. Am observat cu toții că prețurile sunt mai mici, iar explicația e simplă: costurile logistice mai mici. Dar cel mai important este că online putem face ceva care nu e posibil în magazinul fizic: putem selecta ramele în funcție de toate criteriile pe care le dorim și păstra doar pe cele care corespund. Astfel, din mii de rame pentru ochelari, ramâne să alegem cu inima din câteva care au exact caracteristicile tehnice dorite. Si mai e un mare avantaj: putem să ne gândim și să ne răzgandim cât vrem, putem să reluăm totul de la capăt, în aceeași sesiune sau în altă zi, fără a fi grabiți de nimeni, fără a fi jenați, fără a fi presați să alegem mai repede ceva. Putem să ne sfătuim cu familia sau prietenii, fără să trebuiască să îi luăm cu noi la unul sau mai multe magazine în căutare de rame pentru ochelari care să ne placă.

 

 

Ce trebuie să avem în vedere cand cumpărăm rame pentru ochelari?

 

Aceste câteva aspecte sunt valabile de oriunde am comanda.

Ramele pentru ochelari trebuie:

  • Să ni se potrivească pe față, să nu ne strângă, dar nici să alunece de pe nas. Pentru a stabili lațimea corectă a ramei, trebuie să știm lățimea capului între tâmple sau, cel mai simplu, să măsurăm o pe ramă mai veche cât este distanța între brațele ei, în zona tâmplelor. Pernuțele nazale sunt de ajutor pentru că ne permit să facem reglaje după cum ne dorim.
  • Să le alegem pe cele mai ușoare este realmente un aspect foarte important, cu atât mai mult că se adaugă și greutatea lentilelor. După multe ore de purtare, ochelarii vor deveni ca de plumb și asta ne va da dureri de cap la propriu și la figurat.
  • Să fie corespunzătoare lentilelor pe care le vom purta. De exemplu, dacă vom purta lentile progresive, ramele trebuie să aibă înalțimea cât mai mare ca să permită să avem zone de vedere clară suficient de mari. Dacă vrem rame fără cadru (rimless), trebuie să alegem neapărat lentile de plastic cu indice de refracție cu atât mai mare cu cât avem dioptrii mai mari.
  • Se potrivească stilului nostru și vârstei.

 

 

Dar dacă vrem să comandăm ramele online? Cum procedăm?

 

Pentru că magazinul nostru preferat este ochelari.com, vom vorbi despre el, dumneavoastră rămânându-vă sarcina să comparați și să alegeți pe cel pe care îl găsiți dumneavoastră  ca fiind cel mai bun.

Odată ajunși în pagina de rame pentru ochelari, primul pas este să selectăm din miile de rame pe cele care corespund dorințelor noastre alegând:

  • Brandul (Ocean, Pepe Jeans, Roger Duval, Moschino, New York Yankees, Oliver, Diesel, Carerra, Rolling Stones, etc... avem de unde alege)
  • Genul: pentru bărbați, femei, unisex sau copii
  • Dimensiunile (pe care le măsurăm, cum spuneam, pe niște rame pe care le avem deja). Selectăm lațimea ramei ca fiind distanța între tâmple, lățimea punții nazale, poate chiar lungimea brațelor...
  • Greutatea. Ar fi bine să fie cat mai mică, ne vom bucura ulterior.
  • Plaja de prețuri
  • In măsura în care știm foarte bine ce vrem și putem restrânge și mai mult căutarea, mai alegem:
    • Materialul din care e făcută rama. Reamintim că acetatul este un material plastic foarte estetic și rezistent. Ultem este un alt material plastic, deosebit de flexibil și ușor. Dintre metale, titanul are și el aceste calități.
    • Forma pe care ne-o dorim și care se potrivește cu forma feței noastre.
    • Dacă să aibă sau nu pernuțe nazale. Ele ne pot ajuta să ajustăm rama în așa fel încât să ni se așeze bine pe față, să o purtăm mai confortabil și chiar să vedem mai bine, dacă purtăm lentile multifocale.
    • Culoarea
    • Tipul ramei: ar fi bine de selectat dacă vrem, de exemplu, rame fără cadru, aproape invizibile sau rame pentru ochelari cu clip-on care au una sau mai multe rame complementare cu lentile de soare.

 

Făcând cât mai multe din aceste alegeri, restrângem considerabil căutarea. Vom avea astfel de studiat doar ramele care corespund dimensiunilor, dorințelor și bugetului nostru, ceea ce ne scutește de pierderea de vreme de a cerceta rame care nu se încadrează.  Acesta era unul dintre motivele pentru care e mai bine de căutat online: vedem doar ce ar putea să ne placă dintr-un număr mult mai mare de rame.

Pe măsură ce facem selecțiile, ne sunt prezentate direct pe ecran ramele pe fața unui model. Dacă nu ne e pe plac modelul, alegem altul, de preferat cu trăsaturi cât mai apropiate de ale noastre și, mai important, cu distanța interpupilară cât mai apropiată de a noastră. Acest parametru reprezintă distanța între centrele pupilelor noastre și poate fi găsită pe rețeta de ochelari de la oftalmolog.

 

Cum probăm rame online la ochelari.com?

 

Ziceam că vom vedea ramele selectate poziționate pe fețele modelelor de pe site. Dar, mult mai util va fi să încărcați în aplicație o poză a dumneavoastră (în format landscape, de preferat) și să vedeți cum se așează ramele chiar pe fața proprie. Acest lucru se face în câțiva pași foarte simpli. Alegeți o poză cu fața liberă, fără ochelari și cu privirea înainte și urmați instrucțiunile de pe site pentru a o descărca din calculator sau telefon, în doi-trei pași simpli. Veți fi invitați să scrieți distanța dumneavoastră interpupilară. Aplicația va detecta ochii și va ajusta fotografiile astfel încât ramele se vor așeza pe față la proportiile reale.

prezentare rame pentru ochelari

 

Veți ști dacă o ramă e prea mare sau prea mică, dincolo de faptul că veți constata dacă vă avantajează sau nu forma și modelul.

E foarte util și că veți vedea multe rame simultan, putând astfel face comparații. Dacă vreți, le discutați cu cei din casă, cu colegii de birou, le trimiteți prietenilor.

 

diverse rame pentru ochelari

 

Puteți renunța la probatul online și, apăsând un buton, vedeți doar imaginile ramelor.

Trebuie spus și că, în pagina de produs a fiecărei rame, o veți vedea în fotografii de calitate, în detaliu, din doisprezece unghiuri diferite, chiar pe tot ecranul dacă vreți să o studiați în amănunțime. Găsiți toate informațiile necesare: dimensiuni, greutate, material.

 

Punctele de fidelitate acordate la cumpărarea ramei se acumulează în contul dumneavoastră și pot fi folosite la cumpărăturile viitoare.

 

Dacă vă folosește, aveți posibilitatea să comparați ramele selectate, văzându-le pe toate odată cu prețurile lor.

 

Când obosiți, treceți ramele care au ajuns în finală în lista de favorite apăsând butonul cu inimioară din josul fiecăreia și reluați vizionarea altă dată. Ele vă vor aștepta acolo, cu condiția să fiți logați în contul dumneavoastră la ochelari.com.

Evident, poza încărcată nu va fi văzută decât de dumneavoastră și va fi ștearsă automat din aplicație în 24 de ore.

In final, nu aveți de făcut decât să alegeți pe cea care vă place mai mult. Si o puneți în coșul de cumpăraturi. Va veni acasa sau unde vreți dumneavoastră, adusă de un curier.

Dacă alegeți să îi montați și lentilele la ochelari.com, veți fi bineveniți, mai ales că magazinul se laudă cu module foarte prietenoase de alegere a lentilelor și cu prețuri foarte bune. Vă veți putea configura singuri perechea de lentile așa cum vă trebuie și cum se potrivește dorințelor dumneavoastră și bugetului sau puteți face același lucru împreună cu specialiștii ochelari.com, care vă stau la dispoziție. Totul se face cum, când, de unde, în ce fel vă e dumneavoastră confortabil - acesta e un alt avantaj al magazinului online de ochelari.

Revenind la rame pentru ochelari, istoricul achizițiilor făcute rămâne în contul dumneavoastră, la fel și ramele din lista de favorite. Dacă din cauza unui accident, veți vrea să cumpărați aceeași ramă, va fi ușor să o căutați după cod. Iar după un timp, când schimbați ochelarii, veți putea relua alegerile de unde le-ați lăsat.

Deci să cumpărăm online rame pentru ochelari se dovedește simplu și avantajos imediat, dar și pe termen lung.